X Factor

'X Factor'-deltagere får hjælp på scenen - sådan bliver semifinalen

Deltagerne skal for første gang i sæsonen synge sammen med en anden kunstner.

Det er showet før showet. Fredag aften findes årets tre 'X Factor'-finalister, og semifinalen byder på flere overraskelser.

I de tidlige 'X Factor'-år hørte det ellers kun finalen til, at deltagerne gik på scenen med en kendt kunstner. Den oplevelse får årets semifinalister allerede.

I fredagens liveshow skal deltagerne på scenen to gange. Først skal de levere deres version af en sang, der passer ind i temaet 'one hit wonders'. Dermed skal de fortolke et nummer fra en kunstner, som kun har hittet med den ene sang.

Herefter går de på scenen med et kendt navn fra den danske musikbranche, som deres dommer har valgt til dem. Nedenfor får du en gennemgang af de sange, deltagerne skal synge – og hvem, de skal synge med.

Udover de fire særlige optrædender med andre kunstnere, gæster den 24-årige rapper Emil Kruse semifinalen sammen med hiphop-kollegaen Benjamin Hav. Sammen står de bag singlen 'Air tonight'.

I semifinalen er der ikke nogen farezone, og dermed er det altså op til seerne at afgøre, hvilke tre deltagere der skal videre til finalen. Aftenens stemmer lægges sammen med sidste uges resultat, da afgørelsen også her udgik, fordi Maria og Bea måtte trække sig fra programmet.

X-Factor, Oh Land

ECHO: 'All the things she said' og 'Fjerne slægtninge' med Bisse

Der var store roser til Oh Lands pigegruppe sidste fredag, hvor de dykkede ned i et teatralsk univers og sang sammen i store dele af Fever Rays 'When I grow up'.

Sidste fredag kravlede Echo rundt på scenen i et dystert univers.

- Der landede I bare. Jeg har sagt, at hver gang en åbner munden, skal alle åbne munden. Det er præcis det, I gør her, og det lyder pisse godt, lød det fra Thomas Blachman, der kaldte det sæsonens bedste sangvalg til gruppen.

Ankerstjerne var også imponeret over sceneshowet.

- Dejlig teatralsk optræden, det klæder jer helt vildt. Fedt med de bare fødder, fedt med landskabet, sagde han.

Fredag aften går Echo på scenen med hittet 'All the things she said' fra den russiske duo t.A.T.u., der blev udgivet i 2002. Hør sangen her.

Bisse på Northside Festival i 2017.

Herefter skal pigegruppen synge på dansk for første gang i 'X Factor'. Det sker med sangen 'Fjerne slægtninge', som de synger med kunstneren Bisse, der blandt andet er kendt for sine vilde udklædninger, når han går på scenen. Hør sangen her.

X_Factor, Ankerstjerne

LIVE: 'Stand by me' og '2000 meter i frit fald' med Katinka

Sidste fredag sang 15-årige Live Køhn Vogel på dansk for første gang i sæsonens liveshows, og det faldt i god jord hos Blachman, der mente, det var det, der skulle til.

Sidste fredag sang Live Køhn Vogel 'Alle skuffer over tid' af The Minds of 99.

- Du udtrykker en tidlig modenhed, sagde han, mens Oh Land var glad for at se Live i en mere energisk optræden med musikere på scenen.

- Det er rigtig forfriskende at se, at I bryder lidt ud af det meget stramme koncept, I har lavet, sagde hun.

Dommeren påpegede dog også, at Live havde problemer med at ramme rytmen i sangen.

I semifinalen skal Live Køhn Vogel først på scenen med Ben E. Kings 'Stand by me' fra 1961. Hør sangen her.

Katinka er særligt kendt for sine tekster, der har fået anmelderne til at sammenligne hende med Anne Linnet eller C.V. Jørgensen.

Herefter kaster hun sig ud i endnu en dansk sang – '2000 meter i frit fald', som er skrevet af Katinka Bjerregaard fra rockbandet Katinka, der gæster hende på scenen. Hør sangen her.

BENJAMIN: 'A girl like you' og 'Planets' med Nicklas Sahl

Sidste fredag mente Oh Land, at Benjamin Rosenbohm indtog scenen meget mere selvsikkert, end han tidligere har gjort.

- Man kan bare mærke, at du hviler mere og mere i dig selv, og du ligner mere og mere en stjerne, sagde hun.

Sidste fredag sang Benjamin Rosenbohm 'Crazy love' af Future Animals.

Blachman roste også den 16-årige deltager for hans overskud og hans naturtalent.

- Du synger sikkert ikke sangen to gange på samme måde, fordi du har så meget overskud. Det vil sige, du har evnen til at overraske dig selv. Det er de gode musikere, der kan det, lød det fra dommeren.

Han efterlyste dog igen den overraskelse, som han har talt om gennem flere liveshows.

- Jeg gentager mig selv, fordi I gentager jer selv, sluttede han.

I semifinalen skal Benjamin Rosenbohm synge skotske Edwyn Collins 'A girl like you' fra 1994. Hør sangen her.

21-årige Nicklas Sahl debuterede sidste år med singlen 'Hero'.

Herefter går han på scenen med den danske sanger Nicklas Sahl. Sammen synger de hans nyeste sang 'Planets'. Hør sangen her.

X-Factor, Blachmann

KRISTIAN KJÆRLUND: 'You get what you give' og 'Wish you were gay' med Chili

Sidste fredag var Oh Land ekstra begejstret for 23-årige Kristian Kjærlunds optræden. Her bevægede han sine knæ og fødder på en måde, som dommeren har ventet på.

Sidste fredag sang Kristian Kjærlund 'Youth knows no pain' af Lykke Li.

- Jeg elsker, at vi endelig fik lov til at se de der knæ, hofter og fødder. Jeg kunne se til din audition, at der var noget fodarbejde i dig, at du kunne et eller andet på det der gulv. Nu fik vi det at se, det var bare så overskudsagtigt og cool, lød det fra Oh Land.

Hun fik opbakning fra Ankerstjerne, der roste Blachman og Kristian for deres "fuldendte univers".

- Alting er velvalgt, sagde han.

I semifinalen synger Kristian Kjærlund 90'er-hittet 'You get what you give' fra den amerikanske gruppe New Radicals, som blot eksisterede i to år. Hør sangen her.

Herefter går han på scenen med Blachmans tidligere 'X Factor'-deltager, Chili, der i 2017 sang sig til en andenplads i programmet.

Chili i 'X Factor'-finalen i 2017.

Sammen skal de synge 'Wish you were gay' af den 17-årige amerikanske sangerinde Billie Eilish, der har taget verden med storm, siden hun udgav sin første single i 2017. Hør sangen her.

Se semifinalen af 'X Factor' klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.