X Factor

Derfor var Remee tilbage i 'X Factor'

Ideen opstod ved et tilfælde, afslører duoen, der fik den tidligere dommer tilbage i programmet.

Producer og sangskriver Remee var fredag aften tilbage på 'X Factor'-scenen efter mere end et års fravær.

Det var midt under en gæsteoptræden af Emil Kruse og Benjamin Hav, at Remee Jackman pludselig dukkede op på scenen med en mikrofon i hånden for at rappe med på afslutningen af nummeret 'Air Tonight'.

Den tidligere dommer var på scenen i mindre end et minut og fik en krammer af vært Sofie Linde, inden han forsvandt tilbage i kulissen.

Teasede på Instagram

Remees optræden i 'X Factor' var ikke annonceret på forhånd, men på sangskriverens egen Instagram kunne man fredag eftermiddag se ham på en selfie fra tv-studiet.

Det var første gang, han var tilbage i 'X Factor'-sammenhæng, siden han stoppede som dommer i showet i 2018.

- Jeg har fulgt med i alle liveshows i år, og det har været super spændende, sagde Remee efter sin tv-optræden, som han dog ikke ville sætte flere ord på.

Den skulle stå for sig selv, mente han.

Mod slutningen af Emil Kruse og Benjamin Havs optræden gik dørene op og til alles overraskelse rappede Remee sig ind på scenen.
- Han er jo en helt oplagt kandidat til at tage Emils vers. Det er ikke alle, der kan det, lød det fra Benjamin Hav, som var en af de to rappere, der kom på at hive Remee med på scenen.
Remee i et stort smil efter sin optræden.
Remee forlader scenen badet i konfetti.

Rappere tænkte på Remee samtidig

Ifølge Emil Kruuse og Benjamin Hav var det en pludselig indskydelse, der bragte Remee tilbage i 'X Factor'-showet.

Han er en trold i en æske, og det har han været i alle de år, han har været med

Blachman om Remee

- Vi sad og brainede og hyggede, og der skulle ske nogle sjove ting undervejs. Så tænkte vi begge to på Remee – samtidig, siger Emil Kruuse og Benjamin Hav tilføjer:

- Han er jo en gammel dygtig rapper fra 'Sound of Seduction', så han er jo en helt oplagt kandidat til at tage Emils vers. Det er ikke alle, der kan det, siger Benjamin Hav.

Blachman: - Overskudsagtigt

Dommeren Thomas Blachman var begejstret for at se sin tidligere 'X Factor'-kollega gå på scenen.

- Han er en trold i en æske, og det har han været i alle de år, han har været med. Han har altid et ekstra gear, og jeg er vild med ham, siger han efter showet og fortsætter:

- Han har forstået at tage det her program alvorligt, derfor har han lavet helt ekstraordinære vilde ting. Han har været en sindssyg god partner i det også. Så at se ham gøre noget, som var helt overskudsagtigt, synes jeg vidner om, at han er uadskillelig fra programmet, stadigvæk.

Dommerbordet var begejstret for at se Remee på scenen. - Jeg savner altid Remee. Også uden for programmet, lød det fra Blachman efter showet.

Sofie Linde: - Det var det vildeste

Også Sofie Linde var glad for at se Remee tilbage på scenen i det, hun kalder et "sprødt nummer".

- Jeg elskede det. Jeg synes, det var det vildeste, og publikum gik apeshit (amok, red.), da han kom ind, siger hun efter showet.

Værten havde kun roser til sin gamle 'X Factor'-kollega.

- Han har et mod, der gør, at han bare kaster sig ud i alt, hvad hans lyst peger i retningen af, fordi han kan.

Remee er den mest vindende danske 'X Factor'-dommer gennem tiden.

Allerede i programmets første sæson i 2008 blev det til sejr sammen med den 15-årig Martin fra Ørum.

Fra 2015 til 2017 sejrede han tre år i træk. Først med sin 17-årige solist, Emilie Esther. Dernæst med de to søstre i gruppen Embrace. Og i 2017 vandt Remee med 26-årige Morten Nørgaard fra Odder.