Medina med i 'Toppen af poppen': - Folk aner ikke, hvad der er foregået i kulissen

Det er syv år siden, Medina sidst har ladet et tv-hold komme helt tæt på hende. Og det er der en særlig grund til.

Hun er blevet spurgt mange gange. Først i år takkede hun ja.

En af Danmarks helt store popdronninger er med, når den niende sæson af 'Toppen af poppen' ruller over skærmen til efteråret. Og det er til trods for, at Medina i mange år ikke har ladet nogen form for presse komme tæt på.

Faktisk skal den 36-årige sangerinde tænke syv år tilbage, før hun husker et interview, hvor hun har grinet og vist noget af sin personlighed. Derfor følte hun, at det var på tide.

- Jeg har været ekstremt skræmt af medierne, fordi jeg har følt mig så ekstremt misbrugt over årene, siger hun til TV 2 og henviser til, at hun gennem hele sin karriere har følt, at der er blevet skabt et negativt og forkert billede af hendes person.

Blå bog: Medina

Hendes fulde navn er Medina Danielle Oona Valbak. 

Født 30. november 1982 i Risskov (36 år).

Sanger og sangskriver.

Voksede op i Risskov ved Aarhus med sin danske mor og sin chilenske far. 

Udgav sit første album 'Tæt på' i 2007. Gennembruddet kom for alvor i 2009 med albummet 'Velkommen til Medina', som indeholdt kæmpehittet 'Kun for mig'. Siden har hun udgivet syv albums, heraf tre på engelsk. 

Hun har vundet 25 priser for sin musik i Danmark og i udlandet. I 2016 blev hun hædret med æresprisen ved Danish Music Awards. 

Privat er hun forlovet med sergenten Malo Chapsal, der også er model. 

Har passet på sig selv

I Medinas øjne har visse medier udnyttet hende til at skaffe clicks på deres hjemmesider og skrevet historier om hende, som ikke var sande. Eksempelvis at hun har opført sig "divaagtigt" på et fly, hun aldrig har siddet i.

Hun har også oplevelsen af, at selv seriøse medier har fordrejet interviews med hende, så hun fremstod i et dårligt lys.

- Det har gjort, at jeg har pakket mig ind og passet på mig selv. Men jeg tror, det er rigtig sundt for mig at være med i 'Toppen af poppen' og åbne lidt op. Så nu har jeg valgt at tage chancen og vil selv prøve at vise, hvem jeg er som person, siger hun og tilføjer:

- Jeg gør det for min egen helingsproces og for dem, der kan lide min musik og det, jeg står for.

Storheden i simple følelser

Sangerinden med det fulde navn Medina Danielle Oona Valbak brød igennem i 2009. Her sang hele Danmark med på 'Kun for mig', som strøg ind på hitlisten og blev der i mere end et år.

Siden har Medina solgt mere end 300.000 albums i ind- og udland, hvilket gør hende til en af de bedst sælgende danske sangerinder, siden hun dukkede op i den danske musikbranche.

Hun har vundet 25 priser for sin musik både i Danmark og i udlandet, og i 2016 blev hun hædret med æresprisen ved Danish Music Awards for sin evne til at "få os til at danse som få" og "åbenbare storheden i de simple følelser".

Det var en grædefærdig Medina, der blandt andet takkede sine fans, da hun modtog 'Årets Ærespris' til Danish Music Awards 2016.

Hun beskriver det selv som et "sindssygt fantastisk liv". Men der har også været en bagside, og det er den, Medina stadig er i gang med at hele fra.

- Der er visse medier, der har været med til at forvrænge billedet af, hvem jeg er. Fuldstændig. De ødelagde mig og tog lysten til at gøre det, jeg elskede allermest, fra mig, siger Medina.

Ude på den anden side

Sangerinden fortsatte dog med musikken og udgav i efteråret 2018 sit syvende album 'Grim'. Et album, der indeholder sange skrevet for flere år siden, men som hun ikke havde været klar til at sende på gaden før.

Og selvom Medina føler, at hun er så godt som ude på den anden side, er hun stadig mærket af sine oplevelser med pressen og lægger ikke skjul på, at det har været en lang proces at nå til, hvor hun er i dag.

Den kamp har jeg skullet igennem selv, før jeg er blevet klar til at give noget af mig selv

Medina

Et sted, hvor hun nu har fået indrettet sit liv og sin karriere, så hun kan nyde hver eneste dag. Blandt andet ved at give færrest mulige interviews.

- Jeg har haft rigtig svært ved at acceptere, at folk har dårlige intentioner og har lyst til at behandle andre mennesker grimt, så den kamp har jeg skullet igennem selv, før jeg er blevet klar til at give noget af mig selv og vise, at jeg faktisk godt kan være rigtig sød, at jeg har et hjerte, der banker, og at jeg også griner og har ekstremt dårlig humor, som jeg selv synes er mega fed, griner hun.

Klar til at give af sig selv

Medina får i årets 'Toppen af poppen' selskab af produceren Chief 1, tidligere Big Fat Snake-forsanger Anders Blichfeldt, jazzsangerinden Cæcilie Norby, den færøske sanger Teitur samt r'n'b-sangerinden Kwamie Liv og Carl Emil Petersen, der i seks år var en del af bandet Ulige Numre.

Og selvom det ikke er ofte, at Medina lader journalister, tilrettelæggere og et tv-hold komme helt tæt på – det skete sidst i 2012, hvor tv-værten Felix Smith fulgte hende i 24 timer – er hun ikke nervøs for det, der venter forude.

Jeg har overvejet at tage solbriller på, når jeg skal spille den i programmet

Medina om sang til 'Toppen af poppen'

Også selvom der er tradition for, at deltagerne i 'Toppen af poppen' både deler deres op- og nedture.

- Jeg er klar til at fortælle om det. Folk aner ikke, hvad der er foregået bag kulissen, og jeg tror bare, at man måske får en forståelse for min sårbarhed, siger hun.

Vil smelte som smør

Samtidig mener Medina, at 'Toppen af poppen' kan give hende en større ro og tro på sig selv. Blandt andet fordi hun gennem arbejdet med de andre artisters sange er blevet mindet om sin egen lyd og er endt op med nogle nye versioner af deres sange, som hun er stolt af.

En enkelt har hun oversat, og den er blevet meget personlig for hende. Så personlig, at hun ikke kunne holde tårerne tilbage, da hun øvede den første gang med bandet.

- Jeg har overvejet at tage solbriller på, når jeg skal spille den i programmet, griner hun.

Derudover glæder hun sig meget til at høre, hvilke sange de andre deltagere har valgt at fortolke.

- Jeg kommer til at smelte fuldstændig som smør på en pande. Jeg er næsten ved at græde bare af at tænke over det, fordi jeg glæder mig så meget, og jeg tror, det bliver sindssygt, siger hun.

'Toppen af poppen' kan ses på TV 2 hver søndag kl. 20.00 eller allerede nu på TV 2 PLAY.