Næsten hele dommerpanelet skiftes ud - her er de nye dommere i 'Danmark har Talent'

Nye øjne skal give ny energi i 'Danmark har talent', så programmet holdes friskt og skarpt, lyder det fra redaktør.

Når 'Danmark har talent' vender tilbage til efteråret, bliver det med store ændringer ved dommerbordet.

Kun den 55-årige skuespiller Peter Frödin er genganger fra sidste sæson. Dermed er der skiftet ud på hele tre pladser.

- ’Danmark har talent’ fortjener, at vi holder formatet friskt og skarpt, og i den kommende sæson er intet, som det plejer i dommerpanelet, siger TV 2s underholdningsredaktør Thomas Strøbech.

Han peger på, at der nu skal ske noget nyt, efter at programmet har haft flere gengangere ved dommerbordet de første fire sæsoner:

- Erfaringen viser, at friske øjne skaber ny energi. Med det nye panel har vi samtidig fundet fire profiler, der klæder hinanden godt og har det sjovt sammen, fortsætter han.

De nye dommere er tv-værten Signe Lindkvist, komikeren Simon Jul og danseren og skuespilleren Sus Wilkins. De erstatter skuespilleren Jarl Friis-Mikkelsen, danseren Cecilie Lassen og musikeren Thomas Buttenschøn.

Sus Wilkins er dog ikke helt ny i ’Danmark har talent’. Hun vikarierede for den tidligere balletdanser Cecilie Lassen, der havde stærke smerter på grund af sin graviditet, under audition-programmerne i sidste sæson.

Gøgler af guds nåde

Den nye dommer, 44-årige Signe Lindkvist, mener, at hun kan bidrage med nye sider til programmet i kraft af sin lange erfaring med cirkus, teater og børnefjernsyn:

- Derfor er jeg nok også markant mere optaget af den eventyrlige, magiske eller poetiske fortælling. Talentet skal være til stede, men også talentet for at lave et godt nummer, fortæller cirkusdirektøren fra Cirkus Summarum.

- Jeg er jo en gøgler af guds nåde og elsker derfor selvsagt det overflødighedshorn af tossede og skøre talenter, som dette program har, forklarer Signe Lindkvist videre.

Har aldrig brudt sig om talentshows

For komikeren Simon Jul bliver tjansen som dommer i et tv-talentprogram en udfordring, som han ellers altid er gĂĄet i en bue udenom.

- Jeg har egentlig aldrig rigtigt brudt mig om sådan nogle talentshows - det virker så voldsomt. Men man kan jo i virkeligheden ikke sige, at man ikke kan lide maden, før man har smagt den, forklarer han og henviser til, at han faktisk fik en god smagsprøve ud af at være med i Vild med dans i 2017.

- Nu prøver jeg en anden gren indenfor absolut primetime-gøgl, siger han og supplerer:

- Jeg er nok den i panelet, der ved mest om kød! - og det kan i mange tilfælde være en fordel

Generelt vil Simon Jul gĂĄ efter de mere originale og overraskende indslag i talentprogrammet. For han ser anderledes pĂĄ talent end andre:

- Det er i hvert fald aldrig massernes vilje, fortæller han.

7. sæson kommer til efteråret

Danmark har talent står foran sin 7. sæson på dansk tv. Programformatet kom til Danmark i 2008, hvor det blev sendt på DR under navnet ’Talent’. Her vandt Robotdrengene den allerførste sæson med deres dans. I 2015 overtog TV 2 programmet, hvor det har været sendt fire gange.

Sidste ĂĄr vandt danseduoen Moonlight Brothers.

I 2017 tiltrak den dengang 10-årige Johanne Astrid sig opmærksomhed fra hele verden, da hun vandt for sine evner ved trommesættet. Hun har blandt andet høstet anerkendelse fra D-A-D, Tim Christensen og Snoop Dogg.