Carl Emil Petersen indtager 'Toppen af Poppen'

Carl Emil Petersen vil bringe de andre deltageres sange ud på dybt vand, men bliver også selv udfordret.

I seks år var den danske sangskriver og sanger Carl Emil Petersen en del af rockbandet Ulige Numre. Og efter bandet gik i opløsning, rejste han sig fra asken som soloartist.

Her to år senere er han klar til nye udfordringer og har efter noget betænkningstid sagt ja til at medvirke i dette års udgave af 'Toppen af Poppen'. Kunstneren beskriver sig selv som en genert og privat person udenfor rampelyset, og derfor har det krævet lidt overvindelse.

- Det er nok, fordi jeg er en musiker, der værner lidt om mit privatliv, og selvom det er et musikprogram, kommer det enormt tæt på, siger Carl Emil Petersen.

Har forsøgt at gøre sangene til sine egne

Den 28-årige kunstner har skrevet sange, siden han var 16, og beskriver musikken som den store drivkraft i sit liv. Derfor har han også taget opgaven med at fortolke de andre deltageres sange meget alvorligt og forberedt sig godt, fortæller han.

Jeg kan godt lide at sove længe, så det dér med at stå tidligt op og dyrke noget yoga, det bliver uden mig

Carl Emil Petersen, musiker

- Jeg har taget godt fat og forsøgt at gøre dem til mine egne. Nu kommer jeg jo fra en mere rocket baggrund, og sangene må godt komme lidt på dybt vand, siger Carl Emil Petersen, der glæder sig til at dykke ned i maskinrummet og give sangene sit eget udtryk.

Han bruger meget sin egen musik til at bearbejde sine oplevelser, og at det nu er de seks andre deltageres musik, Carl Emil Petersen skal fokusere på, er som "et lille frikvarter". Det er heller ikke der, den helt store udfordring ligger for københavneren.

Carl Emil Petersen

Født 23. oktober 1990 i København (28 år).

Dansk sangskriver og sanger.

Var med til at starte det danske rockband Ulige Numre i 2011, der samme år udsendte debutsinglen 'København'. Efterfølgende har bandet udgivet to albums under navnene 'Nu til dags' og 'Grand Prix'.

I 2017 gik Ulige Numre hver til sit, og den unge kunstner debuterede kort efter med sin første plade som solist, 'Natradio'.

Carl Emil Petersen har gennem sin karriere vundet flere priser. Herunder en DMA for 'Årets sangskriver' og 'Årets danske rockudgivelse'.

En klipning og praktisk fodtøj

Hos deltagerne i 'Toppen af Poppen' har hverdagens stress måttet vige pladsen for øidyllen, når de indtager naturskønne Fanø sammen. Og her føler Carl Emil Petersen sig knap så meget på hjemmebane.

- I de andre sæsoner har jeg set, hvordan musikerne har været morgenfriske og løbet morgenture. Jeg kan godt lide at sove længe, så det der med at stå tidligt op og dyrke noget yoga, det bliver uden mig, siger han.

- Hvis jeg når at få noget morgenmad og ser nogenlunde ud, inden vi mødes, så er jeg lykkelig.

Selvom han understreger, at han ikke har tænkt sig at lave om på den, han er, så har sangskriveren alligevel valgt at få en klipning og anskaffe sig noget praktisk fodtøj for at forberede sig lidt på det, der kommer, udover den musikalske del.

Ligger brak og skriver på nyt album

Optagelserne til 'Toppen af Poppen' ligger ifølge musikeren på et belejligt tidspunkt, hvor han alligevel ligger brak, som han selv kalder det, efter han sidste år turnerede rundt til et hav af udsolgte koncerter.

Siden Ulige Numre gik i opløsning i 2017 er han som solist udkommet med debutalbummet 'Natradio', der blandt andet indeholder nummeret 'Liv før døden'. Han har dog ikke noget imod at blive identificeret med bandet, der stadig er en stor del af hans musikalske dna.

- Jeg er stadig samme person, måden, jeg skriver sange på, er den samme, og jeg spiller stadig de gamle sange fra Ulige Numre-kataloget. Det har været nogle fantastiske år, men nu er jeg nået til næste skridt i min karriere, siger han.

Carl Emil Petersen arbejder i øjeblikket på et nyt album, og når han er færdig med optagelserne til 'Toppen af Poppen' i april, regner han med at skulle ud og spille og teste nogle af sangene af.

Programmet bliver sendt på TV 2 til efteråret, og der er allerede offentliggjort flere navne på deltagerne. Blandt andre produceren Chief 1 og den tidligere forsanger og guitarist i det danske band Big Fat Snake, Anders Blichfeldt. Resten vil løbende blive offentliggjort på tv2.dk.

'Toppen af poppen' vises hver søndag kl. 20.00 på TV 2 og kan allerede nu ses på TV 2 PLAY.