Anders Blichfeldt fra Big Fat Snake skal være med i 'Toppen af Poppen'

'Toppen af Poppen' vender tilbage med niende sæson på TV 2 til efteråret.

- Bonsoir Madame, skråler publikum sammen med Anders Blichfeldt, hver gang han står på scenen med sin guitar og resten af Big Fat Snake.

Ørehængeren skrev Anders Blichfeldt i 1997, og siden har han lavet en lang række hits som 'Female voice' og 'Sittin' in a window'.

Nu skal han bruge sin musikalske erfaring og intelligens i næste sæson af programmet 'Toppen af Poppen', der bliver sendt på TV 2 til efteråret.

I år mødes deltagerne på Fanø i en uge, hvor der er fokus på musikken og fordybelse, når de medvirkende hver især fortæller deres personlige historie og fremfører deres fortolkning af hinandens sange. Og det er et koncept, som Anders Blichfeldt er helt vild med.

- Når man er musiknørd, som jeg er, er det jo en opgave, der er som sendt fra himlen, siger han.

Blå bog - Anders Blichfeldt

Født i Hundested 9. november 1963 (55 år).

Gift og far til fire børn i alderen fra 16 til 27.

Dannede Big Fat Snake i 1990 og har siden udgivet 27 album. Sange som 'Bosoir Madame', 'Female Voice', 'No Peace Like In Heaven' og 'Sittin' In A Window' er nogle af de mest kendte. I 2018 oplyste bandet, at de ville stoppe med at turnere. 

Har sideløbende med Big Fat Snake udgivet fire soloalbum. 

Turnerede i 2019 med sit soloprojekt 'Vejen videre', hvor han fortæller historier og synger sange fra sit liv. 

Er vært på koncertprogrammerne 'Rockshow' på TV2 Charlie

Laver sangene meget om

Optagelserne finder sted i starten af april, så Anders Blichfeldt har allerede kastet sig ud i det store arbejde med at finde og bearbejde sange fra de seks andre deltageres bagkatalog.

Han vil finde de helt rigtige sange, som han vil fortolke og gøre til sin egne. Og når musiknørden er færdig med at nørkle, er det ikke sikkert, at man kan genkende originalen længere.

- Jeg har lavet sangene meget om, fordi jeg har set noget uudnyttet potentiale, og så har jeg lavet dem, som jeg synes, de skal laves, lyder det fra den erfarne sangskriver.

Alene på scenen

Sidste år sang Anders Blichfeldt 'Bonsoir Madame' for sidste gang med Big Fat Snake på bandets afskedsturné.

Lige nu er han aktuel med showet 'Vejen videre', hvor han er helt alene på scenen og fortæller historier fra sit liv og synger nogle af karrierens mest populære sange. I showet fortæller han ærligt om sit liv, og det får både latteren og tårene frem hos publikum, fortæller han.

Derfor er han også vant til at fortælle om sit liv, og han har ingen problemer med at lade hele Danmark komme tæt på i 'Toppen af Poppen'.

- Nogle gange sker der noget, som rører dem, der har lavet sangene meget mere, end de havde regnet med. Det synes jeg er fantastisk, siger sangeren.

Se alle deltagerne i 'Toppen af poppen' 2019.

'Toppen af poppen' vises hver søndag kl. 20.00 og allerede nu på TV 2 PLAY.