X Factor

'X Factor'-deltager om skjult side: - Jeg tror ikke, folk forventer det

Live Køhn Vogel har fundet skitsebogen frem, når hun har haft brug for ro under 'X Factor'. Men de fleste bliver overraskede over, hvad hun tegner.

Hun er blevet beskrevet som den "fineste, lille vulkan".

Som en glad 15-årig, der bag et bedårende ydre gemmer på en duft af punk og en vrede, som skulle slippes løs.

Ordene er kommet fra dommerbordet i løbet af 'X Factor', og Live Køhn Vogels "skjulte side" var også til debat, da tv-værten Ane Cortzen i weekenden talte om hende i podcasten 'X Factor – Dagen Derpå'.

- Man kan se det i det sorte i hendes øjne. Der er et eller andet indeni hende, der er ret fantastisk, sagde hun.

Og spørger man Live, om der er noget om snakken, svarer hun: "Ja, måske". Og så griner hun forsigtigt.

For faktisk gemmer hun på en anden side, end den man ser fredag efter fredag i 'X Factor'.

Fanget af gys

Udover at synge bruger den 15-årige deltager meget af sin tid på at tegne. Og hun mener selv, at nogle vil blive overraskede over, hvad der vokser frem på papiret, når hun finder sin skitsebog frem.

Motiverne beskriver hun som "creepy" og lidt uhyggelige. Oftest tegner hun nemlig ansigter, der er blodige, piercede eller begge dele. Og hun har oplevet, at hendes tegninger kan afføde en "What the fuck"-reaktion.

- Jeg tror, jeg er kendt som lidt stille og introvert, så folk bliver overraskede, når jeg tegner noget uhyggeligt. Jeg tror ikke, de forventer det, siger hun.

Jeg synes bare, det gør det mere interessant at se på, at de har næseblod

Live Køhn Vogel

Live Køhn Vogel har dog altid været fanget af gyser-universet. Da hun var lille, læste hun alle bibliotekets gyserbøger, fordi hun ikke turde se de uhyggelige film.

I dag bliver hun oftest skuffet, fordi de fleste gyserfilm ikke er uhyggelige nok. Og fascinationen viser sig, når hun tegner.

Live deler sine tegninger på Instragram. Efter sommerferien begynder hun på en kreativ efterskole med fokus på både musik og kunst.

- Jeg synes bare, det gør det mere interessant at se på, at de har næseblod for eksempel. Så er der ligesom noget mere til tegningen, siger hun.

Tegner inden prøver

Live Køhn Vogel plejer at fylde en skitsebog på en måned, fordi hun tegner så ofte som muligt.

I skolen, derhjemme, på caféer eller når hun er på vej et sted hen med tog eller bus.

Lige nu tager det længere tid, fordi 'X Factor' er rykket ind i hendes liv. Men sidst den 15-årige deltager tegnede, var da hun havde en stille stund, inden hun skulle på scenen til en prøve - som et afbræk fra alt det hun skal lære op til et liveshow.

- Jeg var lidt presset, og det hjalp mig til bare at kunne slappe af og tænke på noget andet. Det er afstressende, fortæller Live.

For når hun tegner, føler hun, at hun kan være sig selv.

- Ligesom med musikken er det en måde, jeg kan udtrykke mig på.

Øjeblikket fra sidste fredag hvor Live Køhn Vogel gik videre i 'X Factor'. Hun havde aldrig regnet med at komme langt i programmet.

Sin egen stil

Selvom det kan virke som en kontrast til hendes forsigtige væsen, har dommerne ikke refereret til 'X Factor'-deltagerens punkede side uden grund.

Da hun dukkede op til sin audition, var det med en næsepiercing, hun havde fået, uden at hendes forældre vidste noget om det.

- Jeg lod være med at spørge dem med vilje. Jeg synes ikke, de skal bestemme over sådan nogle ting, siger hun.

Live har dog ikke piercingen længere – den faldt ud. Men hun vil gerne have en ny, fordi hun synes, det ser fedt ud.

Hun går nemlig meget op i mode og kan for eksempel godt lide at gøre det tøj, hun går med, til sit eget. Enten ved at klippe i det eller pynte det, med hvad hun kan finde for at gøre det mere personligt.

Det sker tit med en lille kæde eller en stor sikkerhedsnål i bukselommen.

- Jeg elsker at dekorere mit tøj, og det er en billig måde at gøre det på. Det giver noget til mit outfit, siger hun.

Live Køhn Vogel beskriver sig selv som "larmende", hvis hun er sammen med folk, hun kender. I uvante rammer er hun mere tilbageholdende.

Splittet i to

At den 15-årige københavner har flere sider er der også blevet gjort noget ud af, når Live Køhn Vogel går på scenen fredag efter fredag i 'X Factor'.

Gennem alle hendes optrædener har der været en gennemgående figur på scenen udover Live. En danser, der har været iført det samme tøj som hende.

Men mens den 15-årige deltager står stille, har danseren bevæget sig. Og sidste fredag sprang hun ud af scenens baggrund og dansede lige bagved Live.

- Vi har snakket om, at hun skal forestille at være mig. I en splittet version, fortæller deltageren om idéen bag.

Og det kreative univers på scenen betyder meget for Live Køhn Vogel. Faktisk får det hende til at føle sig mere hjemme. For uanset hvordan det går i 'X Factor', ved Live, at hun gerne vil arbejde videre med sin kreativitet på en eller anden måde i fremtiden.

Live Køhn Vogel fik i fredags selskab af danseren Maja Kaagaard Olsen på scenen. Det er hende, der har danset på hendes baggrunde gennem de mange 'X Factor'-liveshows.

Drømmen er, at det bliver inden for musikken, kunst eller film. Men hvordan ved hun ikke.

- Jeg vil jo være 50 forskellige ting lige nu, griner hun.

Se 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.