X Factor

Her overrasker deltager på scenen - havde glædet sig til chok-effekten

Jublen fra publikum steg mere og mere, som Kristian Kjærlunds ben gled ud til siden og endte i split.

Han er gennem hele 'X Factor' blevet rost for sin evne til at stå fuldstændig stille. Men i fredagens liveshow overraskede 23-årige Kristian Kjærlund alle. 

Under hans version af 'Blood In The Cut' blev den røde baggrund pludselig sort, og de mange lys samlede sig til et stort spot, der satte deltageren fuldstændig i fokus midt på scenen.

Langsomt begyndte han – helt synkront – at køre sine ben ud til siden, mens han sang. Og de gled længere og længere væk fra hinanden. 

Intensiteten i musikken tog til, mens Kristian Kjærlund bevægede sig helt ned til gulvet og endte i en split, der affødte stor jubel fra publikum. 

Mærkede chok-effekten

Og det var ikke kun tilskuerne, der blev blæst bagover af sceneshowet. Ankerstjerne tøvede ikke med at kalde Kristians optræden for "et af de bedste shows, vi har set i denne sæson". 

Selv synes Kristian Kjærlund, det var dejligt endelig at vise, at han faktisk kan andet end at stå stille på scenen. 

- Det var meget sjovt at opleve den her chok-effekt, det måske har, sagde han til TV 2 efter showet med et smil på læben. 

Det er ikke, fordi jeg er hardcore gymnast på nogen måde

Kristian Kjærlund

- Når man plejer at stå der helt stiv, tror jeg ikke, folk forventer, at man kan noget af nogen art inden for bevægelse. Derfor var det meget sjovt lige at kunne droppe den. 

Opdaget ved et tilfælde

Thomas Blachman anede ikke, at hans deltager kunne bevæge sig på den måde. Men til en prøve op til sidste uges liveshow, gik Kristian Kjærlund rundt på scenen og "hyggede sig" med nogle gymnastikøvelser, mens teamet omkring ham diskuterede koreografi. 

Og da Blachman så hans split, var der ingen tvivl. Det skulle med i næste show, hvor det passede ind. 

Kristian synger 'Blood In The Cut' af K. Flay.

- Han var glad for de der enkelte, meget kraftfulde bevægelser, forklarede Kristian Kjærlund, der har gået til gymnastik som lille og lærte at gå i split, da han gik på idrætsefterskole for flere år siden.

- Men det er ikke, fordi jeg er hardcore gymnast på nogen måde. Det er bare en meget sjov ting at kunne, og så har jeg holdt det ved lige siden. 

- Måske er der flere ting

Selvom det var nyt for ham, havde deltageren ikke de store nerver på forud for de bevægelser, han skulle lave på scenen.  

- Det var dejligt at få en koreografi, der var en vis kompleksitet over. Jeg har været virkelig glad for alt, der har noget med det her show at gøre. Bortset fra hatten, måske. Vi har diskuteret den, sagde han og afslørede, at de andre deltagere har drillet ham lidt med, at han lignede Woody fra Toy Story, som også bærer hat. 

Den fik da også en kommentar med på vejen af Ankerstjerne. 

- Da jeg så hatten, tænkte jeg: "Nu kommer jeg til at sidde og tænke hat i tre minutter". Men jeg glemte hatten, og det er et stort kompliment. Sindssygt tjekket, god smag og du er det vildeste, lød det fra dommeren. 

Efter showet afviste Kristian Kjærlund desuden heller ikke, at der kan dukke flere lignende overraskelser op i de kommende liveshows. 

- Der er måske flere sjove ting, man kan droppe. Men det er kun, hvis det klæder det hele, siger han. 

Se eller gense fjerde liveshow i 'X Factor' på TV 2 PLAY