X Factor

Blachman truede med at smide alle ud

Deltagere og dommere fik hårde ord med på vejen, da Thomas Blachman skulle træffe den endelige afgørelse.

’X Factor’ dommer Thomas Blachman sad med den afgørende stemme, da seks deltagere fredag aften skulle skæres ned til fem. Og han var mildest talt ikke tilfreds.

Den erfarne dommer sad længe og grublede over valget i farezonen.

Skulle han sende Oh Lands pigegruppe Echo hjem? Ellers skulle valget falde på Ankerstjernes unge solist Patrick Smith?

Vil også smide dommere ud

Blachman valgte en noget utraditionel løsning på sin udfordring.

- Jeg har lyst til at smide jer alle sammen ud – inklusive de to her, sagde han henvendt til sine to meddommere i programmet.

- Det er afgørende, at vi ser, hvem, der står foran os, og ikke kun os selv, som nogle nye på det store fjernsyn. Det er synd for dig, Patrick, men skylden ligger her, sagde Thomas Blachman, mens han sendte blikke mod den anden ende af dommerbordet, hvor Patrick Smiths dommer Ankerstjerne sad.

Thomas Blachman har flere gange kritiseret både Echo og Patrick Smith.

Echo synger 'Chiquitita' af Abba.

Oh Lands gruppe har han opfordret til at bruge de fire stemmer mere aktivt, mens sangvalget til Patrick Smith har været forkert.

- I fortjener begge at ryge ud, fordi I er blevet mishåndteret af jeres "forældre", sagde han i sin omtale af dommerkollagerne Ankerstjerne og Oh Land.

Kritiserede genbrug

Patrick Smith stod i farezonen efter første og andet liveshow, mens han klarede sig direkte videre i sidste uge.

Men deltagerens fortolkning af Anne Linnets ’Barndommens Gade’ fik ikke tilslutning af seerne – og med Blachmans endelig afgørelse fredag aften, er hans tid i programmet nu slut.

Patrick synger 'Barndommens Gade' Anne Linnet.

Det var ikke første gang i løbet af fredagens program, at Thomas Blachman var utilfreds.

Flere gange kritiserede han Ankerstjerne for at genbruge sange. Ankerstjerne havde fredag aften nemlig valgt sange til to af sine deltagere, som Thomas Blachman tidligere har brugt i ’X Factor’.

Jeg har et program at forsvare

Thomas Blachman

Eksempelvis sang Benjamin Rosenbohm The Weeknds 'Earned It' fra filmen 'Fifty Shades of Grey'. Samme sang sikrede Citybois en plads i 'X Factor'-semifinalen i 2015, hvor Thomas Blachman var gruppens mentor. 

- Der er noget, der hedder en faglig stolthed, når man laver det her. Det er, at man ikke reproducerer et sangvalg. Det er dårligt håndværk, lød det fra Blachman efter showet.

- Jeg får sagt, det jeg skal sige. Nu har jeg siddet pænt og er blevet afbrudt længe nok. Men jeg har også et program at forsvare. Virkelig. Jeg har en stor stolthed med det her, fordi det har været tv-arbejde gennem 12 år, som har kompenseret for dårlig musikundervisning i folkeskolen, fortsatte han. 

Dommeren satte også flere ord på kritikken af sine meddommere. For han mener, det er en 'X Factor'-dommers opgave at hjælpe deltagerne til at udvikle sig på den bedst mulige måde.

- Hvis vi ikke kan håndtere det, opstår der et fuldstændigt kaos. Og det er det, vi har set på åben skærm. Mishåndtering, konstaterede han. 

Se eller gense fjerde liveshow i 'X Factor' på TV 2 PLAY.