Hjem til gården

Tv-gevinst gjorde hende gældfri ved et trylleslag - men den største drøm venter fortsat

Jannie Bager blev meget rørt, da hun blev udnævnt til vinder af 'Hjem til gården' i 2018. Lotta Lemche / TV 2

Sidste år vandt Jannie Bager 'Hjem til Gården' og præmien på en halv million. Drømmen skulle indfries med det samme. Men det er ikke sket endnu.

Jannie Bager havde ventet på den dag rigtig længe.

I 2018 vandt hun TV 2-programmet 'Hjem til Gården' og en kontant præmie på 500.000 kroner. Det skete i en dramatisk tvekamp, hvor dengang 35-årige Jannie Bager stod overfor 26-årige Lars Jørgensen, der havde besejret hele fem tidligere beboere i tre tvekampe.

Jannie Bager tog sejren, men pengene blev først udbetalt, da sidste afsnit var blevet sendt. Flere måneder efter deltagerne havde drukket champagne og fejret Jannie Bager.

Søndag aften klokken 20.00 vender 'Hjem til Gården' tilbage på TV 2.

Nederst i artiklen kan du se alle de nye deltagere i 'Hjem til Gården' 2019.

Da Jannies Bagers konto endelig voksede med en halv million kroner, lavede hun to planlagte telefonopkald.

Det første var til Skat, som tog 250.000 kroner. Genvinsten betragtes nemlig som indkomst og er skattepligtig.

Det næste opkald var til banken, som tog 180.000 kroner.

Pengene dækkede en gæld, som Jannie Bager havde efter et fejlslaget hussalg med en ekskæreste.

- Så var jeg gældfri med et trylleslag. Det var virkelig fantastisk, siger hun.

Sådan bliver 'Hjem til Gården' 2019

12 personer afprøver drømmen om ’det simple liv’, når de flytter ind på en primitiv gård, der hverken har elektricitet eller rindende vand.

I ti programmer skal de i fællesskab få en hverdag til at fungere med alt, hvad det indebærer, når man er selvforsynende. For at få adgang til mad skal de bestå ugeopgaven.

For hver uge mødes to beboere i tvekamp. Taberen flytter ud på 'Ødegården', hvor man kan kæmpe sig tilbage i finalen.

'Ødegården' sendes eksklusivt på TV 2 PLAY.

Sidste beboer tilbage vinder 500.000 kroner.

Se ’Hjem til gården’ søndag klokken 20.00 på TV 2.

Men Jannie Bager håbede også at finde kærligheden. Hendes store drøm var i sidste ende at blive mor. Hvis ikke det blev med en partner, skulle det være et donorbarn. Hun havde faktisk en aftale med en læge, dagen efter sejren var i hus.

Men sådan er det ikke gået.

En vinder med drømme

Det fortæller Jannie Bager, som i dag arbejder som salgsekspedient i tøjbutikken Vero Moda i Aars, som ligger sydvest for Aalborg.

- Det er ikke gået så hurtigt, som jeg havde troet. Det er svært at tage beslutningen om at springe ud i det alene, så tiden er bare gået så stærkt, at jeg ikke kan forstå det, siger hun.

Jannie Bager vandt 'Hjem til Gården' i 2018 og ønskede sig brændende at blive mor. Men livet med fem dyr, hus og arbejde tager al hendes tid.

Jannie Bager har flere længere forhold bag sig, men de sidste fem år har hun været alene med to heste, to katte og nu en lille ny hund på 0,9 kilo.

- Jeg tager nogle gange ti minutter på Tinder (dating-app, red.), men det er altså ikke for mig. Jeg synes, det er svært, siger Jannie Bager.

35-årige Jannie Bager har tænkt sig at bruge pengepræmien på en halv million kroner på at blive mor. Video: Christian Sejer Rasmussen

Hun har altid haft drømmen om et familieliv med mand og børn, men livet med fem dyr, et arbejde og et singleliv er tidskrævende. Faktisk er det for tidskrævende og er en egentlig hæmsko for hendes drømme.

Hun nyder retten til at råde over sit eget domæne, og hun medgiver også, at hun har brug for plads, og at det er nemt at være single.

- Jeg har ventet på prinsen på den hvide hest, og det er som om, at han ikke kommer herud, siger hun og fortsætter:

Jannie Bagers nye hund Lulu på 0,9 kilo.

- Min mor spørger hele tiden, om jeg har været ved lægen. Jeg er sikker på, at det kommer til at ske med donorbarn. Det skal også være snart, da jeg fylder 37 år til juli.

4.300 kroner i lommen

Men selvom mand og barn ikke har fundet vej til Jannie Bagers liv, så har den økonomiske klods om benet fundet vej ud af hendes liv.

Jannie Bager var hurtigst til at samle trillebøren i finalen i 2018. Derudover skulle finalisterne også save og svare på spørgsmål om livet på gården.

Tidligere forsvandt 4300 kroner hver måned fra hendes bankkonto som afdrag på en gammel gæld. Jannie Bager var også arbejdsløs, da hun deltog i 'Hjem til Gården'.

Men den byrde forsvandt med sejren i 'Hjem til Gården'.

- Så betalte jeg også topskat det år, fordi gevinsten anses som indtægt. Men så har jeg også fået ny seng, renoveret soveværelset og andre ting, siger Jannie Bager.

Jannie Bager har givet sit soveværelse en ordentlig overhaling med præmiepengene.

Der er stadig penge tilbage fra gevinsten, men den er skrumpet en del i størrelse. Jannie Bager mener, at der er omkring 70.000-80.000 kroner tilbage.

- Nogle gange bliver jeg spurgt, hvorfor jeg overhovedet arbejder, når jeg vandt alle de penge, men de gik jo til Skat og gæld.

Minderne

Men spørgsmålene generer hende slet ikke. Hun mærkede ikke sin egen berømmelse, før seks månederne efter hun kom hjem.

Det kom, da hun begyndte på sit job i tøjbutikken.

Flere af de tidligere deltagere ses med hinanden. Her er Jannie med Jeppe, Sara, Christina og Hanne fra sidste års sæson af 'Hjem til Gården'.

- Det var lidt af et kulturchok, men folk er bare søde og vil have taget et billede eller spørger, hvor de kender mig fra, siger Jannie Bager og tilføjer:

- Nogle siger også, at de har stemt på mig, men seerne kunne slet ikke stemme. Det er ret sjovt.

Men oplevelsen på gården har ændret Jannie Bager.

- Jeg er blevet mere bevidst om at koble af. Jeg lægger telefonen langt væk i perioder. Så brokker venner og familie sig nogle gange over, at jeg tager tre dage om at svare på en besked. Nogle af dem synes, jeg lukker mig ude, siger hun.

Jannie Bager og Jeppe Deele har fået et tæt venskab, efter de begge deltog i 'Hjem til Gården' sidste år. Flere gange har de været på ferie sammen.

Derudover har hun fået flere venner fra opholdet, og særligt Jeppe Deele har hun fået et stærkt venskab med.

Hvis hun fik chancen, ville Jannie Bager tage en tørn igen på en gården.

- Det er blevet en del af mig. Jeg elskede at være derinde, siger hun.

Også selvom prinsen på den hvide hest ikke kom.

'Hjem til Gården' sæson tre har premiere søndag aften klokken 20.00 på TV 2.

Her er alle de nye deltagere i 'Hjem til Gården' 2019.

'Hjem til Gården'

Her er alle deltagerne

Anna

Anne Zoe Hermansen

Anna

Alder: 32 år

Beskæftigelse: Folkeskolelærer

Civilstatus: Kæreste

Bopæl: København N

Anna elsker at kaste sig ud i nye projekter, hvor hun kan få lov at udfolde sin kreativitet. Hun beskriver sig selv som en kæmpe tryghedsnarkoman. Hun har svært ved at være alene, og derfor er hun vant til at have sin familie og venner tæt omkring sig.

Mission: At bevise overfor sig selv, at hun kan stå på egne ben.

Foto: Lotta Lemche

Cecilie

Cecilie Skov Nielsen

Cecilie

Alder: 24 år

Beskæftigelse: Køkkenassistent

Civilstatus: Forlovet

Geografi: Korsør

Cecilie bor sammen med sin forlovede, der er hjertesyg. Hans sygdom fylder meget i deres hverdag, og selvom Cecilie har et stort omsorgsgen, så savner hun at bruge tid på sig selv. Cecilie har ADHD og ser det som sin største styrke her i livet.

Mission: At blive bedre til at være der for sig selv.

Foto: Lotta Lemche

Esmaeil

Esmaeil Roudsari

Esmaeil

Alder: 27 år

Beskæftigelse: Salgsassistent i modebranchen

Civilstatus: Gift

Geografi: Hvidovre

Esmaeil bor sammen med sin kone og deres datter på tre år. Esmaeil har altid gang i tusind ting og har svært ved at sidde stille. Han beskriver sig selv som et kæmpe konkurrencemenneske, der vil gøre alt for at vinde.

Mission: At finde sin indre ro og vinde præmien på 500.000 kroner, så han kan starte som selvstændig tøjdesigner.

Foto: Lotta Lemche

John

John Holmgren Brohammer Jensen

John

Alder: 37 år

Beskæftigelse: Pædagogmedhjælper og skuespiller

Civilstatus: Single

Geografi: København

John er vegetar og arbejder som pædagog, men drømmer om at kunne leve af at lave musicals. Han er bymenneske og bor alene i en lejlighed med ni undulater. Han beskriver sig selv som meget diskussionslysten og har svært ved at lægge uenigheder på hylden.

Mission: At finde ro på gården og blive bedre til at samarbejde.

Foto: Lotta Lemche

Maria

Maria Barbara

Maria

Alder: 43 år

Beskæftigelse: Pædagog

Civilstatus: Gift

Geografi: København S

Maria har spillet professionel fodbold i mange år og er et stort konkurrencemenneske. Hun beskriver sig selv som kærlig og skrøbelig, men føler tit, at hun bliver misforstået af andre som værende hård og dominerende.

Mission: At finde ud af, at hun er god nok, som hun er.

Foto: Lotta Lemche

Kristina

Kristina Kristensen

Kristina

Alder: 41 år

Beskæftigelse: Personlig hjælper

Civilstatus: Single

Geografi: Brønderslev

Kristina arbejder seks dage om ugen som personlig hjælper. Tidligere har hun blandt andet arbejdet som bager, maler, fodplejer og butiksassistent. Alt, hvad Kristina foretager sig, er en konkurrence, og hun siger selv, at hun ikke stiller op, hvis ikke hun ved, at hun vinder. Kristina beskriver sig selv som en rigtig alfahun. Hun elsker at bestemme og kan godt have svært ved at give plads til andre.

Mission: At lære ikke at skulle bestemme alting og finde en blødere side af sig selv.

Foto: Lotta Lemche

Malou

Malou Larsen

Malou

Alder: 22 år

Beskæftigelse: Landmand

Civilstatus: Single

Geografi: Rønde

Malou arbejder til dagligt som landmand. Men når hun holder fri, så er hun også et kæmpe dyremenneske og ejer blandt andet to kælegrise. Hun har tidligere være meget syg med stress og kæmpet sig ud af en svær depression. Dengang fik hun følelsen af, at andre syntes, hun var svag. I dag er Malou rask, og når hun er sammen med sine dyr, så slapper hun helt af. Malou er den yngste på gården.

Mission: At bevise, at hun ikke er svag, selvom hun har haft en depression.

Foto: Lotta Lemche

Peter

Peter Viuff

Peter

Alder: 54 år

Beskæftigelse: Sognepræst

Civilstatus: Gift

Geografi: Trige

Peter arbejder som præst, men det har ikke altid ligget i kortene, at han skulle gå den akademiske vej. Som barn blev han nemlig taget ud af skolen for at arbejde på en gård. Peter er energisk og får mange pludselige idéer. Han beskriver sig selv som et legebarn og konkurrencemenneske.

Mission: At vise, at præster kan andet end at stå på en prædikestol.

Foto: Lotta Lemche

Rikke

Rikke Hansen

Rikke

Alder: 25 år

Beskæftigelse: Pædagog

Civilstatus: Single

Geografi: Viby J

Rikke er en 'handywoman', der godt kan lide at gøre tingene selv. Hun har svært ved ikke at sige sin mening, og det kan godt give bagslag engang imellem. Rikke har en hest og er generelt meget glad for dyr, og så drømmer hun om en dag at få sin egen gård sammen med sin kæreste.

Mission: At bevise sig selv som 'handywoman' på gården.

Foto: Lotta Lemche

Søren

Søren Juhl

Søren

Alder: 38 år

Beskæftigelse: Pædagog og værtshusejer

Civilstatus: I et forhold

Geografi: Rødekro

Søren arbejder til daglig som pædagog og ejer derudover to værtshuse. Han er far til tre børn og lever et liv med fuld knald på, men har altid været tiltrukket af det primitive liv. Søren har ingen erfaring med landbrug og kan ifølge sig selv ikke rigtig noget med hænderne.

Mission: At blive slået tilbage i tiden og udfordre sig selv.

Foto: Lotta Lemche

”Lassen” Søren

”Lassen” Søren Lassen

”Lassen” Søren

Alder: 30 år

Beskæftigelse: Smed

Civilstatus: Single

Geografi: Aalborg

Lassen er ordblind og arbejder til daglig som smed. For to år siden begyndte han at optræde i et lille cirkus ved siden af, hvor han laver voltigering, der er en slags springgymnastik på hesteryg. Generelt holder Lassen meget af dyr, da de giver ham ro og tryghed. Da Lassen var barn, havde han det svært i skolen, men han fandt ro, når han var i stalden. Lassen flytter ind på gården, da han føler, at han er gået i stå i sin lidt trivielle hverdag.

Mission: At give sig selv et spark bagi og vise sig selv, at der findes en anden hverdag end den, han har nu.

Foto: Lotta Lemche

Tom

Tom Hedegaard

Tom

Alder: 55 år

Beskæftigelse: Teamleder

Civilstatus: Single

Geografi: Viborg

Tom er den ældste på gården og arbejder til daglig med IT. Ved siden af sit arbejde dyrker han sin store passion for bowling. Han beskriver sig selv som genert, og han har svært ved at åbne sig, når han møder nye mennesker. Selvom Tom ikke gør et stort væsen af sig, så er det tit Tom, der kan løse tingene i al stilfærdighed. Tom flytter ind på gården for at starte på en frisk, kaste noget af det generte væk og tro mere på sig selv.

Mission: At bryde ud af sin skal og finde en ny Tom frem.

Foto: Lotta Lemche