Tv-gevinst gjorde hende gældfri ved et trylleslag - men den største drøm venter fortsat

16x9
Jannie Bager blev meget rørt, da hun blev udnævnt til vinder af 'Hjem til gården' i 2018. Foto: Lotta Lemche / TV 2

Sidste år vandt Jannie Bager 'Hjem til Gården' og præmien på en halv million. Drømmen skulle indfries med det samme. Men det er ikke sket endnu.

Jannie Bager havde ventet på den dag rigtig længe.

I 2018 vandt hun TV 2-programmet 'Hjem til Gården' og en kontant præmie på 500.000 kroner. Det skete i en dramatisk tvekamp, hvor dengang 35-årige Jannie Bager stod overfor 26-årige Lars Jørgensen, der havde besejret hele fem tidligere beboere i tre tvekampe.

Jannie Bager tog sejren, men pengene blev først udbetalt, da sidste afsnit var blevet sendt. Flere måneder efter deltagerne havde drukket champagne og fejret Jannie Bager.

Søndag aften klokken 20.00 vender 'Hjem til Gården' tilbage på TV 2.

Nederst i artiklen kan du se alle de nye deltagere i 'Hjem til Gården' 2019.

Da Jannies Bagers konto endelig voksede med en halv million kroner, lavede hun to planlagte telefonopkald.

Det første var til Skat, som tog 250.000 kroner. Genvinsten betragtes nemlig som indkomst og er skattepligtig.

Det næste opkald var til banken, som tog 180.000 kroner.

Pengene dækkede en gæld, som Jannie Bager havde efter et fejlslaget hussalg med en ekskæreste.

- Så var jeg gældfri med et trylleslag. Det var virkelig fantastisk, siger hun.

Sådan bliver 'Hjem til Gården' 2019

12 personer afprøver drømmen om ’det simple liv’, når de flytter ind på en primitiv gård, der hverken har elektricitet eller rindende vand.

I ti programmer skal de i fællesskab få en hverdag til at fungere med alt, hvad det indebærer, når man er selvforsynende. For at få adgang til mad skal de bestå ugeopgaven.

For hver uge mødes to beboere i tvekamp. Taberen flytter ud på 'Ødegården', hvor man kan kæmpe sig tilbage i finalen.

'Ødegården' sendes eksklusivt på TV 2 PLAY.

Sidste beboer tilbage vinder 500.000 kroner.

Se ’Hjem til gården’ søndag klokken 20.00 på TV 2.

Men Jannie Bager håbede også at finde kærligheden. Hendes store drøm var i sidste ende at blive mor. Hvis ikke det blev med en partner, skulle det være et donorbarn. Hun havde faktisk en aftale med en læge, dagen efter sejren var i hus.

Men sådan er det ikke gået.

En vinder med drømme

Det fortæller Jannie Bager, som i dag arbejder som salgsekspedient i tøjbutikken Vero Moda i Aars, som ligger sydvest for Aalborg.

- Det er ikke gået så hurtigt, som jeg havde troet. Det er svært at tage beslutningen om at springe ud i det alene, så tiden er bare gået så stærkt, at jeg ikke kan forstå det, siger hun.

Jannie Bager vandt 'Hjem til Gården' i 2018 og ønskede sig brændende at blive mor. Men livet med fem dyr, hus og arbejde tager al hendes tid.
Jannie Bager vandt 'Hjem til Gården' i 2018 og ønskede sig brændende at blive mor. Men livet med fem dyr, hus og arbejde tager al hendes tid. Foto: Privat

Jannie Bager har flere længere forhold bag sig, men de sidste fem år har hun været alene med to heste, to katte og nu en lille ny hund på 0,9 kilo.

- Jeg tager nogle gange ti minutter på Tinder (dating-app, red.), men det er altså ikke for mig. Jeg synes, det er svært, siger Jannie Bager.

35-årige Jannie Bager har tænkt sig at bruge pengepræmien på en halv million kroner på at blive mor. Video: Christian Sejer Rasmussen

Hun har altid haft drømmen om et familieliv med mand og børn, men livet med fem dyr, et arbejde og et singleliv er tidskrævende. Faktisk er det for tidskrævende og er en egentlig hæmsko for hendes drømme.

Hun nyder retten til at råde over sit eget domæne, og hun medgiver også, at hun har brug for plads, og at det er nemt at være single.

- Jeg har ventet på prinsen på den hvide hest, og det er som om, at han ikke kommer herud, siger hun og fortsætter:

Jannie Bagers nye hund Lulu på 0,9 kilo.
Jannie Bagers nye hund Lulu på 0,9 kilo. Foto: Privat

- Min mor spørger hele tiden, om jeg har været ved lægen. Jeg er sikker på, at det kommer til at ske med donorbarn. Det skal også være snart, da jeg fylder 37 år til juli.

4.300 kroner i lommen

Men selvom mand og barn ikke har fundet vej til Jannie Bagers liv, så har den økonomiske klods om benet fundet vej ud af hendes liv.

Jannie Bager var hurtigst til at samle trillebøren i finalen i 2018. Derudover skulle finalisterne også save og svare på spørgsmål om livet på gården.
Jannie Bager var hurtigst til at samle trillebøren i finalen i 2018. Derudover skulle finalisterne også save og svare på spørgsmål om livet på gården. Foto: Lotta Lemche / TV 2

Tidligere forsvandt 4300 kroner hver måned fra hendes bankkonto som afdrag på en gammel gæld. Jannie Bager var også arbejdsløs, da hun deltog i 'Hjem til Gården'.

Men den byrde forsvandt med sejren i 'Hjem til Gården'.

- Så betalte jeg også topskat det år, fordi gevinsten anses som indtægt. Men så har jeg også fået ny seng, renoveret soveværelset og andre ting, siger Jannie Bager.

Jannie Bager har givet sit soveværelse en ordentlig overhaling med præmiepengene.
Jannie Bager har givet sit soveværelse en ordentlig overhaling med præmiepengene. Foto: Privat

Der er stadig penge tilbage fra gevinsten, men den er skrumpet en del i størrelse. Jannie Bager mener, at der er omkring 70.000-80.000 kroner tilbage.

- Nogle gange bliver jeg spurgt, hvorfor jeg overhovedet arbejder, når jeg vandt alle de penge, men de gik jo til Skat og gæld.

Minderne

Men spørgsmålene generer hende slet ikke. Hun mærkede ikke sin egen berømmelse, før seks månederne efter hun kom hjem.

Det kom, da hun begyndte på sit job i tøjbutikken.

Flere af de tidligere deltagere ses med hinanden. Her er Jannie med Jeppe, Sara, Christina og Hanne fra sidste års sæson af 'Hjem til Gården'.
Flere af de tidligere deltagere ses med hinanden. Her er Jannie med Jeppe, Sara, Christina og Hanne fra sidste års sæson af 'Hjem til Gården'. Foto: Privat

- Det var lidt af et kulturchok, men folk er bare søde og vil have taget et billede eller spørger, hvor de kender mig fra, siger Jannie Bager og tilføjer:

- Nogle siger også, at de har stemt på mig, men seerne kunne slet ikke stemme. Det er ret sjovt.

Men oplevelsen på gården har ændret Jannie Bager.

- Jeg er blevet mere bevidst om at koble af. Jeg lægger telefonen langt væk i perioder. Så brokker venner og familie sig nogle gange over, at jeg tager tre dage om at svare på en besked. Nogle af dem synes, jeg lukker mig ude, siger hun.

Jannie Bager og Jeppe Deele har fået et tæt venskab, efter de begge deltog i 'Hjem til Gården' sidste år. Flere gange har de været på ferie sammen.
Jannie Bager og Jeppe Deele har fået et tæt venskab, efter de begge deltog i 'Hjem til Gården' sidste år. Flere gange har de været på ferie sammen. Foto: Privat

Derudover har hun fået flere venner fra opholdet, og særligt Jeppe Deele har hun fået et stærkt venskab med.

Hvis hun fik chancen, ville Jannie Bager tage en tørn igen på en gården.

- Det er blevet en del af mig. Jeg elskede at være derinde, siger hun.

Også selvom prinsen på den hvide hest ikke kom.

'Hjem til Gården' sæson tre har premiere søndag aften klokken 20.00 på TV 2.

Her er alle de nye deltagere i 'Hjem til Gården' 2019.

'Hjem til Gården'
Her er alle deltagerne