Hjem til gården

Deltager forlod TV 2-program i vrede

Det blev kun til en enkelt overnatning i 'Hjem til Gården' for Kristina Kristensen.

Der var stort drama i første afsnit af 'Hjem til Gården', som vendte tilbage på skærmen søndag aften. 

For rullende kameraer og for øjnene af de måbende beboere pakkede Kristina Kristensen sine ting og sit tøj og forlod optagelserne i al hast. Mens hun skyndte sig væk fra gården, forsøgte en af de andre deltagere forgæves at overtale hende til at blive.

Forud for det dramatiske øjeblik havde deltagerne kikset en ugeopgave, som endte med at koste beboerne redskaber, som kunne gøre livet lettere for dem.

Og det var det, der udløste den voldsomme reaktion.

I det første program meldte deltager Kristina Kristensen sig frivilligt som storbonde og påtog sig dermed ansvaret for at løse to projekter: Der skulle bygges et das og et hegn rundt om gårdens køkkenhave.

Som arbejdet skred frem, blev flere af deltagerne utilfredse med Kristina Kristensens konsekvente ledelsesstil og mente, at hun ikke selv deltog i arbejdet.

Da mentoren Philip dumpede deltagernes arbejde - og dermed Kristinas Kristensens rolle som storbonde - blev det for meget for den nordjyske deltager.

Maria Dong-Kruse (tv) forsøger forgæves at overtale Kristina Kristensen (th) til at blive på gården.

- Jeg tog det som et personligt nederlag, da Philip sagde, at ugeopgaverne var dumpet. Jeg tænkte, at jeg havde fejlet, siger Kristina Kristensen til TV 2.

Med skuffelsen på sinde ville Kristina Kristensen bare væk. Væk fra de andre og have fem minutter for sig selv, så hun kunne fordøje nederlaget.

Men da hun ikke fik fred, besluttede hun at forlade gården i en dramatisk exit, hvor en anden deltager, Maria Dong-Kruse, forgæves forsøgte at holde på hende.

Sådan bliver 'Hjem til Gården' 2019

12 personer afprøver drømmen om ’det simple liv’, når de flytter ind på en primitiv gård, der hverken har elektricitet eller rindende vand.

I ti programmer skal de i fællesskab få en hverdag til at fungere med alt, hvad det indebærer, når man er selvforsynende. For at få adgang til mad skal de bestå ugeopgaven.

For hver uge mødes to beboere i tvekamp. Taberen flytter ud på 'Ødegården', hvor man kan kæmpe sig tilbage i finalen.

'Ødegården' sendes eksklusivt på TV 2 PLAY.

Sidste beboer tilbage vinder 500.000 kroner.

Se ’Hjem til gården’ søndag klokken 20.00 på TV 2.

De to kvinder nåede til skoven, hvor Maria Dong-Kruse en sidste gang bønfaldte Kristina Kristensen om at blive.

- Sæt dig lige ned i to minutter, og tænk over det, inden du tager en drastisk beslutning, sagde Maria Dong-Kruse.

Men Kristina Kristensen havde besluttet sig. Hun ville gå, indtil kameraerne ikke kunne følge hende mere.

Dermed blev hun den første deltager i dette års 'Hjem til Gården', som forlod programmet.

Kristina Kristensen (i midten) meldte sig selv som første storbonde. Dermed fik hun pladsen for enden af bordet og ansvaret for at løse ugeopgaven.

En presset storbonde

Som noget nyt i årets 'Hjem til Gården' mister storbonden sin immunitet, hvis ugeopgaven ikke bestås. Det betyder, at storbonden kan komme i tvekamp på lige fod med de andre deltagere.

Det var det første, Kristina Kristensen tænkte på, da ugeopgaven var dumpet; at hun skulle møde den anden deltager Anne Hermansen i en tvekamp.

Kristina Kristensen og de andre deltagere modtager mentoren Philips dom over ugeopgaverne.

Derfor ville hun være alene og læse i Bondebogen, som er deltagernes adgang til at lære viden, som de skal bruge i tvekampene.

- Men kameraet fulgte efter mig, og de ville ikke lade mig være i fem minutter. Jeg følte mig som en lille mus foran en stor løve, siger Kristina Kristensen.

Efter mentoren Philips dom over ugeopgaven var Kristina knust og ville have tid for sig selv til at bearbejde det. Kort efter valgte hun at forlade programmet.

- Det er fair nok, at de filmer os hele tiden og klokken lort om morgenen. Men når et menneske gemmer sig, fordi det vil have en pause, så burde det blive respekteret.

Jeg skal ikke sættes i en situation, hvor jeg ikke kan komme væk, for så går jeg i panik

Kristina Kristensen, deltager i 'Hjem til Gården'

Produktionsholdet forsøgte at overtale hende til at komme tilbage på gården, efter hun havde lavet et sidste interview.

- Jeg skulle ikke tilbage. Jeg tabte ansigt og forlod programmet. Jeg skal ikke sættes i en situation, hvor jeg ikke kan komme væk, for så går jeg i panik. Det var det mest grænseoverskridende, jeg nogensinde har prøvet, siger Kristina Kristensen og tilføjer:

Marie Dong-Kruse (tv) forsøgte forgæves at overtale Kristina Kristensen (th) til at blive på gården.

- Jeg er mega glad for Maria, som forsøger at overtale mig til at blive, men lige der var det lige meget, om Fanden selv stod der. Jeg skulle bare væk. Den eneste måde var at gå langt nok. Så fulgte de ganske rigtigt ikke efter med kameraerne.

En misforstået storbonde

Kristina Kristensen har set første afsnit af 'Hjem til Gården', inden det blev sendt på TV 2.

Kristina Kristensen blev årets første storbonde i 'Hjem til Gården'. Her ses hun med bondebogen, som deltagerne kan tilegne sig viden fra.

Hun kan godt genkende sig selv i programmet, men mener, at de andre deltagere misforstod hendes væremåde.

- Jeg har haft gode intentioner hele vejen igennem. Men jeg har været selvstændig for længe til at være en teamplayer. Jeg er mere boss, siger Kristina Kristensen.

Hun mener, at folk, som kender hende, ved, at hun slet ikke mente tingene på den måde, som de andre deltagere opfattede det. En måde, som gjorde hende upopulær som storbonde.

Eksempelvis da deltagerne snakkede om at bygge dasset, hvor Kristina kaldte det for "mit das".

- Der mente jeg bare, at jeg skulle på toilet. Ikke at det er "mit". Det var bare en talemåde, siger hun.

Lene Beier er igen vært på 'Hjem til Gården', og Philip Dam Hansen er igen mentoren, som bedømmer deltagernes opgaver.

Oplevelsen i programmet har påvirket Kristina Kristensen meget, og hun har derfor også været i kontakt med en psykolog, som er tilknyttet deltagerne i 'Hjem til Gården'.

Det har hjulpet, og i dag fortryder hun ikke, at hun valgte at lave en dramatisk exit.

Kristina Kristensen lever i forvejen det simple liv i et lille hus uden varme og elektricitet.

'Hjem til Gården' sendes hver søndag klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY. Derudover vises ekstraprogrammet 'Ødegården' eksklusivt på TV 2 PLAY.

Herunder kan du se alle deltagerne i 'Hjem til Gården' 2019.

'Hjem til Gården'

Her er alle deltagerne

Anna

Anne Zoe Hermansen

Anna

Alder: 32 år

Beskæftigelse: Folkeskolelærer

Civilstatus: Kæreste

Bopæl: København N

Anna elsker at kaste sig ud i nye projekter, hvor hun kan få lov at udfolde sin kreativitet. Hun beskriver sig selv som en kæmpe tryghedsnarkoman. Hun har svært ved at være alene, og derfor er hun vant til at have sin familie og venner tæt omkring sig.

Mission: At bevise overfor sig selv, at hun kan stå på egne ben.

Foto: Lotta Lemche

Cecilie

Cecilie Skov Nielsen

Cecilie

Alder: 24 år

Beskæftigelse: Køkkenassistent

Civilstatus: Forlovet

Geografi: Korsør

Cecilie bor sammen med sin forlovede, der er hjertesyg. Hans sygdom fylder meget i deres hverdag, og selvom Cecilie har et stort omsorgsgen, så savner hun at bruge tid på sig selv. Cecilie har ADHD og ser det som sin største styrke her i livet.

Mission: At blive bedre til at være der for sig selv.

Foto: Lotta Lemche

Esmaeil

Esmaeil Roudsari

Esmaeil

Alder: 27 år

Beskæftigelse: Salgsassistent i modebranchen

Civilstatus: Gift

Geografi: Hvidovre

Esmaeil bor sammen med sin kone og deres datter på tre år. Esmaeil har altid gang i tusind ting og har svært ved at sidde stille. Han beskriver sig selv som et kæmpe konkurrencemenneske, der vil gøre alt for at vinde.

Mission: At finde sin indre ro og vinde præmien på 500.000 kroner, så han kan starte som selvstændig tøjdesigner.

Foto: Lotta Lemche

John

John Holmgren Brohammer Jensen

John

Alder: 37 år

Beskæftigelse: Pædagogmedhjælper og skuespiller

Civilstatus: Single

Geografi: København

John er vegetar og arbejder som pædagog, men drømmer om at kunne leve af at lave musicals. Han er bymenneske og bor alene i en lejlighed med ni undulater. Han beskriver sig selv som meget diskussionslysten og har svært ved at lægge uenigheder på hylden.

Mission: At finde ro på gården og blive bedre til at samarbejde.

Foto: Lotta Lemche

Maria

Maria Barbara

Maria

Alder: 43 år

Beskæftigelse: Pædagog

Civilstatus: Gift

Geografi: København S

Maria har spillet professionel fodbold i mange år og er et stort konkurrencemenneske. Hun beskriver sig selv som kærlig og skrøbelig, men føler tit, at hun bliver misforstået af andre som værende hård og dominerende.

Mission: At finde ud af, at hun er god nok, som hun er.

Foto: Lotta Lemche

Kristina

Kristina Kristensen

Kristina

Alder: 41 år

Beskæftigelse: Personlig hjælper

Civilstatus: Single

Geografi: Brønderslev

Kristina arbejder seks dage om ugen som personlig hjælper. Tidligere har hun blandt andet arbejdet som bager, maler, fodplejer og butiksassistent. Alt, hvad Kristina foretager sig, er en konkurrence, og hun siger selv, at hun ikke stiller op, hvis ikke hun ved, at hun vinder. Kristina beskriver sig selv som en rigtig alfahun. Hun elsker at bestemme og kan godt have svært ved at give plads til andre.

Mission: At lære ikke at skulle bestemme alting og finde en blødere side af sig selv.

Foto: Lotta Lemche

Malou

Malou Larsen

Malou

Alder: 22 år

Beskæftigelse: Landmand

Civilstatus: Single

Geografi: Rønde

Malou arbejder til dagligt som landmand. Men når hun holder fri, så er hun også et kæmpe dyremenneske og ejer blandt andet to kælegrise. Hun har tidligere være meget syg med stress og kæmpet sig ud af en svær depression. Dengang fik hun følelsen af, at andre syntes, hun var svag. I dag er Malou rask, og når hun er sammen med sine dyr, så slapper hun helt af. Malou er den yngste på gården.

Mission: At bevise, at hun ikke er svag, selvom hun har haft en depression.

Foto: Lotta Lemche

Peter

Peter Viuff

Peter

Alder: 54 år

Beskæftigelse: Sognepræst

Civilstatus: Gift

Geografi: Trige

Peter arbejder som præst, men det har ikke altid ligget i kortene, at han skulle gå den akademiske vej. Som barn blev han nemlig taget ud af skolen for at arbejde på en gård. Peter er energisk og får mange pludselige idéer. Han beskriver sig selv som et legebarn og konkurrencemenneske.

Mission: At vise, at præster kan andet end at stå på en prædikestol.

Foto: Lotta Lemche

Rikke

Rikke Hansen

Rikke

Alder: 25 år

Beskæftigelse: Pædagog

Civilstatus: Single

Geografi: Viby J

Rikke er en 'handywoman', der godt kan lide at gøre tingene selv. Hun har svært ved ikke at sige sin mening, og det kan godt give bagslag engang imellem. Rikke har en hest og er generelt meget glad for dyr, og så drømmer hun om en dag at få sin egen gård sammen med sin kæreste.

Mission: At bevise sig selv som 'handywoman' på gården.

Foto: Lotta Lemche

Søren

Søren Juhl

Søren

Alder: 38 år

Beskæftigelse: Pædagog og værtshusejer

Civilstatus: I et forhold

Geografi: Rødekro

Søren arbejder til daglig som pædagog og ejer derudover to værtshuse. Han er far til tre børn og lever et liv med fuld knald på, men har altid været tiltrukket af det primitive liv. Søren har ingen erfaring med landbrug og kan ifølge sig selv ikke rigtig noget med hænderne.

Mission: At blive slået tilbage i tiden og udfordre sig selv.

Foto: Lotta Lemche

”Lassen” Søren

”Lassen” Søren Lassen

”Lassen” Søren

Alder: 30 år

Beskæftigelse: Smed

Civilstatus: Single

Geografi: Aalborg

Lassen er ordblind og arbejder til daglig som smed. For to år siden begyndte han at optræde i et lille cirkus ved siden af, hvor han laver voltigering, der er en slags springgymnastik på hesteryg. Generelt holder Lassen meget af dyr, da de giver ham ro og tryghed. Da Lassen var barn, havde han det svært i skolen, men han fandt ro, når han var i stalden. Lassen flytter ind på gården, da han føler, at han er gået i stå i sin lidt trivielle hverdag.

Mission: At give sig selv et spark bagi og vise sig selv, at der findes en anden hverdag end den, han har nu.

Foto: Lotta Lemche

Tom

Tom Hedegaard

Tom

Alder: 55 år

Beskæftigelse: Teamleder

Civilstatus: Single

Geografi: Viborg

Tom er den ældste på gården og arbejder til daglig med IT. Ved siden af sit arbejde dyrker han sin store passion for bowling. Han beskriver sig selv som genert, og han har svært ved at åbne sig, når han møder nye mennesker. Selvom Tom ikke gør et stort væsen af sig, så er det tit Tom, der kan løse tingene i al stilfærdighed. Tom flytter ind på gården for at starte på en frisk, kaste noget af det generte væk og tro mere på sig selv.

Mission: At bryde ud af sin skal og finde en ny Tom frem.

Foto: Lotta Lemche