Deltager forlod TV 2-program i vrede

Det blev kun til en enkelt overnatning i 'Hjem til Gården' for Kristina Kristensen.

Der var stort drama i første afsnit af 'Hjem til Gården', som vendte tilbage på skærmen søndag aften. 

For rullende kameraer og for øjnene af de måbende beboere pakkede Kristina Kristensen sine ting og sit tøj og forlod optagelserne i al hast. Mens hun skyndte sig væk fra gården, forsøgte en af de andre deltagere forgæves at overtale hende til at blive.

Forud for det dramatiske øjeblik havde deltagerne kikset en ugeopgave, som endte med at koste beboerne redskaber, som kunne gøre livet lettere for dem.

Og det var det, der udløste den voldsomme reaktion.

I det første program meldte deltager Kristina Kristensen sig frivilligt som storbonde og påtog sig dermed ansvaret for at løse to projekter: Der skulle bygges et das og et hegn rundt om gårdens køkkenhave.

Som arbejdet skred frem, blev flere af deltagerne utilfredse med Kristina Kristensens konsekvente ledelsesstil og mente, at hun ikke selv deltog i arbejdet.

Da mentoren Philip dumpede deltagernes arbejde - og dermed Kristinas Kristensens rolle som storbonde - blev det for meget for den nordjyske deltager.

Maria Dong-Kruse (tv) forsøger forgæves at overtale Kristina Kristensen (th) til at blive på gården.
Maria Dong-Kruse (tv) forsøger forgæves at overtale Kristina Kristensen (th) til at blive på gården. Foto: 'Hjem til Gården' / TV 2

- Jeg tog det som et personligt nederlag, da Philip sagde, at ugeopgaverne var dumpet. Jeg tænkte, at jeg havde fejlet, siger Kristina Kristensen til TV 2.

Med skuffelsen på sinde ville Kristina Kristensen bare væk. Væk fra de andre og have fem minutter for sig selv, så hun kunne fordøje nederlaget.

Men da hun ikke fik fred, besluttede hun at forlade gården i en dramatisk exit, hvor en anden deltager, Maria Dong-Kruse, forgæves forsøgte at holde på hende.

Sådan bliver 'Hjem til Gården' 2019

12 personer afprøver drømmen om ’det simple liv’, når de flytter ind på en primitiv gård, der hverken har elektricitet eller rindende vand.

I ti programmer skal de i fællesskab få en hverdag til at fungere med alt, hvad det indebærer, når man er selvforsynende. For at få adgang til mad skal de bestå ugeopgaven.

For hver uge mødes to beboere i tvekamp. Taberen flytter ud på 'Ødegården', hvor man kan kæmpe sig tilbage i finalen.

'Ødegården' sendes eksklusivt på TV 2 PLAY.

Sidste beboer tilbage vinder 500.000 kroner.

Se ’Hjem til gården’ søndag klokken 20.00 på TV 2.

De to kvinder nåede til skoven, hvor Maria Dong-Kruse en sidste gang bønfaldte Kristina Kristensen om at blive.

- Sæt dig lige ned i to minutter, og tænk over det, inden du tager en drastisk beslutning, sagde Maria Dong-Kruse.

Men Kristina Kristensen havde besluttet sig. Hun ville gå, indtil kameraerne ikke kunne følge hende mere.

Dermed blev hun den første deltager i dette års 'Hjem til Gården', som forlod programmet.

Kristina Kristensen (i midten) meldte sig selv som første storbonde. Dermed fik hun pladsen for enden af bordet og ansvaret for at løse ugeopgaven.
Kristina Kristensen (i midten) meldte sig selv som første storbonde. Dermed fik hun pladsen for enden af bordet og ansvaret for at løse ugeopgaven. Foto: Lotta Lemche / TV 2

En presset storbonde

Som noget nyt i årets 'Hjem til Gården' mister storbonden sin immunitet, hvis ugeopgaven ikke bestås. Det betyder, at storbonden kan komme i tvekamp på lige fod med de andre deltagere.

Det var det første, Kristina Kristensen tænkte på, da ugeopgaven var dumpet; at hun skulle møde den anden deltager Anne Hermansen i en tvekamp.

Kristina Kristensen og de andre deltagere modtager mentoren Philips dom over ugeopgaverne.
Kristina Kristensen og de andre deltagere modtager mentoren Philips dom over ugeopgaverne. Foto: 'Hjem til Gården' / TV 2

Derfor ville hun være alene og læse i Bondebogen, som er deltagernes adgang til at lære viden, som de skal bruge i tvekampene.

- Men kameraet fulgte efter mig, og de ville ikke lade mig være i fem minutter. Jeg følte mig som en lille mus foran en stor løve, siger Kristina Kristensen.

Efter mentoren Philips dom over ugeopgaven var Kristina knust og ville have tid for sig selv til at bearbejde det. Kort efter valgte hun at forlade programmet.
Efter mentoren Philips dom over ugeopgaven var Kristina knust og ville have tid for sig selv til at bearbejde det. Kort efter valgte hun at forlade programmet. Foto: 'Hjem til Gården' / TV 2

- Det er fair nok, at de filmer os hele tiden og klokken lort om morgenen. Men når et menneske gemmer sig, fordi det vil have en pause, så burde det blive respekteret.

Jeg skal ikke sættes i en situation, hvor jeg ikke kan komme væk, for så går jeg i panik

Kristina Kristensen, deltager i 'Hjem til Gården'

Produktionsholdet forsøgte at overtale hende til at komme tilbage på gården, efter hun havde lavet et sidste interview.

- Jeg skulle ikke tilbage. Jeg tabte ansigt og forlod programmet. Jeg skal ikke sættes i en situation, hvor jeg ikke kan komme væk, for så går jeg i panik. Det var det mest grænseoverskridende, jeg nogensinde har prøvet, siger Kristina Kristensen og tilføjer:

Marie Dong-Kruse (tv) forsøgte forgæves at overtale Kristina Kristensen (th) til at blive på gården.
Marie Dong-Kruse (tv) forsøgte forgæves at overtale Kristina Kristensen (th) til at blive på gården. Foto: 'Hjem til Gården' / TV 2

- Jeg er mega glad for Maria, som forsøger at overtale mig til at blive, men lige der var det lige meget, om Fanden selv stod der. Jeg skulle bare væk. Den eneste måde var at gå langt nok. Så fulgte de ganske rigtigt ikke efter med kameraerne.

En misforstået storbonde

Kristina Kristensen har set første afsnit af 'Hjem til Gården', inden det blev sendt på TV 2.

Kristina Kristensen blev årets første storbonde i 'Hjem til Gården'. Her ses hun med bondebogen, som deltagerne kan tilegne sig viden fra.
Kristina Kristensen blev årets første storbonde i 'Hjem til Gården'. Her ses hun med bondebogen, som deltagerne kan tilegne sig viden fra. Foto: Lotta Lemche / TV 2

Hun kan godt genkende sig selv i programmet, men mener, at de andre deltagere misforstod hendes væremåde.

- Jeg har haft gode intentioner hele vejen igennem. Men jeg har været selvstændig for længe til at være en teamplayer. Jeg er mere boss, siger Kristina Kristensen.

Hun mener, at folk, som kender hende, ved, at hun slet ikke mente tingene på den måde, som de andre deltagere opfattede det. En måde, som gjorde hende upopulær som storbonde.

Eksempelvis da deltagerne snakkede om at bygge dasset, hvor Kristina kaldte det for "mit das".

- Der mente jeg bare, at jeg skulle på toilet. Ikke at det er "mit". Det var bare en talemåde, siger hun.

Lene Beier er igen vært på 'Hjem til Gården', og Philip Dam Hansen er igen mentoren, som bedømmer deltagernes opgaver.
Lene Beier er igen vært på 'Hjem til Gården', og Philip Dam Hansen er igen mentoren, som bedømmer deltagernes opgaver. Foto: Lotta Lemche / TV 2

Oplevelsen i programmet har påvirket Kristina Kristensen meget, og hun har derfor også været i kontakt med en psykolog, som er tilknyttet deltagerne i 'Hjem til Gården'.

Det har hjulpet, og i dag fortryder hun ikke, at hun valgte at lave en dramatisk exit.

Kristina Kristensen lever i forvejen det simple liv i et lille hus uden varme og elektricitet.
Kristina Kristensen lever i forvejen det simple liv i et lille hus uden varme og elektricitet. Foto: Lotta Lemche / TV 2

'Hjem til Gården' sendes hver søndag klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY. Derudover vises ekstraprogrammet 'Ødegården' eksklusivt på TV 2 PLAY.

Herunder kan du se alle deltagerne i 'Hjem til Gården' 2019.

'Hjem til Gården'
Her er alle deltagerne