X Factor

De blev kaldt korpiger af Blachman: - Det rører os ikke

Det var en følelsesladet fredag aften for Oh Lands pigegruppe Echo.

Tanne Balcells slog takten an med trommestikkerne og lagde ud med at synge, da Echo gik på scenen som et vaskeægte band, der spillede instrumenter fredag aften. 

I 'X Factor'-liveshowet ugen før havde Thomas Blachman sagt til den 21-årige deltager, at han mente, hun havde de bedste solopartier og derfor skulle starte deres sang.

Den pointe holdt han fast i.

- Det er faktisk dig, det handler om, og så har vi tre korpiger. Måske skulle man lave den konfiguration, der hiver dig frem, og så har vi tre piger bagved, sagde han til buh-råb fra publikum. 

Til gengæld syntes Blachman, at gruppens omkvæd sad lige i skabet. 

- Jeres omkvæd lyder så godt, at man bliver nødt til at tage det alvorligt, sagde han. 

Echo synger 'Blur' af MØ.

Én mand i et studie

I sidste uge afbrød Tanne Balcells dommeren, da han også fremhævede hende på bekostning af de andre gruppemedlemmer. Men det gjorde hun ikke denne gang. 

- Alle har lov til at have deres egne meninger og holdninger, og hvis Thomas godt kan lide mig, er det fint. Det er én mand, der sidder inde i et studie. Jeg er sikker på, at alle andre også har meninger og har nogle af de andre piger som favoritter. Det rører os ikke, og det skaber ikke gnidninger eller splid internt, sagde hun efter showet. 

- Vi ved godt, at vi er lige gode alle sammen på hver vores måde, og at der er en grund til, at vi er blevet sat sammen, lød det fra Tanne. 

Den ene fjerdedel af pigegruppen Echo fik sat Thomas Blachman på plads, da han forsøgte at sige, at ikke alle i gruppen sang lige godt. Video: Kasper Søby Jensen

Gruppemedlemmet Mathilde Byder syntes desuden ikke, at det ligefrem er et skældsord at være en korpige.

- Det er ikke dårligt at blive kaldt korpiger. Men vi er en enhed, og vi er en gruppe. Så enten lægger vi det, han sagde, bag os, eller også gør det os stærkere. 

Podcastpanel: - Beyoncé var også i front

I lørdagspodcasten 'X Factor - Dagen derpå' blev gruppens tur i farezonen og Blachmans kommentar, der fremhævede én person, også bemærket.

- Beyoncé var også forrest i Destiny's Child. Vi kan godt lide, at der er én, vi kan forholde os til, sagde programmets faste 'X Factor'-ekspert Bjarke Charlie Serritslev, der dog selv mente, at deres sang fredag aften virkede afbalanceret.  

Ægteparret Anne Mette Risager Lund og Tomas Pødenphant Lund gæstede også podcasten. De deltog i 'X Factor' sidste år, og nåede til det tredje liveshow.

- Hvis de skal være Spice Girls, så skal de simpelthen være mere distinkte hver især, og det er de ikke, sagde Tomas Pødenphant Lund om pigegruppen.

Samtidig slog han fast, at musik ikke handler om, at alle får lige meget at synge.

- Vi lytter ikke demokratisk. Vi lytter til, om det lyder fedt. 

Greb hånden, da tårerne kom

For første gang havnede Echo i farezonen efter deres optræden fredag aften.

Her kom deres holdmentalitet særligt til udtryk, da Emma Funding havde svært ved at gennemføre sin del af deres sang, og Tanne greb ud efter hendes hånd.

Her holder Tanne fast i Emmas hånd, da Echo er i farezonen under det tredje liveshow.

Emma fortalte bagefter, at hun blev meget berørt af situationen, og derfor havde det stor betydning, at der var én at støtte sig opad. 

- Det hjalp, at Tanne og jeg snakkede, lige inden vi skulle på scenen, og hun sagde: "Sker der noget, eller er du ved at tilte over, så har jeg din hånd". Og så tog vi bare hinanden i hænderne  – 'we got this'-agtigt. Det var virkelig dejligt, sagde hun til TV 2.  

Echo endte med at gå videre i programmet, og i stedet blev det Thomas Blachmans deltager Gina Michaells, der måtte forlade 'X Factor' fredag aften. 

Echo synger ‘A Thousand Years’ af Christina Perri.

Se eller gense det tredje liveshow på TV 2 PLAY.