X Factor

Ankerstjerne står ved sit valg - derfor måtte Gina forlade 'X Factor'

Den 43-årige deltager var selv overrasket over, at tredje liveshow blev hendes sidste.

Der gik nogle sekunder, før både dommeren Oh Land og hendes sammensatte gruppe forstod, at de var gået videre til næste uge af 'X Factor'. 

Med tårerne trillende ned af kinderne stod Echo i farezonen overfor Blachmans deltager, den 43-årige Gina Michaells. Der havde ingen af dem prøvet at være før. 

Den afgørende beslutning havnede hos den sidste dommer, der uddelte lige dele ris og ros til dem begge. 

- Det, jeg har nydt allermest ved jer begge to, er, at I er en lussing i hovedet på sådan en som mig. Gina, du modbeviser mig bare, du afmonterer al min kritik, lød det fra Ankerstjerne.

Til sidst sendte han dog Gina Michaells ud af programmet.

Så muligheder hos Echo

Den beslutning har affødt over tusind kommentarer på TV 2's facebooksider. Her er størstedelen helt uenige i, at det var hendes tur til sige farvel til 'X Factor'. 

- Gina synger efter min mening i en langt højere kategori end nogen af deltagerne, forkert at hun røg ud, skrev Connie Fendt eksempelvis i en kommentar som over 200 personer har trykket 'synes godt om' til. 

Efter showet sagde Ankerstjerne til TV 2, at han ikke fortryder sin beslutning. 

- Jeg står ved mit valg, men at sidde der er hæsligt, sagde han.

Det skulle være Echo og ikke Gina, der gik videre, fordi Ankerstjerne mente, at gruppen og deres dommer stadig havde noget, der skulle arbejdes på.  

- I sidste ende, så endte jeg med at gå med potentiale. Der mangler noget fra Nanna (Oh Land, red.) og fra Echo. Jeg kan bare se mulighederne. Det var egentlig det, jeg endte med. Men jeg var på røven over Gina, så det var et svært valg, sagde han.

Gina synger ‘Hope Is a Dangerous Thing for a Woman like Me to Have - But I Have It’ af Lana Del Rey.

Gav seerne opsang

Det var seernes stemmefordeling, der betød, at Gina Michaells havnede i farezonen, og før afgørelsen gav hendes dommer Thomas Blachman da også danskerne en opsang ved at sige: 

- Selvfølgelig har jeg kæmpet med Danmark de sidste 12 år, og det overrasker mig ikke. De hører med røven, undskyld jeg siger det.  

Thomas Blachman uddybede efter showet: 

- Det er ikke første gang, at jeg ikke er enig med seerne. Det er en af grundene til, at jeg sidder her. Det er et tovtrækkeri i det uendelige, sagde han. 

- Men de respekterer mig, og jeg respekterer dem, det er jo værst for dem selv for fanden. Hvis de ikke kan anerkende og godkende god musik, er det deres problem. 

Blev overrasket

Bookmakerne havde spået Echo og Patrick de dårligste chancer i fredagens show, og havde dermed ikke forudset Gina Michaells exit. Det havde hun heller ikke selv. 

Jeg er meget ked af det, men sådan er livet. Det stopper ikke her

Gina Michaells

- Det var en stor overraskelse, sagde hun efter afgørelsen og fortalte, at hun ville få en travl lørdag med at skulle svare på de mange beskeder og kommentarer, der var begyndt at tikke ind. 

Hun har dog tænkt sig at fortsætte med musikken, og Gina vil blandt andet tage nogle af de sangråd, hun har fået af sin dommer, med sig videre. Hun nævnte her "en mere naturlig stil blandet med det klassiske". 

- Jeg er meget ked af det, men sådan er livet. Det stopper ikke her. Nu er det min tur til at lave nogle andre ting med musikken, sagde hun. 

Det blev Gina, der måtte forlade dette års 'X Factor' efter tredje liveshow. Video: Anders Masannek Jørgensen

Se eller gense det tredje liveshow lige nu på TV 2 PLAY.