X Factor

Ankerstjerne måtte trøste deltager under prøve - presset var ved at knække ham

Under prøverne til andet liveshow fik Patrick Smith nok af det hele og forlod scenen.

18-årige Patrick Smith har overlevet farezonen i 'X Factor' to uger i træk – og i fredagens liveshow blev han for første gang stemt direkte videre af seerne. 

Men et nyt bag om-program, der går helt tæt på Ankerstjernes sceneprøver med deltagerne, viser, at det langt fra har været let for den unge spillemand at rejse sig efter den første tur i farezonen. 

Under prøverne til andet liveshow ser man Patrick Smith stoppe brat op midt i sin sang, hvorefter han bryder sammen og forlader scenen, mens hans dommer følger efter ham og prøver at tale ham til ro.

- Du er bare frustreret. Det bliver fucking sejt, lyder det fra Ankerstjerne. 

- Jeg knækker fuldstændigt

Selv lægger Patrick Smith ikke skjul på, at han var meget presset forud for andet liveshow, og at det var det, der kom til udtryk under sceneprøven. 

Sådan så det ud, da Patrick Smith brød sammen og forlod scenen.

- Det, man kan se der, er en Patrick, der knækker fuldstændigt. Jeg går helt ned med flaget. Det var en forfærdelig oplevelse, og jeg var faktisk på vej til at forlade bygningen. Det var så slemt, siger han til TV 2. 

Episoden fandt sted bare én dag, før han skulle stå på livescenen og overbevise seere og dommere om, at han fortjente sin plads i 'X Factor'. Og det, der skete, var lige netop det, han havde frygtet.   

- Det værste, der kan ske i dag, er selvfølgelig, at der sker et eller andet, som kan skade mig i morgen, lød det fra Patrick Smith forud for prøven.

Men som han stod der på scenen med larm i ørerne fik Patrick Smith nok af det hele. Han følte ikke, at han kunne levere sin sang ordentligt, og i baghovedet nagede tanken om, at lige nøjagtigt for ham er det vigtigt, at budskaberne i de danske tekster går "rent ind' hos seerne.   

Det var måske ikke helt mig, og så knækkede filmen bare

Patrick Smith

- Det betyder så meget for en, det man skal synge. Det er så svært for folk nogle gange at lukke det ind. Så jeg stod der, og det var måske ikke helt mig, og så knækkede filmen bare, siger han. 

Det var under prøverne til denne optræden i andet liveshow, at Patrick Smith brød sammen:

Patrick synger 'De er meget interesserede i' af TV 2 og 'Du kan gøre, hvad du vil' af Christian Brøns.

Ankerstjerne og hans team var der dog med det samme til tage hånd om 'X Factor'-deltageren, fortæller han. 

- Hvis de ikke var det, så var jeg kraftedeme skredet, siger Patrick Smith. 

Arbejdede hårdt for at hive Patrick op

Patricks dommer er heller bleg for at indrømme, at Patrick Smith har været igennem nogle hårde uger. Og når man ikke er på toppen, er scenen et ekstra skrøbeligt sted, lyder det fra Ankerstjerne i programmet. 

- Det kan være det mest ensomme sted på hele planeten at stå oppe på sådan en scene, hvis ikke man har det godt, og man står der, og folk kigger på en, og det hele føles stift, og det larmer i ørerne, og man synes bare, det hele er forkert, siger han.  

På pressemødet efter fredagens liveshow satte dommeren også ord på, hvor meget pres 'X Factor'-deltagerne er udsat for. 

- Vi stiller os op fredag efter fredag og siger: "Hvad men den her del af min sjæl, var det noget?", og så siger folk enten ja eller nej, og det er bare kontant afregning. Og vi skulle arbejde exceptionelt hårdt med Patrick, fordi han blev så ked af det, siger Ankerstjerne, der tror, at folk har misforstået den 18-årige spillemand. 

- Jeg tror, folk tror, han er en kæk, skudsikker type. Og i virkeligheden har han følelser og mener det, så vi skulle arbejde sindssygt hårdt som hold for at hive ham op og minde ham om, at han ikke er et forkert menneske, bare fordi han er en stor personlighed. Det er dejligt, at han er det. Jeg elsker det.

Forløsningen var stor, da Patricks navn blev råbt op som det sidste af dem, der gik direkte videre i fredagens liveshow.

Patrick Smith sang fredag Folkeklubbens 'Sort tulipan' og var lettet over, at han klarede sig videre uden at havne i farezonen. 

- Jeg håber, at folk begynder at forstå, at jeg bare gerne vil spille noget dejligt musik for dem og fortælle nogle dejlige historier. Næste fredag håber jeg på at give folk nogle flashbacks fra deres unge år, lyder det fra deltageren. 

Se eller gense tredje liveshow i 'X Factor' på TV 2 PLAY.