X Factor

'X Factor'-deltager overraskede og gik videre – her er hele historien om tatoveringen

Seerne stemte Ankerstjernes solist videre på trods af to omgange i farezonen.

Patrick Smith leverede en vaskeægte overraskelse, da han fredag aften kæmpede sig direkte videre i programmets næste liveshow.

De to sidste gange har Ankerstjernes solist nemlig stået i farezonen. 

I stedet måtte Thomas Blachmans deltager Gina Michaells forlade programmet efter at have stået i farezonen med pigegruppen Echo.

Og det var ikke en hvilken som helst sang, der reddede Patrick fra den nervepirrende omsang. Den 18-årige spillemand fra Lolland sang nemlig Folkeklubbens 'Sort tulipan', der betyder meget for ham.

Så meget, at han for få dage siden fik tatoveret en sort tulipan på brystet. 

- Det bliver jeg nødt til at have på min krop

Men faktisk kendte Patrick Smith ikke Folkeklubben før 'X Factor'. Det var hans dommer Ankerstjerne, der introducerede deltageren for bandet og deres musik under udvælgelsen af sange til de mange liveshows. Og da han hørte sangen 'Sort tulipan', var han solgt. 

- Han ringede med ild i stemmen og sagde: "Jeg har fundet mig selv her!", forklarer Ankerstjerne. 

Patricks Smiths tur forbi tatovøren kunne opleves i fredagens udgave af 'X Factor'. Ankerstjerne var med på et facetime-opkald.

Patrick Smith havde længe overvejet at få en tatovering, og da han hørte sangen, var han ikke i tvivl om, at motivet var fundet. Sammen med den sorte tulipan skulle han have skrevet sangens første linjer: 'Jeg vil dø som en sort tulipan – og springe ud fra den smukkeste altan'. 

- Det sagde bare 'bang’. Det bliver jeg nødt til at have på min krop, for det er helt klart noget, jeg vil komme til at leve efter resten af livet. 

Det var bare rart, at folk blev rørt af det. Det trængte han til

Ankerstjerne

For Patrick Smith indeholder 'Sort tulipan' nemlig et særligt budskab om at tage livet alvorligt. 

- En sort tulipan bliver også kaldt 'The flower of evil'. At springe ud i det handler om at sige "fuck" til systemerne, og alt det jeg er blevet introduceret for som barn. Jeg vil leve for det, jeg drømmer om, og de planer jeg har inde i hovedet, siger han og tilføjer: 

- Og man kunne spørge: "Kunne du ikke få tatoveringen efter showet som et minde?". Men jeg var ligeglad med, hvordan det ville gå. Jeg var meget stolt af at skulle performe med den sang og elsker den uanset hvad. 

Patrick viser sin nye tatovering frem på et pressemøde efter fredagens liveshow i 'X Factor'.

Vigtigt at undgå farezonen

Bookmakere havde inden fredagens liveshows Patrick Smith som storfavorit til at ryge ud af programmet, og han var også selv lettet over, seerne for første gang stemte ham direkte videre.

- Det er lidt svært at forstå, at jeg er gået videre på den her måde. Jeg havde forventet, at jeg lige tog en tur mere i farezonen. Jeg føler mig sgu hjemme i farezonen efterhånden, joker han. 

Patrick synger 'Sort tulipan' af Folkeklubben.

 Ankerstjerne er også  glad på sin deltagers vegne. 

- Jeg er Patricks ven, og det var helt menneskeligt bare vigtigt for ham – og det var også vigtigt for mig. Han var blevet ked af det, hvis han skulle derned igen. Det var bare rart, at folk blev rørt af det. Det trængte han til, lyder det fra dommeren. 

Se fredagens liveshow på TV 2 PLAY