X Factor

Få overblikket her – det skal 'X Factor'-deltagerne synge i aften

Blachman, Oh Land og Ankerstjerne stiller store krav til hinandens deltagere.

De syv deltagere, der i aften synger i det tredje liveshow i 'X Factor', er sendt videre i programmet af seernes stemmer og med råd til forbedringer fra alle dommere.

Eksempelvis efterlyste Oh Land forandringer i samarbejdet mellem 18-årige Patrick Smith og Ankerstjerne, da hun reddede ham efter anden omgang i farezonen. 

- Der er noget i de sange og den måde, han er blevet orkestreret på. Det er for stram en bluse, og han kan ikke passe den, sagde hun til TV 2 efter showet. 

I det tredje liveshow er temaet sange fra 2018 og 2019. Herunder får du et overblik over, hvad deltagerne skal synge fredag aften og de konkrete råd til forbedringer, de fik af dommerne sidste fredag. 

ANKERSTJERNES UNGE SOLISTER

Vi skal vredens vej

15-årige Live Køhn Vogel høstede masser af ros fra dommerne sidste fredag, men Oh Land efterlyste også "en duft af punk", som dengang Live dukkede op til sin audition med ring i næsen. 

Sidste fredag sang Live 'White Flag' af Dido.

Derudover havde Thomas Blachman følgende forslag til Ankerstjerne og hans solist:  

- Vi skal vredens vej. Vi skal ind i den der energi, for så kommer du ikke kun til at eje rummet. Så kommer du til at eje os allesammen. 

Fredag aften skal Live synge 'God is a woman' af Ariana Grande. Du kan høre originalsangen her.

Der skal ske noget 

Sidste fredag stod 18-årige Patrick Smith i farezonen for anden gang i træk, men Oh Land valgte at give ham og Ankerstjerne en ekstra chance.

Det skete dog ikke uden at lægge et ekstra pres på den unge spillemand fra Lolland:  

- Der skal virkelig, virkelig ske noget nu, hvis du skal have en chance til. Indtil videre er det bare ikke sket. Jeg føler lidt, at kræfterne er blevet brugt forkert med dig, lød det fra dommeren. 

 Patrick Smith sang 'De er meget interesserede i' og 'Du kan gøre, hvad du vil' af TV-2 og Christian Brøns.

Fredag aften skal Patrick Smith synge 'Sort Tulipan' af Folkeklubben. Du kan høre originalsangen her.

Hvad gør man med et monster?

Dommeren Thomas Blachman kaldte Benjamin Rosenbohm for "en kæmpe gave" til programmet. Der skulle arbejdes på falsetten, men ellers var budskabet, at den 16-årige deltager skulle sparke lidt til sin dommer. 

- Du er et musikalsk monster, men hvad kan man så gøre med dig? Det er det, jeg stadig synes, vi har lidt til gode. Den der fuldstændige kæmpe musikalske oplevelse, sagde han. 

Benjamin sang 'Cry Me a River' af Justin Timberlake sidste fredag.

Oh Land var enig. Hun slog også på, at Benjamin skulle udfordres mere musikalsk. 

- Når du har sådan en som ham, så er du forpligtet til at udfordre ham maksimalt. Han elsker det, lød det. 

Fredag aften skal han synge 'Be My Mistake' af The 1975. Du kan høre originalsangen her.

OH LANDS GRUPPER

Mere end sjov

De sønderjyske rapveninder Maria Meldgaard Mortensen og Bea Sarockaite vakte misundelse hos Ankerstjerne, der gerne ville have dem på sit team. Men han savnede også at se noget nyt fra dem. 

-  Der kommer et tidspunkt, hvor det er nødt til at være mere end sjov. Efterhånden så har man hørt vittigheden, og man trænger til en ny dimension fra jer, sagde han. 

Maria og Bea sang 'Freestyler' af Bomfunk MC sidste fredag.

Fredag aften skal Maria og Bea synge 'I Like It' af Cardi B, Bad Bunny & J Balvin. Du kan høre originalsangen her.

Væk fra afdansningsbal

Ankerstjerne var generelt imponeret over sceneshowet under Echos optræden sidste fredag. Da han skulle nævne et kritikpunkt, efterlyste dommeren, at han gerne ville mærke gruppens fire medlemmer lidt mere.

Echo sang 'Clocks' af Coldplay sidste fredag.

Blachman roste Echos harmoniseringer, men ville gerne se forbedringer både på deltagernes solopartier og koreografien på scenen.

- Det bliver en lille smule afdansningsbal, håndboldfest, et eller andet vi gør for vores forældre, når I begynder at bevæge jer på den måde, lød det fra dommeren.

Fredag aften skal Echo synge 'Blur' af danske MØ. Du kan høre orginalsangen her

BLACHMANS SOLISTER OVER 23 ÅR

Kontrasterne spiller

Det var helt rigtigt, mente dommerne, da Gina Michaells sang en storslået sang omgivet af Det Danske Drengekor.

- Sidste gang var retningen ikke helt dig, så er det her bare spot on. At gå ud ad den vej, hvor det nærmest bliver lidt kitchet, det er så flot. Der er nogle kontraster i det her, som virkelig spiller, lød det fra Oh Land.

Gina Michaells sang 'I'm Not In Love' af 10cc.

Fredag skal hun synge Lana Del Reys sang 'Hope is a dangerous thing for a woman like me to have - but I have it'. Du kan høre originalsangen her.

Samme film uge for uge

23-årige Kristian Kjærlund fik stor ros fra Ankerstjerne under andet liveshow. Oh Land bemærkede dog, at der begyndte at tegne sig et billede af, at Blachman viser den "samme film" med sine deltagere hver gang.

Kristian Kjærlund sang 'Common People' af Pulp sidste fredag.

- Det bliver en lille smule ensformigt. Jeg mangler lidt af Kristian i det, lød det, mens hun samtidig stillede spørgsmålstegn ved, hvad der skal ske herfra.

- Skal du blive ved med at stå stille?

Fredag aften synger Kristian Kjærlund 'Electrified' af Just Loud. Du kan høre originalsangen her.