X Factor

'X Factor'-deltager overvældet af beskeder fra piger: - Det er jeg ikke vant til

Benjamin kalder sit første forhold en af de allerbedste oplevelser, han har haft. Nu er han single, og pigerne vil vide, hvordan man scorer ham.

- Mine veninder og jeg har det sygeste crush på dig.

- Du er virkelig flot. 

- Hvad skal man gøre, hvis man synes, du virker sød og gerne vil score dig?

Sådan lyder mange af de beskeder, der tikker ind til Benjamin Rosenbohm på Instagram.

Fredag aften går han på scenen i årets tredje 'X Factor'-liveshow, og interessen fra pigerne er ganske ny for den 16-årige deltager. 

- Det er faktisk virkelig mærkeligt for mig at være i den her situation, fordi jeg er den, som næsten altid bliver friendzoned (betragtet som ven fremfor kæreste, red.), siger han til TV 2 og griner. 

- Jeg plejer at give komplimenter til folk og blive skudt ned lige med det samme. Meget hurtigt. Men nu er jeg lige pludselig den, der får komplimenterne. Det er jeg virkelig ikke vant til.

Flere bookmakere spår Benjamin som favorit til at vinde 'X Factor'. Selv synes han ikke, det er fair over for de andre deltagere, da han mener, at alt kan ske.

Vennen i baggrunden

Benjamin Rosenbohm, der er født i Berlin og nu bor i København, har det nemlig bedst med at holde sig i baggrunden, når han hænger ud med sine venner. 

Han beskriver sig selv som den ven, der oftest hjælper andre igennem deres "shitty times". Lytter til deres følelser i stedet for at tale om sine egne. 

Men nu er rollerne byttet rundt. Benjamin Rosenbohm er rykket fra skyggen til spotlightet. Og nu er det ham, pigerne vil vide alt muligt om. 

Jeg ved godt, at det lyder pissekikset, men jeg lærte bare, hvor vigtigt kærlighed er for mig

Benjamin Rosenbohm

- Det er selvfølgelig dejligt, men jeg er meget uerfaren på det område. Det er som at være på en arbejdsplads som praktikant og ikke vide en skid om, hvad man skal gøre, griner han igen og fortsætter: 

- Jeg er lidt bange for, at mit ego kommer til at vokse gennem det, eller at det gør mig til en, som jeg slet ikke er. Men jeg prøver bare at tage det som komplimenter, som jeg er meget glad for. 

- Måske forelsker de sig i makeuppen

Benjamin Rosenbohm mærker særligt interessen, når han laver såkaldte 'Q&A's med de knap 3.000 følgere, han har på Instagram. Her kan han på få timer få 100 spørgsmål om 'X Factor', hans musiksmag og ikke mindst om hans kærlighedsliv.

Benjamin har rødder i Tyskland og Madagaskar. Han har boet i København i omkring ti år.

Og han prøver at svare på alle spørgsmålene, så godt han kan – for følgerne forventer også et svar, når han først har ladet dem spørge. 

- Jeg vil selvfølgelig meget gerne interagere med dem, der stemmer på mig, for de er den eneste grund til, at jeg kan stå her til tredje liveshow. Det er vigtigt at give tilbage, siger han.

Men 'X Factor'-deltageren kan ikke lide ordet "fans" og tanken om, at der er nogen derude, som ser op til ham eller er vild med ham, bare fordi de har set ham i fjernsynet. 

Og selvom han prøver at være sig selv, når kameraerne ruller, føler han også, at det er vigtigt at sige til pigerne bag de mange beskeder, at han måske ikke er, som de tror – og at de måske slet ikke ville klikke, hvis de mødtes. 

- Det kunne jo godt være, at jeg slet ikke er så sød i virkeligheden, og at det kun er makeuppen og guitarspillet, som de forelsker sig i, siger han og joker om, at han faktisk både er "meget cringe og mega awkward" (tåkrummende og akavet, red.) i virkeligheden. 

Ikke tid til kæreste

De unge piger vil dog måske glæde sig over, at Benjamin Rosenbohm faktisk er single i skrivende stund. Men selvom han gerne vil have en kæreste, tænker han ikke, at han har tiden lige nu på grund af 'X Factor'. 

- Første gang, jeg havde en kæreste, var det en af de allerbedste oplevelser i hele mit liv. Og jeg ved godt, at det lyder pissekikset, men jeg lærte bare, hvor vigtigt kærlighed er for mig. Altså hold da helt kæft. Men det tager også tid og kræver meget energi, siger han og tilføjer:

- Jeg vil helst ikke være i et forhold, hvor jeg bliver nødt til at sige til min kæreste: "Jeg har ikke tid til dig lige nu". Det vil gøre hende trist, og det vil gøre mig trist. 

Benjamin Rosenbohm prøver at være sig selv på skærmen. Og han er glad for, at folk har et godt indtryk af ham.

Dog har Benjamin Rosenbohm ét overordnet budskab til dem, der er interesserede i, hvordan man scorer ham. 

- Du skal ikke tænke på, hvad du skal gøre for at score mig. Bare tænk, at du skal være dig selv. Du er det eneste menneske, der bedst kan være dig. 

Se 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY