Vild med dans

Silas Holst vender tilbage til 'Vild med dans'

Silas Holst har danset sig til en finale fem gange. Efter flere års pause er han igen at finde i danseprogrammet.

Et velkendt ansigt dukker op på tv-skærmen, når ’Vild med dans’ blænder op for en ny sæson til efteråret.

Det bekræfter den professionelle danser Silas Holst onsdag morgen i et opslag på sin Instagramprofil.

- Savner det og glæder mig som et lille barn til at “komme hjem igen”. Vi ses på TV 2 til efteråret, skriver han.

Danseren har været med i programmet gennem seks sæsoner, og sidste gang seerne så ham på de bonede gulve, var tilbage i 2014. Dengang vandt han sammen med vejrværten Sara Maria Franch-Mærkedahl.

Før da sikrede han sig en sejr sammen med skiløberen Sophie Fjellvang-Sølling tilbage i 2011.

’Vild med dans’ trækker stadig i ham, og det er der flere grunde til.

- I et par år var jeg rimelig afklaret med, at der skulle nye kræfter til, og at jeg skulle prøve noget andet. Nu har jeg prøvet en masse andet og gør det stadig, men jeg er begyndt at savne det og processen med at være kreativ, siger han til TV 2.

Efter sin deltagelse i ’Vild med dans’ har Silas Holst blandt andet haft travlt med en række musicals og været coach i TV 3-programmet ’Vi er bare mænd’ og som radiovært i et P2-program om musicals.

Sagde ”ja” med det vons

Den 36-årige professionelle danser uddyber, at han i efteråret fik et opkald af holdet bag ’Vild med dans’. Det satte tankerne i gang.

Produktionsselskabet Mastiff spurgte, om han ville danse under en særudgave af programmet, hvor tre almindelige danskere danser med professionelle i forbindelse med Knæk Cancer.

På en eller anden måde gik det hele op i en højere enhed

Silas Holst

Han kunne dog ikke få det til at passe med en booket kalender, og det blev han ærgerlig over. Derfor tøvede Silas Holst ikke, da han blev spurgt igen.

- Dengang tænkte jeg: ”Øv, det gad jeg helt vildt godt at have gjort”. Men så ringede Mastiff igen og spurgte, om jeg ville være med på holdet, og så sagde jeg sgu ”ja” med det vons, fortæller han.

- Der var lige noget teater, der skulle rykkes rundt på, men på en eller anden måde gik det hele op i en højere enhed.

Man skal altid forny sig

Silas Holst ser frem til at skulle lære en nydanser op igen og til at kunne tænke skæve tanker.

- Jeg har haft instruktører og koreografer, der har lært mig en masse. Men jeg trænger til at lære lidt fra mig og til selv at være kreativ og finde på mine egne trin og idéer og til at leve dem ud, siger han.

Trods sin tidligere succes i ’Vild med dans’ – der udover to førstepladser også tæller tre andenpladser - har Silas Holst dog tænkt sig at gå til opgaven på en ny måde.

- Jeg tænker altid, at man skal prøve at forny sig, ellers er det bare genbrug og spild af alles tid. Ikke mindst seernes.

Har de fem år gjort noget ved dig, som du kan bruge i programmet?

- Det ved man ikke endnu, det kan også være, at jeg kommer med noget værre lort. Det er der ingen, der ved, griner han.

Den helt store forandring er ifølge ham selv, at han siden sidst er blevet far til to.

- Jeg synes stadig, jeg har lige så skæve tanker og idéer, men jeg tror, at man ser mange ting i et andet perspektiv, når man er blevet far. Det kan godt være, at det bliver en mere moden udgave af mig, men det håber jeg et eller andet sted ikke, siger han og uddyber:

- For ’Vild med dans’ skal være sjovt. Det skal være fest og farver. Det er fredag aften, og man skylder at underholde seerne, som alle de andre jo også gør ganske glimrende.

Redaktør: - Det virker helt rigtigt

TV 2’s underholdningsredaktør Thomas Richardt Strøbech bekræfter, at den professionelle danser vender tilbage i sæson 16 af programmet.

- Der bliver ekstra meget at glæde sig til, når Silas igen i efteråret slipper sin kreativitet løs på dansegulvet, siger han.

Det virker helt rigtigt, at han nu vender hjem

Thomas Richardt Strøbech, underholdningsredaktør ved TV 2

Der kommer til at være flere ændringer på holdet i den kommende sæson, for i februar meldte den professionelle danser Mads Vad ud, at han holder en pause.

Silas Holst var dog allerede i tankerne, og fungerer derfor ikke som en erstatning for Mads Vad, forklarer Thomas Richardt Strøbech.

- Silas har i årevis været en vigtig figur i ’Vild med dans’-universet, så det virker helt rigtigt, at han nu vender hjem, siger han.

’Vild med dans’ vender tilbage til efteråret på TV 2 - du kan gense den seneste sæson lige nu på TV 2 PLAY.