X Factor

Oh Land forklarer sit valg - derfor blev det Andrea

Andrea Brøndsted var overrasket over, at Oh Land i sidste ende sendte hende ud af 'X Factor'.

Med et trist blik stod den unge spillemand fra Lolland på scenen.

For anden uge i træk sendte seerne ham i farezonen, og nu ventede 18-årige Patrick Smith på den endelige dom i 'X Factor'. Men Oh Land ville det anderledes end seerstemmerne.

I valget mellem Patrick Smith og Thomas Blachmans deltager Andrea Brøndsted besluttede hun at lade Patrick få endnu en chance i programmet, og dermed sendte hun Andrea hjem.

- Det vil gøre ondt på mig at sende Patrick ud, så derfor er jeg nødt til at sende dig ud, Andrea, sagde Oh Land.

Valget stod mellem at sende enten Thomas Blachmans deltager Andrea eller Ankerstjernes deltager Patrick ud af 'X Factor' i det andet liveshow.

Ved et pressemøde efter programmet satte dommeren flere ord på sit valg.

- Blachman har gjort det rigtig godt med Andrea. I aften var det bedste, jeg havde set fra hende, siger Oh Land og fortsætter:

- Men Patrick har bare noget, der er så råt og upoleret, og er en ægte kunstner med stort K. Jeg ved ikke, hvad der er gået galt i det samarbejde, siden det ikke kunne forløse sig, men jeg insisterer på at give det en chance til.

Afstemning

Var det den rigtige deltager, der røg ud af 'X Factor'?

- Det er ikke Patricks skyld

Beslutningen fik flere utilfredse brugere til at gå til tasterne på de sociale medier.

- Hvad sker der for Oh Land?? Det er anden gang, Patrick var i farezonen, og han synger tit falsk... Andrea leverer kvalitet, lød det eksempelvis fra Barbara Szorad.

Det blev desværre til et farvel til Andrea - X Factor 2019. Tak for de smukke sange. ❤️

Posted by X Factor TV 2 on Friday, March 8, 2019

En anden 'X Factor'-seer, Lene Neumann Enghave, skrev dette:

- Efter min mening den helt forkerte beslutning, Nanna tog. Det virker mere, som om hun sendte den største konkurrent hjem.

Det blev desværre til et farvel til Andrea - X Factor 2019. Tak for de smukke sange. ❤️

Posted by X Factor TV 2 on Friday, March 8, 2019

To gange i farezonen - trodsede du seerne med dit valg i aften?

- Jeg kan godt forstå, at seerne vælger, som de gør. Men jeg synes bare ikke, at det udelukkende er Patricks skyld. Der er noget i de sange og den måde, han er blevet orkestreret på. Det er for stram en bluse, og han kan ikke passe den, siger Oh Land til TV 2.

I efteråret blev hun rørt til tårer under Patrick Smiths audition, hvor han sang sin egen sang, og Oh Land så gerne, at den side af ham kom frem igen.

- Der skal være noget mere spræl på en eller anden måde, så han kan vise, hvem han er. Ligesom han gjorde til sin audition, fortæller hun.

Patrick synger 'De er meget interesserede i' af TV 2 og 'Du kan gøre, hvad du vil' af Christian Brøns.

Andrea: - Jeg respekterer hendes valg

Efter afgørelsen kaldte Andrea Brøndsted selv sit 'X Factor'-forløb for en rutsjebanetur. Men Oh Land mente ikke, at hun kunne mærke Blachmans deltager på scenen, og det påvirkede i sidste ende hendes valg.

Afstemning

Synes du, tonen mellem dommerne var for hård i fredagens 'X Factor'?

- Andrea viste ikke, hvem hun var. Men Blachman viste os, hvad hun kunne være. Og jeg tror faktisk, at det er hele grunden til, at det var Patrick, jeg sendte videre. Jeg fik aldrig helt fornemmelsen af Andrea som artist, siger hun til TV 2 og tilføjer:

- Det er Patrick, jeg mærker.

Ifølge Blachman handler 'X Factor' dog netop om at lave en udvikling, der bærer præg af et samarbejde mellem deltageren og dommeren. 

- Derfor havde vi et langt forløb med Andrea, som havde været et mesterligt eksempel på, hvad man kan gøre sammen, selvom man ikke er storfavorit, lyder det fra dommeren efter showet.

- Men Oh Land hører noget i Patrick og Ankerstjernes samarbejde, som på mange måder har været en katastrofe indtil nu. Det skal de have lov til, men jeg håber, de laver en genistreg, fortsætter han.

Andrea Brøndsted var selv overrasket over Oh Lands beslutning.

- Det var jeg faktisk lidt, hvis jeg skal være ærlig. Men jeg er jo ikke Nanna (Oh Land, red.). Der er lige så mange meninger, som der er mennesker. Jeg respekterer hendes valg, og hvis hun mener, at det er det rigtige at fortsætte med Patrick, så er det sådan, siger deltageren efter showet.

- Jeg er tilfreds med det, jeg har leveret.

Andrea synger 'Don't Know Why' af Norah Jones.

Det er nu kun Ankerstjerne, der har alle sine tre deltagere tilbage i programmet.

I første uge mistede Oh Land sit band Dr. Rolf og Kanylerne, og fredag blev Blachmans solister reduceret til to deltagere med Andrea Brøndsteds farvel.

Se eller gense det andet liveshow i 'X Factor' på TV 2 PLAY.

Afstemning

Hvilken deltager imponerede dig mest under fredagens 'X Factor'?