X Factor

Hendes mor var ikke den, hun troede

43-årige Gina Michaells har selv skabt sig den familie, hun manglede, da hun var lille.

Hun er mellem seks og syv år på det gamle foto. Med sort, let krøllet hår og læber, der munder ud i et smil. 

- Det er en lille, glad pige, fortæller Gina Michaells.

Billedet fra begyndelsen af firserne har hun fundet frem, fordi 'X Factor'-deltagerne skal synge en sang fra deres fødeår fredag aften.

Det er faktisk det eneste foto, Gina har, fra dengang hun var barn. Billedet er samtidig fra en tid, hvor hun for første gang begyndte at undre sig over sit ophav.

Dette er det eneste barndomsfoto, som Gina Michaells fik med sig til Danmark. Familien havde nemlig hverken kamera, fjernsyn eller køleskab under hendes opvækst. - Vi var ikke fattige. Vi fik tre måltider mad om dagen, og jeg havde tøj. Men det var ikke luksus, siger hun.

'Født ud af en bambus'

Den 43-årige 'X Factor'-deltager voksede op i Filippinerne. Hun boede i en lille landsby omgivet af banan-, mango- og avocadotræer nord for hovedstaden Manilla.

Her var det hovedsageligt hendes tante, der passede hende, fordi hendes mor flyttede til Israel for at arbejde som barnepige, da Gina var helt lille. 

Da hun begyndte i skole, var det derfor altid hendes tante, der hentede hende. Og det fik klassekammeraterne til at undre sig. 

- Du har ingen far. Du er født ud af en bambus, var der nogen, der sagde. 

For sådan siger man i Filippinerne. Og kunne det være forklaringen?, tænkte Gina for sig selv. 

Hun grublede over, hvem hendes far var, indtil hun var ni år gammel. Og en dag kunne hun ikke holde det inde mere og spurgte sin tante:

- Er det rigtigt, at jeg ingen far har? 

Der var tavshed. Var han mon død?, tænkte hun. 

Det knuste mig faktisk. Det var så hårdt at acceptere det

Gina Michaells

Til sidst fortalte tanten, at der ikke var nogen far, og at den mor, som Gina troede havde født hende, faktisk ikke var hendes biologiske mor. 

Det ramte hende som et slag. 

- Det knuste mig faktisk. Det var så hårdt at acceptere det. Hver gang vi var ude, og jeg kunne se en familie, der hyggede sammen med deres far, mor og børn, så sagde jeg til mig selv: "Hvorfor har jeg ikke det?"

Den 43-årige sangerinde er blandt de otte sidste deltagere i 'X Factor' - her er Gina Michaells på scenen under 5 Chair Challenge. Hendes dommer er Thomas Blachman.

Var to måneder gammel

I sine teenageår forsøgte Gina Michaells at få svar på, hvorfor hun blev bortadopteret - men hendes adoptivmor skød det hver gang hen. Hun vendte tilbage fra Israel, da Gina var omkring 11 år gammel, men hun gav aldrig sin datter noget svar. 

- Det er stadig et stort spørgsmålstegn, siger Gina Michaells.

I dag lever hendes tante og adoptivmor ikke længere, og dermed er muligheden for at få svar fra dem også væk. Men 'X Factor'-deltageren har med tiden stykket en forklaring sammen med hjælp fra sine familiemedlemmer. 

Gina har fået fortalt, at hun var to måneder gammel, da hun blev bortadopteret af en kvinde i Manilla, og at hun dengang selv var meget syg af astma.

Hun har også hørt, at hendes biologiske mor blev forladt af manden og arbejdede som stuepige for en ven af adoptivmoren. Gina skulle også have en storesøster, der er bortadopteret. 

Samtidig har hun fået at vide, at hendes biologiske mor var meget syg og muligvis er død. Men hun ved ikke, om historierne er sande. 

'X Factor'-deltageren bliver altid meget berørt, når hun ser tv-programmet 'Sporløs'. Hun overvejer stadig, om hun skal kaste sig ud i at søge efter sin egen biologiske familie.

Vil måske søge svar en dag

Gina Michaells har de seneste seks år boet i Danmark, og hun har ikke været tilbage i Filippinerne i knap 10 år.

Hendes danske mand har spurgt hende, om hun kunne tænke sig at forsøge at finde sine rødder. 

- Men jeg har det godt, og jeg har en familie nu. Det ville blive hårdt og også dyrt. Men jeg tænker over det. Måske kommer der en dag, hvor jeg prøver, siger hun. 

Det er som om, at det er første gang, at jeg har en familie, og det føles rigtig godt

Gina Michaells

Hun mangler nemlig stadig en afklaring på flere spørgsmål. 

- Er min mor død? Har jeg en søster – og hvor er hun nu? De svar vil give mig en ro i mit hjerte og i min sjæl, fortæller hun. 

Værner om familien

Samtidig slår Gina Michaells fast, at hun ikke bebrejder sin mor og tante noget.

- Jeg er ikke sur på dem, for uden dem ville jeg ikke være her lige nu, og så ville jeg heller ikke være med i 'X Factor'. Jeg er stadig utrolig taknemlig for, at de har passet på mig og opdraget mig som deres egen, siger hun. 

I dag bor Gina Michaells i Brande i Midtjylland med sin danske mand og tre børn – derudover har de begge et barn hver fra tidligere forhold.

Gina Michaells fire børn: Amy, Jonathan, Jamie og Joey.

Opvæksten har fået Gina til at passe ekstra godt på sin familie. 

- Som mor er jeg meget beskyttende over vores børn. Det er som om, at det er første gang, at jeg har en familie, og det føles rigtig godt, siger hun. 

- Jeg er også helt vild med at tage billeder af dem. Og jeg gemmer dem allesammen.

Se det andet liveshow i 'X Factor' fredag aften klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.