Badehotellet

Skaberne af 'Badehotellet' chattede med seerne - her er alle deres svar

Mandag 4. marts sendte TV 2 sidste afsnit i sjette sæson af 'Badehotellet'. 

Forfatterne til 'Badehotellet', Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, chattede efter serien med seerne.

Du se alle afsnit af 'Badehotellet' lige her på TV 2 PLAY.

Chatten er slut.

Du kan læse alle spørgsmål og deres svar herunder.

Stil spørgsmål

Spørgsmål

Kathrine:

Hvordan fandt I skuespillerne til serien? Skrev I karaktererne udfra bestemte skuespillere I gerne ville have med eller blev de udvalgt tilfældigt?

Svar:

Hej Kathrine

Der var ikke noget tilfældigt ved udvælgelsen. Enkelte roller er skrevet til bestemte skuespillere. 

Men langt de fleste roller har vi dog prøvefilmet forskellige skuespillere, og så har vi valgt ud fra det. 

Kh

Stig og Hanna

Spørgsmål

Camilla:

Hvor meget går i op i den historiske korrekthed? Og vælger i de sange Wiese optræder med på hotellet?

Svar:

Hej Camilla

Vi har valgt alle sangene, da de altid har en betydning for handlingen.

Vi prøver i at ramme det rigtige, så publikum ikke bliver forstyrret i deres oplevelse. Så alle på produktionen sig meget umage med, at det er så korrekt, som det kan blive. 

Det betyder dog ikke, at vi ikke helt har undgået svipsere i løbet af de seks sæsoner.

Vi havde for eksempel en sæson, hvor vi kom til at anvende titlen amtsborgmester. Den titel var ikke opfundet endnu. Vi skulle have skrevet amtmand, men det havde vi glemt. 

Det kom vi til at høre for.

Kh

Stig og Hanna

Spørgsmål

Karina:

Hvorfor har i afsluttet med sangen "in the Mood"? Sangen bliver kombineret med ret alvorlige hændelser, som starten på 2. Verdenskrig, og hele sæsonen er jo præget af en mere alvorlig tone...

Svar:

Hej Karina

For det første beskriver den, at hr. Weyses humør er kommet tilbage. 

Men når vi klipper mellem sang og krigsvarsel, så er det jo fordi, vi indrammer seriens tematik. Der er nogle der fester, mens den store verden går amok ude omkring. 

Slutsekvensen rammer 'Badehotellet's tone, hvor der er plads til det overstadige og det meget alvorlige samtidigt. 

Samtidig er det en beskrivelse af, hvor overrasket Danmark blev, da krigen pludselig kom - hvor uforberedte vi egentlig var. 

Kh

Hanna og Stig

Spørgsmål

Anders:

Hejsa :) Sikke en masse dejlig mad i serien. Hænger det sammen med at der er kommet en kogebog om serien? Tak for en hyggelig tvserie. Mvh Anders

Svar:

Hej Anders

Der kom en kogebog, fordi det gik op for os, at vi havde så mange menuer med i de første fem sæsoner, at vi synes, det kunne være sjovt, at samle alle opskrifterne. 

Kh

Hanna og Stig

Spørgsmål

Lene:

Tusind tak, kære jer, for en fantastisk dejlig serie❣️ Kunne det være en mulighed med en sæson,- eller to, mere af vores elskede “Badehotellet”, hvor vi så får lov til at følge lidt af dagligdagen og de forskellige karakterers privatliv? Så vi ikke kun ser dem i feriestemning. Efter 2. Verdenskrig, måske?

Svar:

Hej Lene

Tusind tak for de søde ord. 

Vi kan godt forstå lysten til at komme hjem tli Aurland, Frigh, Madsen og Fjeldsøe i privaten. Vi kunne godt have den samme nysgerrighed. Men vi synes, at det sjove er, at de kun mødes om sommeren for at holde ferie. De skal genopfinde deres bekendtskab og det skal vi også.

Kh 

Hanna og Stig

Spørgsmål

Jakob:

Hey. Badehotellet har jo helt vildt mange seere, så var I bange for reaktionen da I flyttede tiden i serien? Venlig hilsen Jakob

Svar:

Hej Jakob

Vi var lidt spændte - ikke bange. 

For os er det ny inspiration og ny energi at springer seks år. Hele vejen igennem har vi tænkt, at hvis vi synes noget er interessant, så er der også en chance for, at seerne synes det. 

Ved at springe kom vi op i en tid, der gav nye udfordringer til os, men også til karaktererne. De kom op i en tid, der er på randen af en verdenskrig, og i næste sæson kommer ind i den.

Man kan sige, at et gennemgående tema i 'Badehotellet' er sammenstødet mellem den lille verden og den store verden. Det som privatpersoner er optaget af - det kan være kærlighed eller økonomi. Og så den store politiske verden, som ligger udenfor. 

Den konflikt bliver tydeligere, når man er i en tid, der er på randen af en krig.

Kh

Stig og Hanna

Spørgsmål

Ida:

Overvejer i at slutte det hele af med et afsnit i spillefilm længde så alle de løse ender kunne blive samlet. Og så kunne man måske være heldig at de skuespiller der ikke ville være med mere måske alligevel sagde ja. Tak for en super god serie.

Svar:

Hej Ida

Vi har hørt spørgsmålet før. Det er ikke noget, vi har planer om lige nu. 

Vi har også hørt, at det måske kunne være en musical. Men vi kan meget godt lide den som tv-serie. 

Der er utrolig mange karakterer med, så at forlade den helt uden løse ender vil være meget svært! Det er ligesom i livet, at man altid vil stå tilbage med åbne spørgsmål. 

Kh

Hanna og Stig

Spørgsmål

Julie Holm :

Jeg kunne godt tænkte mig, at vide hvor Badehotellet blir optaget henne? Og om man kan købe madbogen i nogle butikker snart.

Svar:

Hej Julie

Det indvendige bliver optaget i studier i Albertslund. Men når der skal bades, så tager hele produktionen til Grønne Strand ved Jammerbugten, hvor vi optager udendørs scener, selvom hotellet i vores historie ligger ti km syd for Skagen.

Vi synes, at Vesterhavet er Vesterhavet med de brede sandstrande, så vi har valgt at løse det på den måde.

Kogebogen kan købes i alle boghandler lige nu.

Kh

Hanna og Stig

Spørgsmål

Lotus:

Hvor lang tid tager det at skrive en sæson? og hvordan griber I en ny sæson an? Tak for første klasses underholdning :-)

Svar:

Hej Lotus

Vi starter som regel med at udvikle sæsonen i januar, hvor vi researcher og udvikler de store linjer i sæsonen. 

Og vi bruger cirka fem uger på at skrive hvert afsnit derefter. Før sæsonen går i gang finder vi de nye skuespillere, som skal være med. Det gør vi med instruktør Fabian Wullenweber og producent Michael Bille Frandsen.

Manuskript til ét afsnit fylder cirka 62 sider. 

Vi følger også med i dagens optagelser, som vi får tilsendt hver aften. 

Når vi afleveret det første manuskript, flytter vi ind til klippebordet, hvor vi er med til at klippe serien færdig. Til sidst snakker vi også musik med komponisterne og godkender den endelige lyd.

På alle disse poster er det de samme dygtige mennesker, som har været med helt fra starten. Det gør samarbejdet virkelig inspirerende og lystfuldt.

Kh

Stig og Hanna

Kære alle

Tusind tak for alle jeres søde ord. Det glæder os, at mange kan lide serien. 

Vi kan desværre ikke nå at besvare alle, men vi prøver at svare på så mange spørgsmål, vi kan. 

Der er også mange som spørger, om 'Badehotellet' vender tilbage næste år. 

Det gør den. Det kan I læse mere om på tv2.dk lige nu. 

Vi holder endnu kortene tæt til kroppen om den nye sæson. 

Kh

Stig og Hanna

Spørgsmål

Mette V:

Er det bevidst at Hr Lindbergs død i sæson 1 aldrig bliver fulgt mere op på? Tænker i forhold til Greve Ditmar og det at det ikke får konsekvenser for ham?

Svar:

Hej Mette

Pengeafpresseren Lindberg døde i en ulykke i første sæson, da han snublede og slog hovedet mod en sten.

Sagen er blevet henlagt som en ulykke, selvom Ditmar var til stede, da det skete. Hvilket politiet aldrig fandt ud af. 

Vi tror, at det bliver ved det. 

Kh

Stig og Hanna

Spørgsmål

Majken:

er vera samme skuespiller som barn som voksen?

Svar:

Hej Majken

Nej, det er hun ikke. Vi sprang jo seks år i historien, men kun ét år i virkeligheden. 

Så den unge Vera ville ikke være gammel nok. 

Vi er rigtig glade for, at du kan stille spørgsmålet, fordi så ligner de hinanden så meget, at oplevelsen er den samme.

Kh

Stig og Hanna

Spørgsmål

Ulla Rothe :

Kære Stig Thorsbo og Hanna Lundblad . Lad mig først sige, at jeg ELSKER BADEHOTELLET og det er den bedste danske serie siden Matador til dato . Fremragende skuespil, manuskript, replikker, kostumer, interiør, skuespillere ( især elsker jeg Hr Weise og Hr Frigg) og Åhhh...de er så skønne..og alt er smukt og gennemført.... Så mine spørgsmål er Kommer der en sæson 7 ??? ? Og hvad gør I med den sønne mad I serverer i serien ?? ..Den er jo helt henrivende ...og jeg kan mærke duften i min stue. Spiser I maden på produktions holdet? Hjertelig hilsen Ulla Rothe Grenå Danmarks største Fan af Badehotellet.

Svar:

Hej Ulla

Tak for de pæne ord!

Først og fremmest, det er lidt forskelligt, hvad der sker med maden. Det kommer an på om det står fremme en hel dag, så kan vi ikke spise det. Så har det stået fremme med stærke lamper omkring. Men hvis det lige er lavet tli nogle optagelser, så bliver det spist. Hele Mollys kagebord i afsnit seks er jeg også ret sikker på blev spist. Da vi kom forbi optagelserne, kunne vi se, at der havde været rift om kagerne.

Kh

Hanna og Stig

Spørgsmål

jannie andersen:

Hvorfor skulle Otilia være stuepige igen

Svar:

Hej Jannie

Hun kunne simpelthen ikke holde ud at være gæst. Hun blev rastløs og utilpas med de fine københavnere. Vi savnede også skænderierne med Edith - hvis vi skal være helt ærlige.

På mange måder er Edith og Otelia et modsvar til fru Fjeldsøe og Lydia. Ligesom Otelia hakker på Edith, så hakker Olga også på Lydia. Men Edith er nu blevet god til at give igen.

Kh

Hanna og Stig

Spørgsmål

Louise Merete Svendsen :

Kære Stig og Hanna. Først en stor TAK for jeres skønne serie. Vi er tre fans herhjemme, som håber og beder til flere sæsoner - det kan da ikke stoppe her, der er så mange løse ender. Vi er nysgerrige på hvor finder I jeres inspiration til fortællingen? I trækker mange tråde til historien og samtiden Badehotellet foregår i, men hvad inspirere jer ellers? Og hvordan pokker holder I selv hoved og hale på fortællingen sådan rent praktisk, når I skriver på den? Vi forestiller os, at I må have en lang tidslinje eller ligende, som hjælper jer i processen. Mange hilsner fra familien Svendsen

Svar:

Hej Louise

Tak for de pæne ord. Dem vil vi dele med alle de andre, som også laver serien. 

Alting starter med karaktere, som man har lyst til at fortælle historier om. De er vidt forskellige, fordi det skal de være. Efterhånden som de personer er blevet virkeliggjort at skuespillere, og vi ser dem spille, bliver vi yderligere inspireret til at lave mere. 

Så laver vi også enormt meget research om tiden. Udover det kan vi bliver inspireret af noget, vi selv har oplevet. 

Vi er nødt til at have os selv i spil. Ting som berører os i vores eget liv. Vi, der skriver det, er alle personerne på en gang. 

Kh

Stig og Hanna

Spørgsmål

jannie andersen:

Hvorfor var det Amanda der skulle overtage hotellet. Hvorfor spurgte de ikke Ane

Svar:

Hej Jannie

I allerførste afsnit kørte Fie med sin far til hotellet og Amanda kørte med sin far til hotellet. Vi har fulgt de to pigers liv parallelt i serien, hvor først prøvede Fie at overtage hotellet, og nu er tiden kommet til Amanda.

For os hænger det meget godt sammen.

Kh

Stig og Hanne

Spørgsmål

Jan Leo Plet :

Hvorfor er sæsonerne så korte? Langt de fleste udenlandske serier har minimum 12 afsnit i en sæson. Ville det evt. kunne lade sig gøre med f.eks. 6 afsnit om foråret og 6 om efteråret? Vi fans regner jo med at I fortsætter succesen i mange år endnu.

Svar:

Hej Jan

Vi ville meget gerne lave flere afsnit om året. Men vi kan simpelthen ikke nå det. Der er ikke uger nok i året. Hvis det skal være en sommerserie, så er det jo en fordel at de kan dyrke sol og bade i havet. Det er svært om vinteren. 

Vi har haft sæsoner med syv afsnit, og det vil da være dejligt, hvis det kunne lykkes igen.

Kh

Stig og Hanna

Spørgsmål

Helle Hårdberg Nielsen :

Hej Mine to drenge på 9 og 12 år elsker badehotellet og vil gerne vide om Hr. Wayse er inspireret af en virkelig person. Hilsen Helle P. S. Hvis i stopper med at lave badehotellet så sælger jeg mit fjernsyn.

Svar:

Hej Helle

Hr. Weyse er ikke inspireret af en konkret person. Men han er måske en arketype. En selvoptaget skuespiller. Da vi læste om de gamle badehoteller, så fandt vi ud af, at skuespillere ofte hang ud på badehoteller. Det var altid med store armebevægelser og høj tale.

Kh

Stig og Hanna

Spørgsmål

Hans:

Hvordan fik I ideen til Arve Myhre?

Svar:

Hej Hans

Der var flere kvindlige forfattere, som skrev under psydonym på det tidspunkt. Som Vera siger, så er det svært at få læsere som en 23-årig kvinde. Da Vera var lille de første år, var hun en speciel karakter, så det var logiskm at hun blev forfatter. 

Selve navnet opfandt vi fordi vi synes det var sjovt, at Vera havde leget med de fire bogstaver. Titlen 'I mørket er alting klart' er også i tråd med den karakter, vi lærte at kende helt i starten af serien. Vera dengang elskede det okkulte og gyserhistorier, og vi har videreført den historie ved at hun som vokser elsker lige den type romaner. 

Kh Hanna og Stig

Spørgsmål

Niels Poplens:

Er i blevet inspireret til indretningen og stemningen fra Hjorts Badehotel i Kandestederne lidt syd for Skagen, jeres serie er som taget ud fra dette hotel.

Svar:

Hej Niels

Da vi begyndte serien, besøgte vi mange badehoteller i Danmark. Blandt andet Hjorts Hotel i Kandestederne. Udefra ligner vores hotel slet ikke Hjorts Hotel - der en ombygget landejendom. 'Badehotellet' er helt sin egen som er inspireret af dem alle sammen.

Kh

Hanna og Stig