Badehotellet

Sådan skriver de 'Badehotellet': - Vi er nødt til at have os selv i spil

Otilia (Merete Mærkedahl), Edith (Ulla Vejby) og Ane (Mia Helene Højgaard) i 'Badehotellet' sæson seks. Mike Kollöffel / TV 2

'Badehotellet' vender tilbage i en syvende sæson næste år, men hvordan kan forfatterne blive ved med at skrive mere?

Sidste solstrejf har danset sin gang over himlen, og den sidste gammeldags leverpostej er fortærret. 

Sjette sæson af 'Badehotellet' sluttede mandag aften på TV 2, hvor det også blev afsløret, at serien vender tilbage i 2020. 

FAKTA OM 'BADEHOTELLET'

Serien blev sendt første gang 30. december 2013 og voksede til at blive en af de mest sete serier i TV 2s historie. Over 1,5 millioner følger med hver uge.

Historien udspringer omkring det fiktive Andersens Badehotel ved Vesterhavet i Jylland. Her vender gæsterne op og ned på hverdagen for hotellets medarbejdere, ejere og naboer.

Størstedelen af scenerne er optaget i Risby-studierne i Albertslund, hvor op mod 200 stærke lamper skal give oplevelsen af solskin.

Alle sæsoner er skrevet af forfatterparret Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

Det var en sæson, hvor gæsterne på Andersens badehotel kom meget tættere på at mærke følgerne af det nazistiske styres klapjagt på jøder, da flere gæster måtte skjule jøden Robert (Thomas Levin) fra det danske politi. 

Det var også et afsnit, hvor Edward Weyse (Jens Jacob Tychsen) måtte erkende, at der findes andre end ham i verden, da hans kone Helene Weyse (Cecilie Stenspil) satte ham eftertrykkeligt på plads. 

Det var bare nogle af de historier om karakterne, som udspiller sig på det lille hotel i Nordjylland. 

Ifølge forfatterne til 'Badehotellet', Hanna Lundblad og Stig Thorsboe, så er det nemlig historierne og karakterene, som bærer hele fortællingen. 

Det fortalte de i en chat mandag aften på tv2.dk efter 'Badehotellet'.

Men for at kunne skrive så mange afsnit, må forfatterne inddrage deres eget liv.

- Vi er nødt til at have os selv i spil og bruge ting, som berører os i vores eget liv, siger de.

Hanna Lundblad og Stig Thorsboe chattede mandag aften med seerne efter 'Badehotellet'.

Efter seks sæsoner med i alt 39 afsnit og adskillige karakterer, er der virkelig mange historier at holde styr på for Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, og det har krævet mange års øvelse at bevare overblikket. 

- Vi, der skriver det, er alle personerne på én gang. Efterhånden som personerne bliver virkeliggjort af nogle skuespillere, bliver vi inspireret til at lave mere, siger siger de.

Manuskriptet til ét afsnit tager fem uger at skrive og fylder omkring 55 sider. 

Men det betyder ikke, at forfatterne lægger sig fladt ned og lader produktionen optage 'Badehotellet'. 

Når en sæson skal optages, er Stig Thorsboe og Hanna Lundblad sjældent til stede. Oftest arbejder de på sæsonens næste afsnit, men de får alligevel alle optagelser sendt hjem, så de kan se dem om aftenen.

Derudover er de også med ved klippebordet og i sidste fase, når lyden skal på plads.

Hjalmar Aurland (Peter Hesse Overgaard), Helene Weyse (Cecilie Stenspil) og Edward Weyse (Jens Jacob Tychsen) i 'Badehotellet' sæson seks.

Afviser spillefilm

Selvom de skriver landets mest sete tv-serie, har forfatterne ingen planer om at folde historien om Andersens badehotel ud på det store lærred i landets biografsale. 

- Vi har fået spørgsmålet før, og det er ikke noget, vi har planer om nu, siger de. 

De tilføjer, at de også har hørt, at serien kunne blive til en musical, men de foretrækker den altså som en tv-serie.

- Vi kan godt forstå lysten til for eksempel at komme hjem til Aurland, Frigh, Madsen og fru Fjeldsøe i privaten. Men vi synes, det sjove er, at gæsterne kun mødes den ene gang om sommeren for at holde ferie, siger Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

Du kan se alle afsnit af 'Badehotellet' lige her.