Badehotellet

'Badehotellet' vender tilbage under barskere virkelighed

Edward Weyse (Jens Jacob Tychsen) i 'Badehotellet' sæson seks. Mike Kollöffel / TV 2

Så er det officielt: 'Badehotellet' vender tilbage med en syvende sæson til næste år.

Solen er gået ned over horisonten på Vesterhavet, og sidste afsnit i sjette sæson af 'Badehotellet' er netop slut. 

Over 1,5 millioner har fulgt med i sommerens gang på hotellet anno 1939, og hele 1.757.000 så det første afsnit.

Det var på mange områder en sæson, som stak ud i forhold til de tidligere. Serien var sprunget seks år i tid siden den seneste sæson, så alle gæster og ansatte var blevet ældre og havde udviklet sig. Derudover var børn blevet til voksne, og der var kommet nye stuepiger til. 

Men historien stopper heldigvis ikke her. 

Skaberne af 'Badehotellet' afslører nemlig nu, at serien vender tilbage i en syvende sæson til næste år.

- Det var ikke nogen svær beslutning at tage med den opbakning, 'Badehotellet' har hos seerne. Vi var spændte på, om de ville være med, da vi valgte at springe seks år frem i handlingen, men det har de jo virkelig været, fortæller Stig Thorsboe og Hanna Lundblad til TV 2.

Manuskriptforfatterne Stig Thorsboe og Hanna Lundblad har skabt 'Badehotellet' sammen.

Det besatte Danmark

Når tv-serien vender tilbage i 2020, vil den foregå under begyndelsen af en af de mest dystre perioder i danmarkshistorien, nemlig under besættelsen. 

FAKTA OM 'BADEHOTELLET'

Serien blev sendt første gang 30. december 2013 og voksede til at blive en af de mest sete serier i TV 2s historie. Over 1,5 millioner følger med hver uge.

Historien udspringer omkring det fiktive Andersens Badehotel ved Vesterhavet i Jylland. Her vender gæsterne op og ned på hverdagen for hotellets medarbejdere, ejere og naboer.

Størstedelen af scenerne er optaget i Risby-studierne i Albertslund, hvor op mod 200 stærke lamper skal give oplevelsen af solskin.

Alle sæsoner er skrevet af forfatterparret Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

- Vi sprang netop i tiden for at komme op i nærheden af besættelsen og måske ind i den. Det kommer vi så med næste sæson, der udspiller sig i sommeren 1940, nogle få måneder efter at Danmark er blevet besat af Hitlers tropper, siger forfatterne og fortsætter:

- Straks blev der indført kørselsforbud, rationeringsmærker og mørkelægning, men i stedet for at grave sig ned i depression reagerede danskerne med en trodsig løssluppenhed denne første sommer under besættelsen. Biografer, revyer og restauranter havde travlt som aldrig før. Og tyskerne skulle fanden gale mig heller ikke bestemme, om vi skulle på badeferie, selv om bilen måtte blive hjemme.

Kontorchef Hjalmar Aurland (Peter Hesse Overgaard) var den første til at bekymre sig om nazisternes farlige retorik og fremgangsmåder i 'Badehotellet'

Hos TV 2 glæder fiktionschef Katrine Vogelsang sig over, at forfatterne har lyst til en sæson mere.

- Det vigtigste er, at forfatterne har flere historier på hjertet om de skønne karakterer og det dejlige badehotel. Det andet er, at der var begejstring hos publikum, da der nu er kommet en anden type historie ind, da serien rykkede den seneste sæson til år 1939, lyder det fra Katrine Vogelsang.

De to skabere af tv-serien holder kortene tæt ind til kroppen og vil ikke afsløre mere om næste sæson. 

Amanda Berggren (Amalie Dollerup) er hotellets nye forpagter.

- Mon den nye hotelejer Amanda, hendes gæster og ansatte helt slipper for tyskernes tilstedeværelse? Det glæder vi os til at fortælle mere om, siger forfatterne Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

Mens du venter på, at 'Badehotellet' vender tilbage, kan du se alle tidligere afsnit på TV 2 PLAY.