X Factor

Fandt premierekjolen på tilbud: - Yes, mand, nu har vi råd til den

Hellere gå over grænsen end under den, mener Sofie Linde og hendes stylist.

Hun har haft tøj på i alle tænkelige farver, og ’X Factor’-værten Sofie Linde har efterhånden cementeret sin unikke stil solidt fast i seernes bevidsthed. 

Fredag aften var ingen undtagelse, da hun gik på scenen klædt i hjerter fra top til tå. Hun har tænkt sig at fortsætte med at skrue op for looket. 

- Jeg har syv dage om året, hvor jeg står på live-scenen, og der skal den have fuld skrald. Jeg gider ikke gå ud og ligne alle de andre, jeg gider ikke være kedelig, og jeg gider heller ikke at have noget på, som, jeg ikke selv synes, er fedt, fortæller hun i forbindelse med det første liveshow.  

Jeg vil ligne en rumprinsesse, en bordbombe, et konfettirør

Sofie Linde

Mulighederne er mange, når det helt rigtige sæt tøj skal findes, og i et nyt TV 2 PLAY-program giver Sofie Lindes stylist, Jon Elster, et indblik i, hvordan det foregår.

Outfittet kan både være syet specifikt til lejligheden, være fundet i butikker med ganske almindelige mærker eller købt hos store eller små designere. 

- Det er et stort miskmask af, hvad, vi synes, er sjovt. Det behøver ikke være dyrt og eksklusivt. Det må godt være tilgængeligt og inspirerende, siger han. 

Sofie Linde vil helst ligne et festfyrværkeri på scenen, men denne kjole var ikke et hit i bagomprogrammet: - Jeg synes, den er lidt kedelig, sagde hun til sin stylist.

Premierekjolen var på udsalg

De går dog efter, at tøjet altid skal have et Sofie Linde-twist. 

- Vi vil helst ikke gå i den klassiske gallafælde med gulvlange 'Vild med dans'-kjoler, siger han, mens Sofie Linde forklarer i programmet, at hun går efter at ligne en fest på scenen:

- Jeg vil ligne en rumprinsesse, en bordbombe, et konfettirør.

Fredag aften havde Sofie Linde en kjole på, som både hun og stylisten længe har gået med i tankerne.

Tv-værtens kjole var fyldt med røde hjerter, da hun gik på scenen i årets første 'X Factor'-liveshow.

- Den er helt vildt meget mig. Det er en kjole, Jon har fundet, og som vi har kigget på før. Men først i år var den på udsalg, så nu fik jeg lov til at få den på, griner Sofie Linde.  

Jon Elster vil ikke afsløre, hvad kjolebudgettet er på, men han holder øje med tilbuddene, hvis der skal være råd til de mere eksklusive mærker.

- Ligesom alle andre går vi også og venter på januarudsalget, siger han.

Glæden var derfor stor, da det lykkedes at købe Sofie Lindes 'signatur'-kjole til det første liveshow - en hjertekjole fra det italienske mærke Vivetta - til halv pris i år. 

- Jeg tænkte bare: "Yes, mand! Nu har vi råd til den". Den er alt for meget, men samtidig er den helt rigtig og fyldt med hjerter og kærlighed, siger han. 

Hellere lidt over grænsen

Gennem alle sine sæsoner på 'X Factor' har Sofie Linde haft den samme stylist.

- Vi vil hellere gå lige over grænsen, end vi vil ligge lige under den. Ellers får man ikke rykket noget, fortæller han. 

Jon Elster er stylist og designer. Han har arbejdet sammen med Sofie Linde siden hendes første sæson i 'X Factor' i 2016.

Sofie Lindes tøj har da også vist sig at tiltrække en enorm opmærksomhed. Det opdagede Jon Elster i hendes allerførste sæson, hvor han selv lige var begyndt som stylist på programmet. 

Han har blandt andet syv års erfaring med at style en lang række grand prix-deltagere og værter. Men han har aldrig oplevet, at der bliver lagt så meget mærke til tøjet, som når Sofie Linde går på scenen. 

Må gerne synes, det er forfærdeligt

Grand prix-stylingen affødte ikke de store reaktioner. Men det gjorde et par grønblomstrede bukser sat sammen med en anden slags blomstret skjorte på 'X Factor'-værten til gengæld.

Jon Elster er uddannet skrædder, og han har indimellem designet Sofie Lindes scene-outfits. Eksempelvis denne kjole fra semifinalen i 2018.

- Ikke engang min mor skrev under grand prixet: "Hvor er det flot", men så havde Sofie Linde et sæt tøj på med to forskellige slags blomsterprint i sin første sæson, og så brød helvede løs, siger han.

Det var bestemt ikke alle, der mente, at man kunne sætte de to tøjdele sammen.

- Der gik det op for mig, at 'X Factor' kan noget. Folk tager virkelig stilling til det, og det er mega fedt.

Tøjet må gerne gerne skabe debat, og Jon Elsters succeskriterie lyder således: 

- Når Sofie er glad, når jeg er glad, når produktionen er glad, og når halvtreds procent af befolkningen synes, at det hun har på, er rædselsfuldt, så er det en succes. For så har folk en holdning, og det må man godt have i 'X Factor'. 

- Så længe man har gjort sig umage, er det op til folk, om de kan lide det eller ej. 

Finalelooket sidste år - kjolen var designet af Morten Ussing: