X Factor

Kæmpe ros til Sofie Linde efter liveshow med 'dødskys'

Skæbnen ville, at værten blev hædret med en tv-pris, mens hun på sociale medier fik ros for sin store rolle på 'X Factor'-scenen.

- Sofie Linde vandt 'X Factor' i går. 

Sådan lyder det både på de sociale medier og i podcasten 'X Factor - Dagen Derpå'. Under afgørelsen af årets første liveshow måtte tv-værten nemlig træde i karakter.

Her satte Sofie Linde en brat stopper for dommeren Thomas Blachman, da han var på vej til at afgøre, hvem der skulle forlade programmet, med det, hun kaldte et 'dødskys'. 

Inden han nåede så langt, blev han dog sendt tilbage til sin plads af Sofie Linde.  

- Du skal ikke give nogen et dødskys. Det gider jeg ikke. Du skal sætte dig ned og sige et navn, sagde hun. 

Tidligere vært: Hun gør det genialt godt

I podcasten var Blachmans 'dødskys' da også det første taleemne, og her var det et enigt panel, der mente, at tv-værten "vandt første liveshow". 

- Man kan jo godt forvente det af sådan en som Blachman, men det var bare så malplaceret, og så har det bare bekræftet, hvor meget jeg elsker Sofie Linde. Jeg synes simpelthen, hun er så god, lød det fra bloggeren Cecilie Rubini, som gæstede studiet sammen med tidligere 'X Factor'-vært Signe Muusmann. 

- Det har man jo sygt respekt for. Sofie Linde gør det simpelthen genialt godt, siger hun. 

Signe Muusmann var vikar for 'X Factor'-værten Lise Rønne tilbage i programmets tredje sæson. Og her oplevede hun også dommere, der rejste sig fra deres plads i utide. For eksempel forlod Remee lokalet for rullende kamera. 

- Det var sådan en situation, hvor jeg bare tænkte: "Fuck, hvad gør jeg". Og der kunne jeg mærke, at jeg måske ikke har den ballast, som Sofie Linde har, siger hun og påpeger, at hun ikke håndterede situationen på 'Sofie Linde-niveau'. 

- Hun har lavet meget mere live-fjernsyn, end jeg havde på det tidspunkt, fortsætter Signe Muusmann. 

Hyldet med pris, mens hun stod på scenen

Skæbnen ville da også, at tv-værten i samme øjeblik blev hyldet for lige netop det, hun gjorde på 'X Factor'-scenen.

Til Billed-Bladets store prisfest, TV-Guld, som også fandt sted fredag aften, vandt Sofie Linde nemlig prisen som årets kvindelige underholdningsvært. 

- Og så var det jo perfekt, at hun lige illustrerede det. Godt gået, Sofie!, konstaterede Bjarke Charlie Serritslev, der er podcastens faste 'X Factor'-ekspert.

Seerne har efter årets første liveshow også sendt store roser til tv-værten på de sociale medier. 

- Sofie Linde vandt 'X Factor' i går, og hvis hun ikke allerede havde vundet alle seernes hjerter, så gjorde hun det hvert fald i går. Fantastisk lavet Sofie Linde! Den mest skabte vært til 'X Factor'!, lød det eksempelvis fra Niels Nedergaard, mens Pia Grønkjær Kvesel skrev: 

- Du er bare en ener Sofie, programmet ville bare ikke være det samme uden dig. Blev så glad, da du stoppede Blachman. Af hjertet tak.

Sofie Linde selv uddybede efter showet, hvorfor hun handlede, som hun gjorde, da Blachman fik idéen om at kysse en deltager farvel: 

- Lad mig sige det helt kort. Det var en tjeneste. 

Sofie Linde understreger dog, at Thomas Blachman er kendt for at gøre sin ting. 

- Men han er jo aldrig en nar. Han er jo aldrig ond, sådan oplever jeg det i hvert fald ikke. Men vi støder jo lige brystet mod hinanden, og det er fint, siger hun.

Se eller gense første liveshow i 'X Factor' på TV 2 PLAY - eller hør 'X Factor - Dagen Derpå' lige her