X Factor

Bookmakerne er enige - her er deres bud på en 'X Factor'-vinder

Deltagerne har endnu ikke sunget på live-tv. Alligevel har de danske oddssættere nogle klare favoritter.

Fredag aften træder de ni deltagere op på den store 'X Factor'-scene i et tv-studie i Brøndby.

Men allerede før de har sunget en eneste strofe på direkte tv, har de danske bookmakere givet deres bud på, hvem der sikrer sig sejren i finalen.

Øverst på listen står den 16-årige Benjamin Rosenbohm. Det betyder, at han giver pengene mindst igen, hvis man satser på, at han vinder.

- Vi ser Benjamin som favorit til at vinde det hele. Han har en fantastisk stemme, der kan lede tankerne hen på en Shawn Mendes (canadisk singer-songwriter, red), siger Mikis Sønderiis, der er marketing manager for Bet365.  

Ankerstjernes deltager Benjamin har de laveste odds, der svinger fra 3,25 til 4,00. Det placerer ham øverst på listen over, hvem, bookmakerne tror, vil vinde 'X Factor'.

Også hos Danske Spil vurderer man før liveshowet Benjamin som den, der vinder 'X Factor'. Samtidig påpeger den oddsansvarlige, Peter Emmike Rasmussen, at det ikke er en favorit, der stikker helt af i forhold til de andre i toppen af feltet. 

Men der er alligevel flere grunde til, at deltageren, der har rødder i Madagascar og Tyskland, står øverst på deres liste.

- Det er stemmen og personligheden. Han virker til at være en ydmyg fyr, dedikeret og engageret. Han har meget af det, der skal til for at vinde, og i min subjektive vurdering minder hans personlighed lidt om Martin, siger Peter Emmike Rasmussen.

Her henviser han til Martin Hedegaard, der vandt den allerførste sæson af 'X Factor', og som i dag er forsanger i bandet Saveus. 

Stor fanskare – mulige seerstemmer

På anden og tredjepladsen har bookmakerne placeret 23-årige Kristian Kjærlund og den sønderjyske rapduo Maria og Bea.

Kristian Kjærlund ligger på en andenplads hos oddssætterne.

- Kristian har en unik lyd, som vi tror, kan bringe ham langt. Han mangler måske lidt selvtillid på scenen, men det skal nok komme hen ad vejen. Med Maria og Bea er vi ovre i en helt anden genre. De har attitude og kant og vil helt sikkert appellere til en helt anden målgruppe, lyder det fra Mikis Sønderiis fra Bet365.

Oddssætterne kigger på flere forskellige ting, når de skal vælge en vinder. De følger med på tv-skærmen, når der er auditions, 5 Chair Challenge og bootcamp, og de holder også øje med, hvordan deltagerne klarer sig på de sociale medier.

Og her har især Maria og Bea, der har odds 4,50 til 6,00, vakt opsigt. 

- Jeg har en del tiltro til Maria og Bea. De skiller sig ud, og deres 5 Chair Challenge er set over to millioner gange på Youtube. De har et eller andet, der gør, at de bliver interessante at følge, siger Peter Emmike Rasmussen om den sønderjyske rapgruppe og uddyber: 

- Har man en stor fanskare, har man også en del potentielle seerstemmer, så der er ingen tvivl om, at det også tæller med. 

Maria og Beas sang til 5 Chair Challenge er i skrivende stund set over 2,1 millioner gange på Youtube.

Alderspræsidenter er i bunden

I den anden ende af skalaen står Dr. Rolf og Kanylerne. De har odds 40 til 50, og er altså dem, som bookmakerne vurderer, har den mindste chance for at vinde 'X Factor'.

Det mener alle bookmakerne – også oddschef Morten Olsen fra Bet25.

- De fire garvede musikere har indtil videre kun stillet op med deres egne sange, og derfor tror vi, at de kommer på dybt vand fredag aften. Selvom de egentlig kommer med en god historie, som ikke er set før i 'X Factor', peger pilen i retningen af, at de bliver stemt hjem som de første, siger han. 

Peter Emmike Rasmussen fra Danske Spil mener, at bandet, som 70-årige Ole Rolf Lassen står i spidsen for, er nødt til at overraske på scenen for at have en videre fremtid i programmet. 

- Noget af det, de har leveret, har været lidt dystert, og jeg tror ikke, at det appellerer til det brede publikum. Men jeg forstår alligevel godt Oh Lands valg af grupperne, for de er meget forskellige, siger han. 

Bookmakerne har placeret Dr. Rolf og Kanylerne i bunden af feltet over årets live-deltagere.

Men selvom odds-eksperterne er kommet med deres vurdering før showet, betyder det ikke, at det hele nu er afgjort.

- Vi vil allerede efter det første liveshow se en omrokering af oddsene. Det plejer vi i hvert fald at gøre. Det kan være, at nogle af dem, vi har placeret længere nede, overrasker, og dem, vi har placeret højere oppe, skuffer, siger Peter Emmike Rasmussen. 

Sidste år blev deltageren Vita spået til vinder af flere bookmakere, før liveshowet gik i gang, men hun røg ud to uger før finalen. Allerede dengang havde oddsætterne dog også et godt øje til vinderne Place on Earth, som de placerede på en andenplads.

Her er bookmakernes bud på vinderen i 'X Factor'

 1. Benjamin Rosenbohm

  Ankerstjernes solist under 23 år:

  Odds 3,25 hos Unibet 

  Odds 3,25 hos Bet365

  Odds 3,50 hos Danske Spil

  Odds 4,00 hos Bet25

   

 2. Kristian Kjærlund

  Thomas Blachmans solist over 23 år: 

  Odds 4,00 hos Danske Spil

  Odds 4,00 hos Bet25

  Odds 4,50 hos Bet365

  Odds 5,00 hos Unibet 

 3. Maria og Bea

  Oh Lands gruppe: 

  Odds 4,50 hos Danske Spil

  Odds 5,00 hos Bet365

  Odds 5,00 hos Unibet 

  Odds 6,00 hos Bet25

 4. Live Vogel

  Ankerstjernes solist under 23 år: 

  Odds 6,00 hos Bet365

  Odds 6,50 hos Danske Spil

  Odds 7,00 hos Unibet 

  Odds 10,00 hos Bet25

 5. Echo

  Oh Lands gruppe: 

  Odds 7,50 hos Unibet 

  Odds 8,00 hos Bet365

  Odds 9,00 hos Danske Spil

  Odds 10,00 hos Bet25

 6. Gina Michaells

  Thomas Blachmans solist over 23 år:

  Odds 10,00 hos Bet25

  Odds 11,00 hos Bet365

  Odds 12,00 hos Danske Spil

  Odds 15,00 hos Unibet 

 7. Andrea Brøndsted

  Thomas Blachmans solist over 23 år:

  Odds 12,00 hos Unibet 

  Odds 15,00 hos Bet365

  Odds 15,00 hos Danske Spil

  Odds 20,00 hos Bet25

 8. Patrick Smith

  Ankerstjernes solist under 23 år: 

  Odds 10,00 hos Bet25

  Odds 15,00 hos Unibet 

  Odds 18,00 hos Danske Spil

  Odds 20,00 hos Bet365

 9. Dr. Rolf og Kanylerne

  Oh Lands gruppe: 

  Odds 40,00 hos Danske Spil

  Odds 50,00 hos Bet25

  Odds 50,00 hos Bet365

  Odds 50,00 hos Unibet