X Factor

Særligt én sang overrasker før fredagens liveshow i 'X Factor'

Her kan du se, hvad deltagerne skal synge, når 'X Factor' går live.

De har ikke måttet sige et ord i flere måneder, men nu er ventetiden snart ovre for de ni live-deltagere og deres dommere. 

Fredag skydes 'X Factor's store liveshow i gang, og allerede nu begynder der at tegne sig et billede af, hvordan den første aften på livescenen kommer til at forløbe.

Deltagernes sange er onsdag blevet offentliggjort, og blandt dem er der særligt et overraskede valg, lyder det fra Berlingskes musikredaktør, Nanna Balslev. 

Blachmans solist, 29-årige Andrea Brøndsted, skal nemlig synge nummeret 'Poison' af Alice Cooper, som ellers er et ikon inden for den hårde rock. 

- Det er et heavy rock-brag, og det glæder jeg mig til at høre, fordi hun har en meget lys og uskyldig stemme, siger musikredaktøren, der mener, at en fortolkning af sangen derfor kan gå begge veje. 

Andrea sang 'Hide and seek' af britiske Imogen Heap på bootcampen.

- Det er et wild card, men det er samtidig mere spændende, fordi hun tager et valg, der er modigt, men også udfordrer, lyder det.

Laver sin egen version

Samme sangvalg fremhæves som det mest opsigtsvækkende af 'X Factor'-entusiasten Bjarke Charlie Serritslev. Han medvirker i den ugentlige podcast 'X Factor - Dagen Derpå' som fast ekspert. 

- Det springer mig i øjnene. Sangen er meget mere rå, end hvad jeg ville skyde Andrea til at være. Jeg synes, hun kan være skrøbelig i sin måde at synge på, så det bliver ikke ikke en 'en til en'-fortolkning, går jeg ud fra, siger han til TV 2. 

Den 29-årige deltager skal fortolke en Alice Cooper-sang i det første liveshow af 'X Factor'. Det var Andreas egen idé at lave en stille version af nummeret, lyder det fra Blachman.

Andrea Brøndsted afslører da også, at hun kommer til at fortolke rockhittet fra 1989 på sin egen måde. Blandt andet skal sangen sættes ned i tempo.

- Jeg tror, folk vil kunne genkende nogle elementer i den, men jeg får sat et personligt præg på den, siger hun. 

Det var Andreas eget forslag at begynde med denne sang til første liveshow. Også selvom det er en sang, der udfordrer hende musikalsk. 

- Det har nok været temaet på godt og ondt for min proces i det her program. Jeg har taget nogle chancer, og det må man nogle gange gøre for at løbe en risiko og for at udvikle sig selv, siger hun. 

- Hun kan blive aftenens bedste

Trods Andreas overraskende sangvalg, mener radioværten Bjarke Charlie Serritslev, at en anden af Blachmans solister over 23 kan løbe med opmærksomheden under fredagens show.

Nemlig 43-årige Gina Michaells, der skal synge sangen 'Keep Lying' af Donna Missal, en amerikansk singer-songwriter. 

Gina Michaells på pressemødet forud for det første 'X Factor'-liveshow.

- Det er en ballade, og jeg kan høre Gina gøre det til sin egen. Jeg vil vurdere, at hun kan stjæle showet med den her sang, hvis hun gør det godt. For mig at se har hun potentiale til at blive aftenens bedste, lyder det fra Bjarke Charlie Serritslev. 

Nanna Balslev mener, at Gina er en teknisk dygtig sanger, og at hun bør synge et nummer med store armbevægelser.  

- Det nummer, hun har valgt, kan fungere, men det kommer virkelig an på, hvor meget gas hun giver den i omkvædet, siger hun. 

Band skulle have overrasket

Mest bekymret er de begge for programmets alderspræsidenter, Dr. Rolf og Kanylerne, der har spillet deres egne sange hele vejen til liveshows og som også går på scenen med deres egen sang på fredag. 

Og det er ærgerligt, lyder det fra Bjarke Charlie Serritslev. 

- Deres sange har været lidt svære at skelne fra hinanden, og derfor tror jeg, de havde haft godt af at prøve kræfter med noget nyt. Det var måske oplagt, at de gjorde det i første liveshow, samtidig med at de holdt fast i sig selv, siger han og tilføjer:

- Jeg ville gerne have hørt et eller andet poppet, hvor de gik ind og overraskede. 

Dr. Rolf og Kanylerne består af garvede musikere. Fra højre Henrik Baunkilde, Klavess Larsen, Ole Rolf Lassen og Jens Holgersen.

Nanna Balslev, der ellers er begejstret over, at bandet er med i 'X Factor', stiller også spørgsmålstegn ved mulighederne for udvikling. 

- De er et meget etableret band, og 'X Factor' handler også om, at man kan se en tranformation, så spørgsmålet er, om de kan rykke sig så meget, siger hun. 

Det skal de synge på fredag

 1. Solister under 23 år - Live

  15-årige Live Køhn Vogel.

  Live skal synge 'When the party is over' af den amerikanske sangerinde Billie Eilish. 

  - Jeg tror, at hun kan give sangen en ny dimension. Men det er også et sats, for Billie Eilish er kæmpestor hos de unge, og hun har et særligt udtryk, så Live er virkelig nødt til at gøre den til sin egen, siger Berlingskes musikredaktør Nanna Balslev. 

  Bjarke Charlie Serritslev, der er medvært i podcasten 'X Factor - Dagen Derpå' som fast ekspert, er enig. 

  - Billie Eilish er en kæmpe stjerne, og det bliver spændende at se og høre Live prøve kræfter med den sang. 

  Du kan høre den originale sang lige her.

 2. Benjamin

  16-årige Benjamin Rosenbohm

  Benjamin skal synge 'When you love someone' af britiske James Taylor-Watts, der går under kunstnernavnet James TW. 

  Bjarke Charlie Serritslev mener, at sangen rammer rigtigt og passer godt til Benjamin, mens musikredaktør Nanna Balslev kalder det et "meget sikkert valg". 

  - Jeg kunne godt tænke mig at høre ham synge Dave Matthews (amerikansk rockband, red.) eller Sam Smith (engelsk sanger, red.), for han har vist, at han har en stemme, der spænder bredt. Så jeg synes, at nummeret måske er lidt kedeligt, siger hun. 

  Du kan høre den originale sang lige her.

 3. Patrick

  18-årige Patrick Smith.

  Patrick skal synge 'Entertaineren' af den danske folkrock-sanger og sangskriver C. V. Jørgensen.

  - I stemning minder sangen om 'Pianomand', som han sang til 5 Chair Challenge. Den er neddæmpet og "jeg står og kigger på verden"-agtig. Men jeg tror, at den kommer til at fungere godt for ham, fordi han har en meget patos-fyldt stemme, lyder det fra Nanna Balslev.

  Bjarke Charlie Serritlev er enig:  

  - Jeg synes, at det her valg kan noget, og det matcher det, som vi lærte om Patrick, da vi mødte ham første gang. Han er typen, der spiller på brune værtshuse, og den sang passer perfekt til det udtryk, konstaterer han.  

  Du kan høre den originale sang lige her.

 4. Grupper - Echo

  Oh Lands sammensatte gruppe Echo. Fra venstre: Tanne, Freja, Mathilde og Emma.

  Pigegruppen skal synge 'High Five' af den norske sangerinde Sigrid Solbakk Raabe, der går under kunstnernavnet Sigrid. 

  - Nummeret flyder som en bæk, der løber, fordi stemmen går op og ned, og det kræver, at de virkelig har styr på, hvilke dele af sangen der passer til hvem. Men det kunne gå hen og blive godt, siger musikredaktør Nanna Balslev. 

  Bjarke Charlie Serritslev er overrasket over, hvor meget sangen lød som Oh Lands egen musik og er spændt på at se, om Echo havner i et univers, der minder om deres dommers stil. 

  - Det kunne det godt lyde til, siger han. 

  Du kan høre den originale sang lige her.

 5. Maria og Bea

  Den sønderjyske rapduo Maria og Bea.

  Maria og Bea skal synge 'Bad girls' af den britiske rapper M.I.A. 

  - Det er et lidt forventeligt valg. Det er right down their alley, siger Bjarke Charlie Serritslev, og musikredaktør Nanna Balslev er enig: 

  - Det er et godt valg, for den er i samme kategori som 'Anaconda', men deres udfordring bliver, at det også er en powerrap, og de bliver nødt til at folde deres udtryk ud næste gang, ellers bliver det lidt det samme, siger hun. 

  Du kan høre originalversionen af 'Bad girls' lige her.

 6. Dr. Rolf og Kanylerne

  Svendborgbandet Dr. Rolf og Kanylerne.

  De fire herrer fra Dr. Rolf og Kanylerne skal synge deres egen sang, der hedder 'Hvorfor sku' vi synge'. 

  - De er svære at vurdere, fordi de synger deres egne sange. Det er virkelig fedt, at der er plads til sådan nogle som dem. Men de er et meget etableret band, og 'X Factor' handler også om, at man kan se en tranformation, så spørgsmålet er, om de kan rykke sig så meget, siger Nanna Balslev. 

  Bjarke Charlie Serritslev havde gerne set, at bandet overraskede mere: 

  - Jeg tror, de havde haft godt af at prøve kræfter med noget nyt. Det var måske oplagt, at de gjorde det i første liveshow, samtidig med at de holdt fast i sig selv, siger han. 

  Du kan høre deres sang lige her.

 7. Solister over 23 år - Andrea

  29-årige Andrea Brøndsted.

  Blachmans solist over 23 år, Andrea, skal synge 'Poison' af et ikon indenf or hård rock, Alice Cooper. 

  Og det er et spændende valg, lyder det fra Berlingskes musikredaktør Nanna Balslev: 

  - Hun har en meget lys og en lidt uskyldig stemme. Alice Coopper er et metalikon, og hun kan ikke synge den ligesom ham, så det kommer til at være et markant andet udtryk, og det kan godt gå hen og blive spændende.

  Bjarke Charlie Serritslev har samme opfattelse: 

  - Sangen er meget mere rå, end hvad jeg ville skyde Andrea til at være. Jeg synes, hun kan være skrøbelig i sin måde at synge på, så jeg går ikke ud fra, at det bliver en 'en til en'-fortolkning, siger han. 

  Du kan høre den originale sang lige her.

 8. Gina

  44-årige Gina Michaells.

  Gina skal synge 'Keep Lying' af den amerikanske singer-songwriter Donna Missal. 

  - Jeg vil vurdere, at hun kan stjæle showet med den her sang, hvis hun gør det godt. For mig at se har hun potentiale til at blive aftenens bedste, lyder det fra Bjarke Charlie Serritslev. 

  For musikredaktør Nanna Balslev afhænger det dog af én ting: 

  - Jeg tror, det kommer til at fungere, men det kommer virkelig an på, hvor meget gas hun giver den i omkvædet. Jeg kunne godt tænke mig at høre hende synge en ballade af Ariana Grande eller folde en af Pinks ballader ud, fordi hun har et stort register.

  Du kan høre den originale sang lige her.

 9. Kristian

  23-årige Kristian Kjærlund.

  Kristian skal synge 'Sweet dreams, TN' af den engelske gruppe The Last Shadow Puppets. 

  - Jeg tror, at det er et godt valg til ham, fordi han har et teatralsk, men også nogle gange et lidt anstrengt udtryk. Så han skal have et nummer, hvor han er sikker. Jeg kunne godt tænke mig at høre ham synge Queen eller David Bowie eller andet, der er lidt dramatisk og storladent, for det tror jeg godt, at han kan, lyder det fra Nanna Balslev. 

  Bjarke Charlie Serritslev er enig, men havde dog gerne set, at Kristian sang noget mere mainstream.

  - Den her sang virker mere som Blachmans smag, end den virker som Kristians, siger han.

  Du kan høre den originale sang lige her.

Se 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.