X Factor

Fire piger troede, de var ude af 'X Factor' – men så ringede telefonen

Oh Land fik en idé, da en bestemt deltager røg ud. Resultatet er en helt ny pigegruppe, der dukker op til bootcampen.

I over to måneder har fire tidligere 'X Factor'-deltagere holdt på en hemmelighed.

De er gået fra at være solister til at blive til gruppen Echo. Og de dukker op i fredagens bootcamp, hvor de skal dyste om en plads i liveshowene på lige fod med de andre deltagere.

De vil gerne undgå at blive opfattet som en "nuttet" pigegruppe.

- Det er moderne girl power. Vi vil gerne have lidt flere lag og vise noget, som folk måske ikke forventer, fortæller 21-årige Tanne Balcells, der er gruppens alderspræsident.

Til Tanne Balcells audition sagde Oh Land, at hun havde potentialet til at blive god. Tanne er 21 år og bor på Frederiksberg.

Ville lave et ægte girl band

Dommeren Oh Land gav sig selv muligheden for at danne to ekstra grupper efter programmets 5 Chair Challenge.

Her gjorde det især indtryk på hende, at Ankerstjerne sendte 16-årige Mathilde Byder ud. Det gav hun også udtryk for under showet, da hun henvendte sig til publikum og sagde:

- Det er virkelig gode nyheder for mig, må jeg sige. For jeg har grupperne.

Dommeren lægger heller ikke skjul på, at idéen om Echo opstod herefter. 

- Da Ankerstjerne valgte ikke at sende Mathilde videre, vidste jeg, at jeg måtte lave et ægte girl band. De her fire unge kvinder er super stærke sammen og rørte mig fra første gang, jeg hørte dem.

Også Mathilde Byder kunne se, at Oh Land var overrasket, da den 16-årige deltager skulle forlade programmet. 

- Men jeg ville ikke stå og få forventninger om noget, for så ville jeg blive skuffet, hvis det ikke kom til at ske, siger Mathilde.

Det lykkedes ikke Mathilde at overbevise Ankerstjerne om, at hun skulle have en plads videre i 'X Factor'. Video: Nanna Jakobsgaard Nielsen

Hun havde ikke selv tænkt på at blive en del af en gruppe, da hun stillede op i 'X Factor'. Men hun omfavnede muligheden, da hun fik den. 

- Jeg synes, det er meget federe at kunne dele oplevelsen og alle tankerne med andre i stedet for at stå med det selv, siger hun. 

- Du har en musikalitet og en intention med det, du gør, lød det fra Blachman til Freja Assenholts audition, hvor hun sang sin egen sang. Hun er fra Tørring i Østjylland og går i 9. klasse.

Helt tom indeni

For de andre tre solister blev endestationen deres audition, selvom de alle havde fået dommernes ja. Og det var hårdt at få en mail, hvor der stod, at de ikke var gået videre til 5 Chair Challenge. 

- Jeg var helt tom indeni. Jeg synes, det gik rigtig godt til min audition, så det var mærkeligt ikke at gå videre, og at det hele pludselig stoppede. Men jeg havde på fornemmelsen, at det ikke var slut endnu, siger 15-årige Emma Funding.

Dommerne har nemlig lov til at danne grupper ud fra tidligere deltagere, og sidste års vindere Place on Earth var eksempelvis resultatet af tre 'X Factor'-solister.

- De har jo sammensat grupper før, så jeg tænkte også: "Gad vide, om det sker?", siger Tanne.

Der er en aldersforskel på seks år mellem hende og to af de yngste gruppemedlemmer, men de har alligevel hurtigt fundet hinanden, synes hun.

- Jeg ved ikke, om det er mig, der er barnlig, eller dem, der er modne, griner den 21-årige deltager og fortsætter:

- Ej, de er ekstremt modne og tager tingene, som de kommer, og de stresser ikke. Vi er ret gode til at fornemme, hvordan hinanden har det.

Sådan ser Oh Lands nye pigegruppe Echo ud. De består af (fra venstre) Emma, Mathilde, Freja og Tanne - og de dukker op i det første bootcamp-program fredag aften.

Udvalgt på en workshop

Efter Oh Lands 5 Chair Challenge blev en række tidligere deltagere indkaldt til en workshop, hvor dommeren kunne prøve forskellige gruppemuligheder af.

- Hun fandt ret hurtigt ud af, hvor man ligger henne. Musikalsk, men også personlighedsmæssigt, siger Emma Funding, der forinden havde været bekymret for, hvordan sammensætningen ville blive.

Ankerstjerne syntes, at Emma Fundings audition var "menneskelig og modig". Hun er 15 år og bor i Horsens, hvor hun går i 9. klasse.

- Man kan hurtigt blive sat sammen med nogen, som man ikke passer sammen med. Men der var ikke noget problem overhovedet, siger hun, mens de andre nikker.

Der er dog udfordringer ved ikke at kende hinanden på forhånd. Echo skal dyste mod sammentømrede grupper som Dr. Rolf og Kanylerne, Maria og Bea og Wild Mountains.

- De ved, hvor de har hinanden. Vi har først og fremmest skullet lære hinanden at kende og finde ud af, hvordan vores stemmer passer sammen. Og så er det bare mega heldigt, at vi klinger, som vi gør. Nogle kan de mørke og andre de lyse toner, siger Mathilde.

Mathilde Byder er 16 år, går i 9. klasse og bor på Bornholm. Hun strøg videre til 5 Chair Challenge efter sin audition.

Udover aldersforskellen, så bor de fire gruppemedlemmer også i forskellige dele af landet, og derfor har Echo blot haft et par dage til at øve sig sammen før bootcampen. Det er foregået i Mathilde Byders sommerhus på Bornholm.

Den nye gruppe håber, at de kan nå langt, men de har også besluttet sig for at tage tingene, som de kommer.

- Vi vil bare gerne have det bedste ud af det. At have det sjovt og dele oplevelsen med hinanden, siger Mathilde Byder.

Se med, når det er tid til bootcamp i 'X Factor', fredag 15. februar klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.