X Factor

Kan han blive det største, der er kommet ud af 'X Factor'?

'X Factor'-ekspert kalder Kristians optræden for "aftenens oplevelse" til den tredje og sidste 5 Chair Challenge.

Kristian Madsen gik på scenen som den sidste deltager i Blachmans 5 Chair Challenge – og hans optræden rykkede rundt på hele dommerens puslespil. 

For én ting var sikkert. Dommeren ville have Kristian Madsen med sig videre i 'X Factor', selvom det kostede et svært skift på en af de fem allerede fyldte stole. 

Den 23-årige deltager blev selv rørt til tårer af rosen fra de tre dommere og den stående applaus, han fik fra publikum efter sin fortolkning af Young the Giants 'Cough Syrup'. 

Og der var god grund til den store begejstring, lyder det fra podcastpanelet i 'X Factor - Dagen Derpå'. 

- Det var aftenens oplevelse - klart, mener podcastens faste medvært og 'X Factor'-ekspert, Bjarke Charlie Serritslev. 

- På sin helt egen måde lavede han en 'Maria og Bea' for mig, siger han og henviser til sidste uges 5 Chair Challenge, hvor de to sønderjyske rappere lagde salen ned med et vildt twerking-show. 

Kristian blev rørt over dommernes ros. - Du kommer med noget, jeg kan relatere til. Jeg forstår dig 100 procent, sagde Blachman.

Ved ikke selv, hvor fed han er

'X Factor'-eksperten får opbakning af tv-vært Sarah Grünewald, der gæstede studiet lørdag morgen. 

- Kristian er for vild. Det var så fedt, at han fik tårer i øjnene. For når du gør det, så ved du ikke engang selv, hvor fed du er, siger hun og tilføjer, at hun gerne vil til koncert med deltageren.  

- Hele hans look og den måde, han bevæger sig på uden at bevæge sig, er fandeme kunst. At han bare står helt stille, og alligevel er der så meget musik i ham. Der er bare noget x-faktor. Meget mere end nogle af de andre helt ærligt har, synes jeg, siger hun. 

Har ikke peaket endnu

Bjarke Charlie Serritslev tolker det dog ikke helt lige så positivt, at Kristian Madsen står stille, når han performer.

Han ser det nærmere som et udtryk for, at den 23-årige deltager endnu ikke er helt hjemmevant på en scene.

Jeg tror, han kan blive noget af det største, der er kommet ud af 'X Factor'

Bjarke Charlie Serritslev

- Der er et stykke vej til hans peak på nuværende tidspunkt, fordi han har den der "naturlige stivhed", som jeg vil vurdere som en lille smule ængstelse for at blive set og vurderet, lyder det fra 'X Factor'-eksperten. 

Kristian Madsen har da også selv udtalt, at det ikke er et bevidst valg, at han står stille. Det sker, fordi han ikke føler, han kan "bevæge sig skide flot". 

Stivheden ændrer dog ikke på, at Bjarke Charlie Serritslev ser et stort potentiale i 'X Factor'-deltageren. 

Også Blachman har rost Kristian Madsens evne til at stå stiv som en pind, mens han synger.

- Jeg tror bare, han er på en udviklingsbane op gennem sine 20’ere, som bliver så vild, siger han. 

- Om 10 år tænker jeg, at det vil føles underligt, at han stillede op i 'X Factor'. At han ikke bare altid har lavet musik. Jeg tror, han kan blive noget af det største, der er kommet ud af 'X Factor'. Også selvom han ikke ender med at vinde. 

- Jeg kan se orkesteret bag dig

De samme takter lød også fra dommerbordet i fredagens 5 Chair Challenge for solisterne over 23. 

- For mig er det en gåde, at du ikke er frontmand i et eller andet band. Jeg kan næsten se orkesteret bag dig, lød det fra Ankerstjerne, der også allerede til Kristian Madsens audition så en artist i ham.

- Du er en karakter. Der er en personlighed, og jeg føler også, at der er et eller andet på spil for dig, jeg enormt godt kan lide, lød det dengang fra dommeren. 

Se klippet fra X Factors audition: Kristian synger Stare Into the Sun af Graffiti6 Video: Anders Mellerup

Oh Land pointerede, at den 23-årige sanger fra Horsens kommer med en ambition om at gøre noget, der rækker "ud over det normale", mens Blachman under fredagens program udtalte, at Kristian minder dommeren om sin 80'er-ungdom.

- Du kommer med noget, som jeg kan relatere til. Din stemme gør nogle sjove små ting, og det berører mig dybt. Jeg forstår dig 100 procent, sagde han, før gav ham den stol, den 64-årige gymnasielærer Jørgen Halvskov havde siddet på siden programmets start. 

- I er vidt forskellige. Der er ikke nogen af jer, der er en kopi af hinanden, sagde Blachman om de fem deltagere, han tog med sig videre i 'X Factor'.

Dermed bliver det Kristian, Gina, Andrea, Frank og Emil, som Blachman skal vælge sine tre live-deltagere blandt. 

Hør 'X Factor - Dagen Derpå' på iTunes, Spotify eller lige her – eller se Blachmans 5 Chair Challenge på TV 2 PLAY.