X Factor

Blachman brændte sammen for åben skærm: - Hvad sker der for mig?

Den garvede 'X Factor'-dommer tvivlede som aldrig før under fredagens 5 Chair Challenge.

Han er kendt for at have en klar holdning til alt, hvad han foretager sig.

Men under fredagens 5 Chair Challenge så hele Danmark Thomas Blachman tvivle mere end nogensinde.

'X Factor'-dommeren forlod lokalet, tøvede, smed en deltager ud og ombestemte sig igen.

Og flere gange, når showet spidsede til, afbrød han sig selv med et "fuck" eller et "argh", inden han fik sin endelige beslutning presset ud over læberne.

- Man har jo aldrig nogensinde set mig tvivle. Hvad sker der for mig?, udbrød dommeren.

Blachman var frustreret, da han skulle udvælge sine fem deltagere under 5 Chair Challenge.

Smed deltager ud og fortrød

Dramaet udspillede sig for alvor, da Blachman skulle foretage det sidste afgørende skift på en af de fem stole i konkurrencen.

23-årige Kristian Madsen kom ind som aftenens sidste deltager og blæste dommeren bagover.

- Du minder mig om min 80'er-ungdom. Jeg vil ha' dig, og jeg har lige givet dig en stol. Men hvem fanden skal jeg smide ud?, sagde Blachman efter Kristians optræden.

Blachman var derfor sikker på, at deltageren skulle have en stol. Men det var nærmest umuligt for ham at vælge, hvem han skulle sige farvel til.

 - Arh for helvede. Det er sjældent svært for mig, det her. Men der er så meget, der er op til mig at forestille mig. Hvem skal jeg have med på bootcamp, og hvem kan jeg i virkeligheden tage videre? Og savner jeg lige pludselig også Kasper?, lød det fra dommeren, der tidligere havde haft svært ved at bede 29-årige Kasper Jakobsen forlade showet.  

Fuck. Emil, du ryger ud. Undskyld. Prøv og hør. Bliv lige siddende. Fuck

Thomas Blachman

Pludselig udbrød Blachman dog:  

- Emil. Fuck. Emil, du ryger ud. Undskyld.

Men 23-årige Emil Balle nåede ikke engang at rejse sig, før han fik nye instrukser:

- Prøv og hør. Bliv lige siddende Emil. Fuck.

Blachman kunne ikke sende 23-årige Emil Balle ud. Dommeren mente, at deltageren havde en "grødet" lyd, som gjorde ham okkult.

To minutters tænketid

Det optrin fik værten Sofie Linde til at rette blikket direkte mod kameraet bagved scenen.

- Han er jo helt brændt sammen lige nu, sagde hun om Thomas Blachman, som talte videre i salen.

- Jeg plejer at have 100 procent ret hele tiden. Kan vi få noget mere vand eller noget, der er stærkere? Det er da forfærdeligt det her. Hvad fanden sker der for mig?

Og det var ikke den eneste gang, dommeren lavede en scene. Tidligere i showet lod han deltageren Gina Michaells stå længe og vente på hans afgørelse, fordi han havde brug for at forlade dommerbordet for at tænke sig om. 

- Jeg bliver nødt til at have to minutter. Jeg ved, det er pisseirriterende. Sådan er det bare, når man laver det her, for det er ret afgørende, sagde han, inden han gik udenfor. 

Her forlader Blachman fabrikshallen i Svendborg for at tage en tænkepause.

Kører ud over klippen

Som aftenen skred frem, blev det også tydeligere og tydeligere, at både Blachmans meddommere og mange blandt publikum havde svært ved at følge hans beslutninger.

Publikum råbte stoletal op til dommeren, hver gang han var i tvivl, og flere gange kom Oh Land og Ankerstjerne med indvendinger til hans valg.

- Du kører ud over klippen. Det er overskriften på den sæson, du skal lave: "Ud over fucking klippen", lød det blandt andet fra Ankerstjerne, mens Oh Land protesterede, da Blachman sendte den 64-årige gymnasielærer Jørgen Halskov ud som den allersidste deltager.  

- Det er fandme underligt, konstaterede hun.

Ankerstjerne og Oh Land diskuterede flere gange deltagerne med Blachman. - Sgu hellere det end skingrende falsk, lød det eksempelvis fra Oh Land, da Blachman sagde farvel til en deltager, han mente, havde en anonym vokal.

Misrådgivning fra meddommere

Blachman lagde efter showet heller ikke skjul på, at det havde været en meget udfordrende aften.

- Det er ikke klædeligt for mig at ryste på hånden. Men på den anden side er jeg et menneske som så mange andre. Og det må også gerne kunne ses, siger han og tilføjer:

- Mine to meddommere kæfter bare op, som om man skulle tro, at det var deres program. Men det var misrådgivning at skulle navigere i det, samtidig med at publikum kæfter op.

Dommeren er dog ikke i tvivl om, at han trods presset tog de rette valg.

- Når jeg ser de fem, jeg ender op med, har jeg gjort det rigtige. Sådan er det bare, siger han.

Blachman med de fem deltagere, han sendte videre fra 5 Chair Challenge. Fra venstre: Kristian Madsen, Gina Michaells, Andrea Louise Brøndsted, Frank Larsen og Emil Balle.

Se 'X Factor'  fredag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.