Badehotellet

Hundredvis af krydstogtgæster forsinkede 'Badehotellet'

Filmholdet måtte ikke afspærre seværdighed, medmindre kameraet rullede.

De fleste husker nok sidste års sommer som særdeles varm og dejlig. 

I ugevis brunede solen danskernes hud, udtørrede floraen og gav alle turister i Danmark muligheden for at opleve landet fra sin mest sommerlige side. 

Og netop sommervejret var med til at skabe den helt særlige 'Badehotellet'-stemning omkring attraktionen Den tilsandede kirke i Skagen. 

Der var optagelserne til dette års 'Badehotellet' netop i gang, hvor Amanda Berggren (Amalie Dollerup) prøver at lave en aftale med turistchefen Tage Skovgaard (Lars Bom) siddende på en bænk i den stegende sol. 

Produktionsholdet havde fået at vide, at der ville være nogle turister omkring kirken, men at der ikke ville være så mange. De måtte ikke afspærre kirken under forberedelser og prøver. Kun når selve scenen skulle optages.

Men de havde ikke taget højde for, hvor mange turister, der pludselig kom, netop som de gjorde klar til optagelse. 

- Det var en hel invasion. Der kom ikke bare én bus, men mange, og det væltede ud med turister, siger instruktør Fabian Wullenweber.

Krydstogtturister fra Skagen kom i store grupper. Foran dem kan man se guiden med et skilt i hånden. Sidste år satte Skagen rekord med besøg fra 40 krydstogtskibe. Fabian Wullenweber ses til højre med kasket, hvor han instruerer skuespillerne.

Ifølge ham var der pludselig hundredevis af turister, primært kinesere, som oversvømmede settet med kameraer og selfiestænger.

FAKTA OM 'BADEHOTELLET'

Serien blev sendt første gang 30. december 2013 og voksede til at blive en af de mest sete serier i TV 2s historie. Over 1,5 millioner følger med hver uge.

Historien udspringer omkring det fiktive Andersens Badehotel ved Vesterhavet i Jylland. Hver sommer myldrer en gruppe velstillede stamgæster til hotellet i håbet om at komme væk fra hverdagens trummerum. 

Størstedelen af scenerne er optaget i Risby-studierne i Albertslund, hvor op mod 200 stærke lamper skal give oplevelsen af solskin.

Alle sæsoner er skrevet af forfatterparret Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

Derfor var det svært at holde koncentration til prøverne, fordi de konstant måtte springe mellem nysgerrige turister. Hver gang de gjorde klar til optagelse, kom en ny gruppe turister ind i billedet. 

Amalie Dollerup og Lars Bom spillede far og datter i 1997 i TV 2- serien 'Strisser på Samsø'. Det er første gang, de spiller sammen igen.

- Det var svært at få dem væk, fordi de ankom i store grupper med guider, siger Fabian Wullenweber og fortsætter:

- I sidste ende var vi også nødt til at fjerne nogle turister digitalt fra optagelserne.

Situationen blev ikke bedre af, at filmholdet oven i købet havde travlt, da de havde flere optagelser på programmet.

- Det er der, hvor virkeligheden kommer, og den vil noget andet end vores planer. Det var jo spændende for turisterne med filmoptagelser, siger instruktøren. 

Amanda Berggren (Amalie Dollerup) med turistchefen Tage Skovgaard (Lars Bom) ved den tilsandede kirke i Skagen.

Filmholdet er ellers vant til, at uvedkommende kan komme med på optagelserne. Det sker nogle gange ved optagelser på stranden, hvor nogle uvidende går i baggrunden. 

Ofte er det så langt væk, at en medarbejder fra filmholdet skal løbe 10-15 minutter ned af stranden og spørge de intetanende statister, om de vil gå op i klitterne i stedet. 

Nogle gange er de dog så langt væk, at de får lov til at være en ubestemmelig lille skikkelse i baggrunden.

'Badehotellet' kan ses hver mandag på TV 2 klokken 20.00. Du kan altid se alle tidligere afsnit på TV 2 PLAY.