X Factor

Hun fejlede, men gik videre - sådan husker 'X Factor'-Andrea sin forfærdelige aften

- Om du så aldrig kom rigtigt i gang eller sang falsk hele aftenen, ville jeg alligevel give dig en stol, sagde Blachman.

Andrea Louise Brøndsted så ikke 'X Factor' fredag aften.

Og det på trods af, at hun tilbage i november selv gik på scenen i den 5 Chair Challenge, der netop er blevet vist på tv.

Sandheden er, at hun ikke har lyst til at genopleve det, hun husker som en "forfærdelig aften". 

- Det har jeg ikke nerver til. Det er et sår, der bliver revet op igen, siger hun til TV 2.

Den 29-årige 'X Factor'-deltagers 5 Chair Challenge gik nemlig langt fra, som hun håbede. I stedet blev hun centrum for et drama, der begyndte med en helt forkert toneart.

Underpræsterede totalt

Til lyden af bas og tunge tangenter sang hun de første linjer i 'White Foxes', der er skrevet af norske Susanne Sundfør. Men hun kom så skævt i gang, at hun selv bad om at få lov til at starte forfra.

Anden gang gik dog ikke meget bedre.

- Det kiksede fuldstændigt, konstaterede Andrea selv lige efter showet.

- Jeg følte, jeg underpræsterede totalt. Det plejer at være min ting at synge rent.  

Andrea vidste godt, at det var et sats at vælge den sang, hun valgte: -  Dels er det en svær sang at komme ind i, og hvis man bare er det mindste nervøs, falder den til jorden, siger hun.

Oh Land og Ankerstjerne beskrev da også hendes stemme som presset og skinger, men det ændrede ikke på, at Blachman gav den 29-årige deltager en stol og dermed en foreløbig plads videre i 'X Factor'.

- Om du så aldrig kom rigtigt i gang eller sang falsk hele aftenen, ville jeg alligevel give dig en stol, lød det fra dommeren.

Den 29-årige arkitekt gjorde nemlig stort indtryk på Blachman under sin audition. Så stort, at han på workshoppen forud for 5 Chair Challenge tog imod hende med kommentaren:

- Jeg kan huske dig så sindssygt. Det kan jeg virkelig.

Efterfølgende beskrev han hende som et ”stærkt instrument” med et godt øre og en god lyd.

For 29-årige Andrea Louise Brøndsted var det en stor beslutning at stille op i 'X Factor'. Her synger hun foran dommerne for første gang. Video: Nanna Jakobsgaard Nielsen

Publikum sendte hende ud

Det var dog langt fra alle i salen, der var enige med Blachman i, at Andrea fortjente en stol.

Og det gik ikke ubemærket hen - hverken hos publikum eller hans meddommere - at hun overlevede de dramatiske skift, Blachman foretog, før han havde skåret sit felt af deltagere ned til de fem, han ville sende videre.  

Flere gange i løbet af showet blev der fra salen råbt tal, når Blachman tvivlede på, hvem han skulle skifte ud. Én gang skete det på opfordring af Ankerstjerne, der vendte sig om og bad tilskuerne give deres mening til kende.

Mest overdøvende var dem, der mente, at stol nummer tre, som Andrea sad på, skulle forlade scenen. Og da Blachman havde hørt tilråbene tilpas mange gange, udbrød han:

- Nej, ikke tre!

Andrea Louise Brøndsted fik den tredje ud af de fem stole i 5 Chair Challenge. Og der blev hun siddende.

Oh Land pointerede derudover undervejs, at der sad deltagere på stolerækken, som havde "sunget dårligt" og "skingrende falsk". Dem ville hun sende hjem i stedet for andre deltagere, der røg ud. 

Ubehagelig stol at sidde på

I midten af det hele sad Andrea og fokuserede på at reagere mindst muligt på situationen. 

- Det var ubehageligt at sidde i. Jeg vidste jo godt, hvem der stod svagest lige der, siger hun. 

Andrea Louise Brøndsted følte selv, hun underpræsterede totalt i 'X Factor'.

I dag forstår Andrea dog godt, at dem, der kun har hørt hende synge til 5 Chair Challenge, reagerede, som de gjorde.   

- Jeg har selv stillet mig i den her situation. Det er ikke nogens skyld. Jeg er først og fremmest bare superærgerlig over, at jeg ikke gjorde det, jeg ved, jeg kan, siger hun.

Men ligeså ærgerlig hun var over aftenens forløb, lige så berørt og taknemmelig var deltageren over Blachmans stædighed. Han lod Andrea blive siddende til det sidste.

- Hun kan blive god

Blachman lagde dog ikke skjul på, at heller ikke han var imponeret over hendes præstation.

- Andrea var helt klart ikke god i aften. Det ved jeg, hun kan blive, sagde han. 

Man får endnu mere kampvilje. Jeg har ikke lyst til at slutte på bunden

Andrea Louise Brøndsted, 'X Factor'-deltager

Dommeren understregede, at det handler om at kunne se det lange forløb, og at han kan se Andrea som en troværdig solist, der er overbevisende gennem sin coolness og sit selvbillede. 

- Det er jo også godt, når mine meddommere siger: "Hvad fanden skal du med hende?" og så at kunne komme bagefter og lave noget, der er fedt, lød det fra dommeren efter showet.

Vigtigt at rejse sig

Andrea selv lægger ikke skjul på, at hun er glad for at få endnu en chance til bootcampen. Her vil hun bevise både over for Blachman og seerne, at hun fortjener en plads i 'X Factor'.

Blachman og deltagerne i 5 Chair Challenge.

Hun ved dog også, at hun nu måske skal kæmpe endnu hårdere for den end andre. 

- Jeg kom igennem, og det gør også bare, at man får endnu mere kampvilje. Jeg har ikke lyst til at slutte på bunden, siger hun til TV 2 efter 5 Chair Challenge og tilføjer, at oplevelsen ikke skal knække hende. 

- Det betyder meget for mig at markere over for mig selv og for andre, at det altså er vigtigt at rejse sig igen.

Se 'X Factor' klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY