Badehotellet

De nye piger kæmpede om samme rolle, men én havde klar fordel

Flere skuespillere er tjekket ind på 'Badehotellet' for første gang i denne sæson. To af dem mødte hinanden i døren før optagelserne.

- Jeg kan lige så godt opgive! 

Sådan tænkte 22-årige Laura Kjær, da hun var på vej ind ad døren til casting til rollen som Vera i den nye sæson af 'Badehotellet'. Det var øjeblikket, hvor hun skulle overbevise skaberne af serien om, at hun var den rette til rollen. 

Den populære serie om livet om sommeren på Andersens Badehotel ved den vestjyske kyst har netop taget hul på sin sjette sæson på TV 2.

Siden sidste sæson sluttede, er serien sprunget seks år frem i tiden. Fra 1933 til 1939. Nye gæster og ansatte er kommet til, og gamle gæster er vendt tilbage. Alt sammen mens truslen fra syd ulmer. 

Det er netop rollen som den tilbagevendte Vera Madsen, datter af grosserer Madsen, Laura Kjær skulle prøve at sikre sig. Det ville i så fald blive hendes første store rolle i en bredt kendt tv-serie.

Men på vej ind til castingen mødte hun skuespilleren Julie Brochorst Andersen, som netop havde aflagt sin prøve.

Laura Kjær (Nana) og Julie Brochorst Andersen (Vera) opdagede, at de begge kæmpede for rollen som Vera. Det endte med at blive Julie, som fik rollen. Laura fik rollen som Nana.

- Det var meget underligt at se hinanden, fordi vi er meget forskellige typer. Vi undrede os over, at vi var til casting på samme rolle, siger Julie Brochorst Andersen.

Vera Madsen er en tilbagevendende figur på badehotellet, som en anden skuespiller (Alberte Blichfeldt) portrætterede i første og anden sæson. 

Derfor skulle den "nye" Vera have en vis lighed med den oprindelige. 

- Julie (Brochorst Andersen, red.) ligner Vera sindssygt meget, så jeg kan lige så godt lade være med at gå til casting", nåede jeg at tænke, siger Laura Kjær, der ikke fik rollen som Vera, men til gengæld scorede en anden rolle som den nye stuepige Nana.

11-årige Vera (Alberte Blichfeldt) fra første sæson og 22-årige Vera i årets nye sæson.

Endelig et arbejde, man kan forholde sig til

Det er første gang for begge skuespillere, at de har en rolle i så stor en serie som 'Badehotellet'. Laura Kjær har medvirket i nogle mindre serier og film, mens Julie Brochorst Andersen har medvirket i flere ungdomsfilm, TV 2-serien 'Perfekte Steder' og julekalenderen 'Tidsrejsen' fra 2014.

FAKTA OM 'BADEHOTELLET'

Serien blev sendt første gang 30. december 2013 og voksede til at blive en af de mest sete serier i TV 2s historie. Over 1,5 millioner følger med hver uge.

Historien udspringer omkring det fiktive Andersens Badehotel ved Vesterhavet i Jylland. Hver sommer myldrer en gruppe velstillede stamgæster til hotellet i håbet om at komme væk fra hverdagens trummerum. 

Størstedelen af scenerne er optaget i Risby-studierne i Albertslund, hvor op mod 200 stærke lamper skal give oplevelsen af solskin.

Alle sæsoner er skrevet af forfatterparret Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

De små roller i de mindre produktioner har betydet, at det ikke altid har været nemt for deres familier at forstå, at de rent faktisk arbejder som skuespillere.

Men med de nye roller har det billede ændret sig.

- Min familie synes, det er det fedeste i verden, at jeg er med i 'Badehotellet'. De var helt oppe at køre, da de fik det at vide, siger Julie Brochorst Andersen og fortsætter:

- Det er ikke en eller anden mærkelig kortfilm, som skal ses et specielt sted. 'Badehotellet' ved man, hvad er.

Samme oplevelse har Laura Kjær. 

Amanda Madsen (Amalie Dollerup) med turistchefen Tage Skovgaard (Lars Bom) i 'Badehotellet'. De to spillede også sammen i TV 2-serien 'Strisser på Samsø' fra 1997.

- Det er endelig et konkret bevis på, at jeg spiller skuespil. Det er sværere at forstå, når familien tidligere skulle finde mig i en lille film fra en eller anden filmfestival, siger hun.

Svømmeren kom til kort

Men inden Laura Kjær fik rollen som Nana, måtte hun gennem flere prøver. Rollen krævede en vis mængde erfaring i at svømme. I første afsnit skulle Nana svømme ud og redde Leslie Frigh (spillet af Lue Støvelbæk) fra Vesterhavets lumske bølger.

Nana (Laura Kjær) med Leslie Frigh (Lue Støvelbæk) i 'Badehotellet'. Det er Lauras første store rolle i en tv-serie. Tidligere har hun medvirket i nogle kortfilm og mindre spillefilm.

Det var en vanskelig svømmescene, og instruktør Fabian Wullenweber spurgte hende derfor, om hun kunne svømme.

Det kunne hun sagtens.

- Jeg har svømmet i otte år, havde hun sagt.

Da dagen for optagelsen kom, skulle Laura Kjær løbe ud i det kolde vand og svømme meget hurtigt flere gange.

- Midt under en optagelse fik jeg krampe i min læg. Så hele filmholdet måtte vente, imens Lue (Støvelbæk, red.) måtte strække mit ben ud, indtil krampen forsvandt, siger Laura Kjær.

Det lykkedes at få optagelsen i kassen bagefter, men de følgende dage humpede Laura Kjær mellem optagelserne.

Laura Kjær og Julie Brochorst Andersen er bare to af mange nye ansigter, som besøger Andersens Badehotel i sjette sæson.

Du kan altid se 'Badehotellet', før det sendes på tv på TV 2 PLAY. Her kan du også se alle tidligere sæsoner.