X Factor

'X Factor'-dommer kom med stor indrømmelse for åben skærm

Inden 5 Chair Challenge var Ankerstjerne ret sikker på, hvilke deltagere han ville sende videre i 'X Factor'. Men aftenen ændrede meget.

Der var glæde, skulderklap og tårer, da Ankerstjerne mødte de fem unge solister, han netop havde sendt videre fra en dramatisk 5 Chair Challenge. 

På scenen fik de alle et kram af 'X Factor'-dommeren, og med krammet fulgte rosende ord. Men han kom også med en indrømmelse, mens kameraerne rullede, og hans mikrofon var tændt. 

- Jeg holdt hånden over dig i aften, lød det fra Ankerstjerne til 20-årige Albina Shyti, som ikke levede op til hans forventninger. 

Hvad man ikke så på tv var, at Albina sang to sange. Og det var særligt den første optræden, der skuffede Ankerstjerne. Han havde ellers regnet med, at den 20-årige deltager med 'Disney-gluggerne' ville gå sikkert videre fra 5 Chair Challenge. 

Dommeren fortalte efter showet, at hun i hans øjne kun leverede 20 procent af det, hun kan. 

- Hun er en af de fem, der går videre, fordi jeg før i aften vidste, at jeg skulle lave et eller andet med Albina. Hun kan gå i hjertekulen på mig, og jeg ved, hun kan meget mere. Og så må jeg bare stole på det, uddyber Ankerstjerne over for TV 2. 

Tårerne løb ned ad Albinas kinder, da 5 Chair Challenge var overstået. - Jeg føler ikke, jeg levede op til det, jeg skulle leve op til, sagde hun efter showet.

Troede, han havde sat holdet

Albina var ikke den eneste af deltagerne, der ikke leverede, som Ankerstjerne havde håbet. Undervejs i stoledysten var dommeren flere gange overrasket over de valg, han kunne mærke, han blev nødt til at træffe.

Inden 5 Chair Challenge havde han nemlig en klar forestilling om, hvilke solister han ville placere på de fem stole.

- Jeg sagde til folk, før vi startede, at jeg kunne sætte top fem nu. Og det var bare helt forkert. Det kunne jeg slet ikke. Aftenen ændrede rigtig meget.

Det øjeblik hvor 15-årige Live Vogel får at vide, at hun skal have en stol. Skiftet kostede Sille pladsen videre i 'X Factor'.

Blandt andet måtte han sige farvel til 19-årige Sille Marie Strange Duus, som ellers havde kæmpet sig til sin stol ved at låne en ukulele og imponere dommeren med sin fightervilje.

Jeg leder efter hele pakken, når jeg leder efter en stjerne

Ankerstjerne

Men da 15-årige Live Vogel blæste Ankerstjerne bagover ved at være det "mest ægte", han længe havde set på en scene, måtte Sille forlade sin stol til fordel for hende. 

- I sidste ende faldt Sille på, at den optræden, hun leverede, og at det musikalske output, vi sad med, ikke var godt nok den aften, lyder det fra Ankerstjerne.

Leder efter hele pakken

En anden, som måtte rejse sig fra sin stol igen, var den 15-årige Celina Sol Ellegaard Petersen. Hun imponerede ellers dommerne – og især Blachman – med sin stilbevidsthed, og han udbrød chokeret "nej", da Ankerstjerne skiftede hende ud med rapperen Denis. 

Celina er ærgerlig, da hun forlader scenen i 5 Chair Challenge. - Jeg nåede lige at tænke: "Okay, jeg klarer den her. Men det gjorde jeg så ikke", sagde hun efter sit exit.

Efter showet var Ankerstjerne da også selv overrasket over, at Celina ikke var blandt de fem, der fik en plads videre i 'X Factor'. 

- Jeg synes, Celina var crazy cool. Men jeg leder efter hele pakken, når jeg leder efter en stjerne, siger han og understreger, at sangstemme og looket ikke altid er nok. 

- Der skal nogle til, der kan bevæge os, udfordre os og også pisse os af. Og der var jeg udfordret med Celina. Jeg tænkte: "Hvor langt kan jeg tage det her? Hvor vildt kan det blive?". 

Ankerstjerne var omvendt overrasket over, at 18-årige Rasmus Hunt, der var den første på scenen, overlevede hele vejen igennem. 

- Men alligevel gav det mening for mig, at han sad der. Han er en oplagt stjerne i den her sammenhæng, siger dommeren og påpeger, at den 18-årige deltager både har en særpræget klang, udseendet, en historie at fortælle og ilden i øjnene. 

Rasmus fik en stol som den første og blev siddende på den hele vejen igennem 5 Chair Challenge. - Jeg er stadig lidt i chok, sagde han efter det, han kaldte en nervepirrende aften.

De kan alle røre folk

Selvom Ankerstjerne beskriver sin 5 Chair Challenge som barsk, var han dog ikke i tvivl om, at han efter showet havde sat det rigtige hold.

Videre er også 18-årige Patrick Smith, som Ankerstjerne beskriver som en "lysende stjerne", og 16-årige Benjamin Rosenbohm, der har rødder i Tyskland og Madagaskar. Efter hans optræden udbrød Ankerstjerne, at han skulle have "alle stole". 

- Han er den mest færdige artist, musikalsk i hvert fald. Og jeg tror, at Benjamin bliver ustoppelig, hvis han får sig selv og sit hjerte med i sin performance. Men det kræver noget arbejde og noget mod at turde at gøre det, siger dommeren.  

Ankerstjerne endte med at sende 18-årige Rasmus, 18-årige Patrick,  15-årige Live, 20-årige Albina og 16-årige Benjamin videre fra 5 Chair Challenge.

Tilbage for Ankerstjerne er nu at udvælge de tre deltagere, han vil have med til liveshows. Og han har det godt med, at han skal vælge mellem Rasmus, Patrick, Live, Albina og Benjamin. 

- Da jeg sagde ja til at lave det her, sagde jeg: "Jeg vil lave noget stort. Noget, folk husker. Nogle store øjeblikke". Og det kan jeg med dem. Jeg ved, at de alle fem repræsenterer noget, som kan røre folk rigtig meget, siger han. 

Se næste omgang af 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY