X Factor

Derfor afbrød Ankerstjerne 'X Factor'-show

Det var ikke hvem som helst, dommeren spurgte til råds.

- Sikke noget rod. Det er meget sværere, end jeg troede, det ville være.

Sådan sagde dommeren Ankerstjerne i fredagens 'X Factor', efter han forlod sin plads ved dommerbordet for at spørge et hold af musikkyndige til råds. 

Omdrejningspunktet var den 20-årige rapper Denis.

Over to omgange havde deltageren forsøgt at overbevise Ankerstjerne om, at han skulle have en plads i en af stolene til 5 Chair Challenge. Den første gang til The Notorious B.I.G's 'Big Poppa', den anden gang til en dybt personlig sang, der handlede om at springe ud som homoseksuel. 

Ankerstjerne er i tvivl om Denis, der rapper to gange til 5 Chair Challenge.

- Jeg må indrømme, at jeg render rundt og siger til folk, at jeg aldrig rigtigt bliver i tvivl. Men jeg er sgu i tvivl, lød det fra Ankerstjerne, som derefter bankede frustreret i bordet foran ham. 

En kæmpe musikalsk udfordring

Han rejste sig så for at finde sit crew bestående af en producer og en sangunderviser. De stod på sidelinjen og fulgte med i showet. 

- Denis' historie og det, han repræsenterer, har jeg lyst til at være med til at repræsentere. Men musikalsk havde jeg bare en kæmpe udfordring. Det var jeg nødt til at snakke med mit hold af musikere om, fortæller dommeren efter 5 Chair Challenge, hvor han uddyber, hvad deres snak handlede om. 

- Er jeg i gang med at købe os en opgave, som vi kommer til at knække nakken på? Men hurtigt fandt vi på to-tre idéer, vi kunne lave med Denis, og det var nok til, at jeg tænkte: "Så kan vi godt". Og så gamblede vi.

Derfor endte Denis med at få en af de stole, som til slut afgør, om man er videre i programmet. 

Efter Denis fik en stol af Ankerstjerne, betød det, at Celina måtte forlade programmet.

Der manglede dog fortsat én deltager, før Ankerstjernes unge solister kunne ånde lettede op. Og da Patrick Smith trådte frem og begyndte at synge, ændrede det hele sig igen. 

Den 18-årige solist imponerede med sin version af Kim Larsen & Kjukkens 'Pianomand'. 

- Patrick afvæbnede mig fuldstændig. Han er det, jeg drømmer om. Jeg glemmer, at jeg laver fjernsyn, og jeg glemmer, at det er en konkurrence. Han er bare musik, fortæller Ankerstjerne. 

Det fik ham til at ændre på sin top fem, der sad på stolene. 

18-årige Patrick Smith imponerede dommerne med sin version af sangen 'Pianomand'.

Blinkende lys, røg og damp

De to hjælpere på sidelinjen er produceren og bassisten Oliver McEwan og sangerinden og vocal coachen Sophie Ziedoy.

De kender hinanden gennem musikmiljøet og eksempelvis Rasmus Seebach, som de alle tre har arbejdet sammen med. 

- Jeg har selvfølgelig valgt at omringe mig med totalt dygtige mennesker. Når man sidder inde i cirkus – og det er et cirkus med blinkende lys, røg og damp og folk, der råber – så kan det nærmest overdøve ens egen stemme inde i hovedet. Nogle gange er det bare fedt at gå hen til holdet, siger Ankerstjerne.

Vores udfordring ville være, at Denis ikke synger

Oliver McEwan, producer 

Og de to forstod dommerens tvivl under 5 Chair Challenge. 

- Denis er fantastisk, men det, der hele tiden er udfordringen, er, at man skal se den længere linje og syv liveprogrammer. Vores udfordring ville være, at Denis ikke synger. Hvilke numre skal det så være? Har han syv selvskrevne sange, eller er det coverversioner af rap? Det er sådan nogle tanker, vi går med, siger Oliver McEwan. 

Ankerstjerne diskuterer her med sit crew Oliver McEwan og Sophie Ziedoy under 5 Chair Challenge. Oliver spiller blandt andet bas for Mads Langer og Medina, mens Sophie synger kor for Rasmus Seebach.

I sidste ende blev Denis byttet ud med Patrick, og dermed var Ankerstjernes fem solister på plads. 

Hjælper med detaljerne

Faktisk har de to team-medlemmer været med i kulissen under 'X Factor' gennem flere sæsoner.

Oliver har spillet bas i 'X Factor'-bandet gennem seks år, og i sidste sæson hjalp han Sanne Salomonsen med hendes deltagere, mens Sophie Ziedoy har arbejdet en del sammen med den tidligere dommer Remee.

Der er virkelig mange ting, han skal tage stilling til

Sophie Ziedoy, vocal coach

Det kan være en stor opgave at finde frem til deltagernes musikalske udtryk, hvis de ikke selv har gjort sig tanker om det endnu. Derudover handler det om at være behjælpelig, når der er brug for det. 

- Ankerstjerne skal have de store visioner. Der er virkelig mange ting, han skal tage stilling til: valg af nummer, visuel identitet, sceneshow og hver enkelt lille frasering. Det er her, at vi kommer på banen for at hjælpe med at udføre alle de detaljer, fortæller Sophie Ziedoy.

Se '5 Chair Challenge' lige nu på TV 2 PLAY - og se Blachman finde sine solister over 23 år næste fredag klokken 20 på TV 2.