'Danmark har talent'-vindere med i amerikansk talentprogram

Danskerne fik blandede kommentarer fra dommerne i 'America's got talent', men nu har de fået et stort tilbud i USA.

- Og vinderen er... Moonlight Brothers!

Sådan lød det, efter de to brødre fra Aabenraa, Christoffer og Jonathan Breitenkamp, sidste år dansede sig til en sejr i 'Danmark har talent'.

Med en blanding af hiphop-moves, humor og akrobatiske spring havde de gennem programmet sikret sig både dommernes og seernes stemmer.

Men det er altså ikke kun danskerne, der har fået fornøjelsen af de to dansere. I kølvandet på konfettiregnen kom et tilbud om at være med i endnu et talentprogram - nemlig 'America's got talent'. Et tilbud, der efterlod dem helt mundlamme, fortæller storebror Christoffer Breitenkamp, der i dag er 27 år.

Det er for diskriminerende og upassende og passer ikke ind herovre

Christoffer Breitenkamp, vinder af 'Danmark har talent' 2018

- Der er ti års forskel på os, men vi har altid haft det tilfælles, at vi synes, 'America's got talent' er sjovt - vi er vokset op med det. Så vi fattede det slet ikke, og det gør vi stadig ikke, siger han til TV 2.

Slettede beskeder fra populært program

Brødrene var dog alligevel ikke klar til at sige ja lige med det samme. Faktisk slettede de ad flere omgange beskederne fra talentprogrammets repræsentant.

- Jeg tænkte: "Arh, det lyder lidt for godt til at være sandt". Vi skulle ringe hende op, og det ville sikkert bare komme til at koste os en masse penge. Så de røg i papirkurven. Men hun blev ved, siger Christoffer Breitenkamp.

Til sidst blev de to sønderjyder alligevel overbevist. Og så gik det stærkt. På det tidspunkt var der kun tre uger til at lave en ny koreografi, før de skulle stå på scenen.

Så sluger han hele min telefon, kigger på os og siger: "Hov, undskyld"

Christoffer Breitenkamp, vinder af 'Danmark har talent' 2018

Men Christoffer og Jonathan Breitenkamps tradition med også at lave lidt sjov med nogle samfundsaktuelle ting faldt ikke i programmets smag, da de fik det tilsendt inden afgang.

- De sagde: "Det går ikke. Det er for diskriminerende og upassende og passer ikke ind herovre". Så vi tog derover uden at have noget klar overhovedet, siger han.

- Vi vil jo gerne provokere lidt og kunne grine af os selv. Men den danske humor er helt anderledes, og det forstod de nok ikke.

Ikke nok til at vinde

Derfor blev det en version, der var godkendt af programmet, som de to brødre endte med at præsentere på den amerikanske scene. Og de fik rosende ord med på vejen fra 'American's got talent'-værten Heidi Klum.

- Jeg var vild med det. For jeg føler, at I fik energien op på et andet niveau. Man kunne virkelig mærke det i luften. Jeg kunne også godt lide humoren i det, siger hun.

Det var dog ikke nok til at sikre de dansende danskere en plads videre, mente dommeren Simon Cowell, der også er kendt som dommer i USA's mest sete show, 'American Idol'.

De to brødre Christoffer Breitenkamp og Jonathan Breitenkamp vandt 'Danmark har talent' sidste år som Moonlight Brothers. Det gav dem i en plads i det amerikanske talentprogram 'America's got talent'. Video: Thor Hedegaard

- Det var sjovt. Det var anderledes. Men ud fra hvad jeg har set i aften, taler jeg til en tidligere vinder, som jeg ikke tror vinder i aften, siger han.

Slugte telefon

Det blev derfor ikke til en billet videre for Moonlight Brothers. Men det er ikke noget, de tager så tungt.

- Det var egentlig fair. Vi står blandt verdens vildeste talenter. Det var bare fedt at være med, og man skal huske at nyde det - lige meget hvordan det går, siger han.

Udover at optræde foran de mange seere af 'America's got talent', så fik brødrene også en oplevelse, de ikke glemmer lige foreløbig.

Vi tør næsten ikke håbe på det, og det er stadig meget løst. Men hvis vi får muligheden, tager vi afsted

Christoffer Breitenkamp, vinder af 'Danmark har talent' 2018

Med til showet var også skotten Stevie Starr, også kaldet 'The Professional Regurgitator' (den professionelle gylper, red.). Han er kendt for at sluge blandt andet en el-pære, et barberblad og en billardkugle og bagefter gylpe det op igen.

Så da en af dem, som brødrene før havde beundret på tv, pludselig stod og spurgte, om han måtte låne en telefon, så var svaret selvfølgelig "ja", fortæller danseren.

- Og så sluger han hele min telefon, kigger på os og siger: "Hov, undskyld". "Hvordan fik han den derned? Hvad laver han?" tænkte jeg bare, siger Christoffer Breitenkamp.

Har åbnet døre i USA

Telefonen kom op igen - overraskende tør - og med hjem til Danmark, hvor hverdagen igen har gjort sit indtog, efter Moonlight Brothers har været rundt og optræde i det meste af landet.

- Det var mærkelig at gå i byen og blive genkendt og få taget selfies. Jeg havde brug for at føle mig helt normal, og så har jeg stadig mine jobs som pædagog og danselærer, jeg er glad for, siger Christoffer Breitenkamp.

Helt tilbage til hverdagen er brødrene dog ikke kommet.

- Vi er blevet kontaktet af en fra Los Angeles, der godt kunne se os i nogle musikvideoer. Vi tør næsten ikke håbe på det, og det er stadig meget løst. Men hvis vi får muligheden, tager vi afsted, siger Moonlight Brothers' ældste halvdel.

- Det er det ultimative sted, man kan komme til at optræde. Det ville være stort. Så lige nu afventer vi bare - og håber.

Se programmet på TV 2 eller TV 2 PLAY fredag klokken 21.20.

Moonlight Brothers i Danmark har talent.