Badehotellet

'Badehotellet'-skuespiller vidste ikke, hendes søn gik til audition - nu spiller de mor og søn

Mor og søn spiller sammen for første gang på 'Badehotellet'. Efter den første scene var i kassen, blev det for meget for mor.

Mandag den 28. januar aften inviterer TV 2 indenfor til sæson seks af 'Badehotellet'. 

Det er på mange måder en ny begyndelse for den populære serie, som siden sidste sæson springer seks år frem i tid til år 1939, hvor krigsmaskinen i Tyskland for alvor rører på sig, selvom solen ufortrødent skinner videre på gæsterne fra det bedre borgerskab. 

En af de faste gæster, som vender tilbage til hotellet, er Alice Frigh (Anette Støvelbæk). Hun blev enke i sidste afsnit i sæson fem efter tobaksfabrikanten Otto Frigh (Bjarne Henriksen) døde i sengen på hotellet i januar 1933. Efter hans død overtog hun med succes ledelsen med tobakfabrikken.

Jeg har stået med en lille tåre en gang imellem

Anette Støvelbæk

- Alice har altid syntes, at fabrikken var spændende, og at den skulle blive i familiens eje. Så hun har de sidste seks år styret den med hård hånd. Hun har fundet ud af, at det er noget, hun kan, siger Anette Støvelbæk. 

Alice og Otto havde tvillingerne Leslie (Lue Støvelbæk) og Bertha, og førstnævnte vender for første gang tilbage til hotellet, efter hans far døde. 

Leslie Frigh er nu blevet en ung mand, som skal finde sit eget ståsted i livet. Og det er svært, når ens mor har lagt planer for én.

Det bliver i familien  

Leslie Frigh spilles af Anette Støvelbæks egen søn, 23-årige Lue Støvelbæk, som hun har med sin mand, skuespiller Lars Mikkelsen. 

FAKTA OM 'BADEHOTELLET'

Serien blev sendt første gang 30. december 2013 og voksede til at blive en af de mest sete serier i TV 2s historie. Over 1,5 millioner følger med hver uge.

Historien udspringer omkring det fiktive Andersens Badehotel ved Vesterhavet i Jylland. Hver sommer myldrer en gruppe velstillede stamgæster til hotellet i håbet om at komme væk fra hverdagens trummerum. 

Størstedelen af scenerne er optaget i Risby-studierne i Albertslund, hvor op mod 200 stærke lamper skal give oplevelsen af solskin.

Alle sæsoner er skrevet af forfatterparret Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

Det er første gang, mor og søn spiller sammen, og det har ikke været helt uden eventyr for mor Anette. 

- Den bedste oplevelse for mig i år var, da jeg indspillede vores første scene sammen, siger hun. 

I deres første scene spiser mor og søn frokost sammen i restauranten. Alice Frigh fortæller sin søn, at han skal afbryde sit udlandseventyr for at komme hjem og lede fabrikken med hende. 

Det falder ikke i god jord hos den følsomme Leslie. 

- Jeg skulle snyde mig selv til at glemme, at jeg sad over for Lue, når vi optog scener, siger Anette Støvelbæk.

Men han var ikke den eneste, som fik rørt op i følelserne. 

For selvom mor Anette kunne snyde sig selv til at se en kollega i stedet for sin søn, så holdt den facade ikke ret længe. 

- Bagefter, når jeg så Lue på skærmen, kunne jeg mærke det indeni, siger hun og holder hænderne på brystet. 

- Så gik det først op for mig: Det er jo min søn, der sidder der! Min lille søn, som er blevet en voksen søn, siger hun og forsætter: 

- Jeg har stået med en lille tåre en gang imellem. 

Gik efter rolle som mors søn

Lue Støvelbæk er ikke et ubeskrevet blad indenfor skuespil. I øjeblikket er han ved at uddanne sig til skuespiller på Odense Teaterskole, hvor han er færdig til sommer. 

Han har også spillet med i dramaserien 'Herrens Veje' på DR, hvor også hans far medvirker. Derudover har han erfaring fra landets teatre. 

Men han måtte alligevel gå til casting som andre for at få rollen som Leslie i 'Badehotellet'. 

- Det var en casting, hvor det tilfældigvis var til en rolle som min mors søn. Selvfølgelig er det noget andet, end hvis det var en anden, siger Lue Støvelbæk. 

Anette Støvelbæk vidste ikke, at sønnen var blevet inviteret til en casting. Det var først senere, hun opdagede det. 

- Vi snakkede om, hvorvidt vi overhovedet kunne spille sammen, hvis han nu fik rollen, siger Anette Støvelbæk.

Både mor og søn er enige om, at det har været ukompliceret at arbejde sammen. Faktisk fandt de ud af, at de nemt kunne tale om deres scener sammen og hjælpe hinanden. 

Lue har gennem de sidste fem år set sin mor som Alice Frigh i 'Badehotellet', hvor han har været betaget af serien. Han mener, at den er let tilgængelig, men rummer en masse. 

- Min første dag var meget vild. Jeg trådte ind i en tidslomme, hvis man ser bort for alle lamperne, siger Lue Støvelbæk. 

Du kan følge familien Frigh og alle de andre gæster og ansatte på 'Badehotellet', når den nye sæson har premiere mandag den 28. januar klokken 20.00 på TV 2. Du kan også se alle de tidligere afsnit på TV 2 PLAY.