Begik Ankerstjerne en kæmpe fejl i 'X Factor'?

Både seere og et enigt podcastpanel kritiserer Ankerstjernes fravalg af Mathilde i de unges 5 Chair Challenge.

Der var to frie stole og dermed to ledige pladser videre i 'X Factor', da 15-årige Mathilde Byder gik på scenen i programmets benhårde 5 Chair Challenge. 

Alligevel sendte dommeren Ankerstjerne hende hjem på trods af, at både Blachman og Oh Land var imponerede over Mathildes sangstemme.

Dommerens valg har siden fået flere til at rase efter første del af de unge solisters 5 Chair Challenge, som blev vist fredag aften.

I podcasten 'X Factor - Dagen Derpå' er både podcastens ekspert Bjarke Charlie Serritslev og rapperne Moses Luxhøj og Daniel Jensen fra gruppen Vild $mith enige om, at Mathilde i den grad havde fortjent en stol. 

- Jeg er total uforstående over for det valg. Det gav ingen mening for mig. Hun er en af de eneste, som rent faktisk kommer med det der rendyrkede pop-potentiale. I stedet for de her rigtig mange ukulele-piger, som alle sammen lyder ens, lyder det fra Moses Luxhøj.

Hun fik slet ikke nok credit i forhold til, hvor god hun egentlig var

Bjarke Charlie Serritslev, 'X Factor'-ekspert 

Han får opbakning fra Bjarke Charlie Serritslev.

- Jeg ryster på hovedet. Jeg synes, hun gjorde det suverænt, siger han og afslører, at Mathilde var en de de deltagerne på scenen, der scorede højst karakter på hans karakterskala. 

- Jeg synes faktisk, det var ærgerligt, fordi hun var en af dem, der kom med allermest i går. Hun fik slet ikke nok credit i forhold til, hvor god hun egentlig var, siger han. 

Lørdag gæstede Vild $mith 'X Factor - Dagen Derpå'. Fra venstre er det vært Sisse Sejr-Nørgaard, rapperne Daniel Jensen og Moses Luxhøj og Bjarke Charlie Serritslev.
Lørdag gæstede Vild $mith 'X Factor - Dagen Derpå'. Fra venstre er det vært Sisse Sejr-Nørgaard, rapperne Daniel Jensen og Moses Luxhøj og Bjarke Charlie Serritslev. Foto: 'X Factor - Dagen Derpå'

Ankerstjerne: For almindeligt

Ankerstjerne havde på en workshop forud for 5 Chair Challenge coachet sine deltagere, og her rådede han Mathilde til at bevæge sig mere på scenen. Han synes dog ikke, hun havde forbedret sig nok. Og det blev afgørende. 

- Jeg kunne stadig godt have tænkt mig at se dig performe mere. Det var jo det, jeg efterspurgte sidst. Fordi du kan musikalsk, men det bliver også en lillebitte smule for almindeligt, lød hans begrundelse, inden han sendte hende hjem. 

- Ej, det mener du ikke? Er du seriøs? Decideret ikke nogen stol?, lød det chokeret fra Oh Land, der ellers havde en meget klar opfattelse af den unge sangerinde på scenen. 

- Der er ingen tvivl for mig om, at du har sindssygt stort potentiale, sagde dommeren efter Mathildes optræden. 

Dommerne i øjeblikket efter Ankerstjernes beslutning om at sende Mathilde ud af 'X Factor'.
Dommerne i øjeblikket efter Ankerstjernes beslutning om at sende Mathilde ud af 'X Factor'. Foto: BLU / TV 2

Det var da også en slukøret Mathilde, der mødte Sofie Linde efter hendes exit. 

- Sådan er det, sagde hun og nikkede, da værten spurgte, om hun var ked af det. 

- Ja, det er jeg da godt nok. Skuffet, sagde hun. 

Gode nyheder for Oh Land

Og skuffelsen var Mathilde ikke alene med. Flere seere har på sociale medier tilkendegivet, at de mente, den 15-årige bornholmer fortjente en stol.

- Hun har både stemme og talent. Det var den største fejl, der blev begået i aftenens udsendelse. At smide en stjerne ud, lyder det blandt andet i et kommentarspor på Facebook, hvor der også bliver spekuleret i, om Mathilde får en ny chance i en gruppe sammensat af Oh Land. 

Trods sin ros mente Blachman også, at Mathilde lignede en
Trods sin ros mente Blachman også, at Mathilde lignede en "håndboldpige". En kommentar der i Bjarke Charlie Serritslevs øjne var helt malplaceret. - Sådan ser alle piger ud i dag, siger han. Foto: Lasse Lagoni / BLU / TV 2

- Det er virkelig gode nyheder for mig, for jeg har grupperne, råbte dommeren nemlig ud mod publikum efter Mathildes exit. 

Derudover raser flere seere over, at Ankerstjerne valgte at give deltageren Sille en ekstra chance, hvorefter hun lånte en ukulele, sang igen og fik en stol. 

- Du giver en stol for modet til at låne en ukulele, hvilket jeg er ked af at sige, efter min mening ikke forbedrede hendes vokale præstation. Og så smider du, gud hjælpe mig, en skønnere stemme ud, fordi hun ligner en "håndboldspiller". Hendes præstation var betydeligt bedre vokalmæssigt, lyder det eksempelvis fra Sanny Johnson. 

Og den betragtning er dagens podcastpanel enig i. 

- Jeg havde taget Mathilde over Sille any day, siger Vild $mith-rapperen Daniel Jensen. 

Afstemning

Se endnu mere 5 Chair Challenge næste fredag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY