Ankerstjerne ændrede mening undervejs i 'X Factor': - Mit hjerte blødte for hende

To deltagere måtte kæmpe ekstra hårdt for en plads i de fem stole.

Den nye 'X Factor'-dommer Ankerstjerne blev udfordret flere gange under fredagens udskillelsesdyst 5 Chair Challenge.

Især af de to unge solister Sille og Albina. Den ene nåede Ankerstjerne endda at sige nej til, før han ændrede mening.

- Der er ikke noget i verden, jeg respekterer mere, end folk, der tør kæmpe og ikke accepterer reglerne, siger han. 

Begge deltagere havde Ankerstjerne rost til skyerne før showet, men det gik slet ikke som forventet, da de trådte frem på scenen.

Gjorde ondt at sige nej

Nerverne havde taget overhånd, da 19-årige Sille Marie Strange Duus sang på scenen første gang.

Det fik Ankerstjerne til at bede hende om at starte forfra, men derefter slukkede han hendes drømme. Han kunne ikke give hende en plads i en af de fem stole, der i sidste ende afgør, hvem der er videre i konkurrencen.

- Mit hjerte blødte lidt for hende. Jeg ville hende helt vildt gerne, så det gjorde ondt på mig at sige nej til hende, fortæller han.

Men deltageren tog ikke et nej for et nej. Hun kiggede over på stolerækken, hvor en af hendes konkurrenter sad med det instrument, der måske kunne redde hende. 

- Må jeg godt låne din ukulele?, spurgte hun. 

- Så kan jeg lige prøve at vise, hvad det var, I sagde ja til første gang, sagde hun herefter henvendt til dommerne. 

Dommeren Oh Land mente, at Sille lød
Dommeren Oh Land mente, at Sille lød "lidt for falsk" første gang. Hun lånte derefter den lyseblå ukulele af Cecilie og sang sig til en plads i en af de fem stole. Foto: TV 2/Lasse Lagoni

Og det fik Ankerstjerne til at skifte mening. Da Sille begyndte at synge igen, viste hun en fightervilje, som imponerede ham, forklarer han. 

- Og så synes jeg, at den sang, hun sang bagefter, var totalt rørende. 

Hun leverede 20 procent 

En anden deltager måtte også igennem en følelsesmæssig rutsjetur på scenen.

Man så ikke hele dramaet på tv-skærmen, men 20-årige Albina Shyti skulle synge to gange, før dommeren besluttede sig for at give hende en stol. 

- Ankerstjerne, please. Jeg skal have en stol, lød det, mens hun kiggede på dommeren med de øjne, han selv havde kaldt for "Disney-glugger". 

- Jeg abonnerer på den filosofi, at man fortjener en chance til, lyder det fra Ankerstjerne, der er dommer for solisterne under 23 år.
- Jeg abonnerer på den filosofi, at man fortjener en chance til, lyder det fra Ankerstjerne, der er dommer for solisterne under 23 år. Foto: TV 2/Lasse Lagoni

Alligevel gav hendes sang dommeren ekstra panderynker den aften. 

- Hun leverede 20 procent af det, hun kan. Jeg tror, hun var sindssygt nervøs, og det hele kørte rundt inde i hende, siger han og fortsætter: 

- Men er du gal, hun kan gå i hjertet på mig, og jeg ved, hun kan meget mere, og så må jeg bare stole på det.  

Men skal man så bare synge en ekstra sang for at få en plads?

- Nej, selvfølgelig ikke. Men nogle gange skal der være noget på spil. Jeg abonnerer på den filosofi, at man fortjener en chance til. Hvis man siger: "Jeg ved, jeg kan mere", så vil jeg gerne høre dig. Men det er ikke det samme som, at du får en stol og får lov til at gå videre, lyder det fra Ankerstjerne.

Afstemning

I situationer, hvor en deltager står på kanten, får man til gengæld en klar fornemmelse af, hvem mennesket bag stemmen er, forklarer han.  

- Hvis man har sunget, og den sangpræstation måske ikke var helt oppe under skyerne, men man alligevel viser noget ild i øjnene, så kan det åbne én lidt op, siger han.  

Albina mener også, at det er helt okay at kæmpe sig til en plads videre. 

- En ekstra chance er ikke noget, man får. Du skal selv gribe den. Du skal selv sige: ”Jeg skal have en stol”. Den ekstra chance er noget, vi deltagere skal have mod til at tage selv for at overbevise dommerne. Så jeg er evigt taknemmelig og glad for, at jeg gjorde det, lyder det fra 'X Factor'-deltageren. 

Albina var lettet, da hun kunne sætte sig på en af de fem stole. Hun overtog pladsen fra Cecilie.
Albina var lettet, da hun kunne sætte sig på en af de fem stole. Hun overtog pladsen fra Cecilie. Foto: TV 2/Lasse Lagoni

Det skete spontant

Sille følte også et ekstra pres på sine skuldre, efter en vellykket audition hvor Ankerstjerne endda havde givet hende sit ”største ja”.

Men det betød samtidig, at hun gik på scenen med en forestilling om, at stolen nærmest allerede var hjemme.

Jeg ville ikke tage et nej for et nej

Sille Marie Strange Duus 

Hun havde ikke haft lang tid til at forberede sin optræden, da Ankerstjerne forud for 5 Chair Challenge rådede hende til at synge en anden sang, end den hun havde planlagt. Det, tror Sille, var en af grundene til, at det ikke gik, som hun havde håbet på under den første sang. 

Men hun ville alligevel ikke acceptere, at Ankerstjerne ikke gav hende en stol.

- Jeg ville ikke tage et nej for et nej lige med det samme. Scenen er ligesom din, fortæller hun.

Sille fik en plads i en af de fem stole, og den overtog hun fra Benjamin Giorgio. 5 Chair-dysten fortsætter næste fredag.
Sille fik en plads i en af de fem stole, og den overtog hun fra Benjamin Giorgio. 5 Chair-dysten fortsætter næste fredag. Foto: TV 2/Lasse Lagoni

At hun derefter lånte sig til en ukulele og sang sig til en plads, var dog ikke noget, hun havde planlagt skulle ske. 

- Nej, jeg havde sgu da håbet, at det bare var gået godt fra start!

Intet er afgjort endnu - se den sidste del af Ankerstjernes 5 Chair Challenge på TV 2 fredag klokken 20 - eller gense fredagens program på TV 2 PLAY.