'X Factor'-deltager så sin mor for første gang efter 14 år - og det forandrede hende

Der er sket flere markante ting i 15-årige Celinas liv det seneste år. Hun håber, at en bestemt person følger med på tv-skærmen fredag aften.

- Hvem er din 'rigtige' mor?

Lige siden de små klassetrin er Celina Sol Ellegaard Petersen blevet mødt af spørgsmål, der har sat tankerne i gang. 

Hun plejer at svare, at hendes mor hedder Ann-Dorthe.

Men så har klassekammeraterne eller andre nysgerrige spurgt hende igen:

- Nej, hvem er din helt rigtige mor. 

Det forvirrede hende. Celina har altid vidst, at hun var adopteret, men var hendes rigtige mor så ikke hende, hun var vokset op med og som havde givet hende kærlighed? 

- Man begynder at blive mere og mere i tvivl, når andre bliver ved med at spørge om det samme. Det gav en form for identitetskrise, siger den i dag 15-årige østjyde.

En del af mig manglede

Celina er blevet rost for både sin stil og stemme af dommerne i 'X Factor', og fredag aften er hun med i dysten 5 Chair Challenge på tv-skærmen.

Men hun er først for nylig blevet klar over, hvor hendes sangstemme kommer fra. 

Da Celina var tre måneder gammel, blev hun nemlig bortadopteret fra et andet hjem i Danmark og kom til familien på Mols.

Her er Celina som lille - hendes biologiske mor har libanesiske rødder.
Her er Celina som lille - hendes biologiske mor har libanesiske rødder. Foto: Privatfoto.

Selv om hun ikke kan huske noget fra dengang, begyndte hendes biologiske mor at fylde mere og mere i tankerne, som Celina blev ældre. 

- Jeg synes, det var en del af mig, der manglede. At vide hvor og hvad jeg kom fra, fortæller hun. 

I hjemmet på Mols er der altid blevet talt åbent om tingene, så med hjælp og støtte hjemmefra besluttede Celina sig derfor en dag for at få svar på sine mange spørgsmål.

Hun ville gerne mødes med sin biologiske mor, og i begyndelsen af 2018 lykkedes det familien at få en aftale på plads.

Men hvordan ville det være endelig at stå ansigt til ansigt med sin biologiske mor? Ville de have noget at tale om? Det spekulerede hun på i tiden op til. 

- Jeg ville bare kigge på hende

Da hun endelig mødte moren, var det ret overvældende, husker Celina. 

Hendes adoptivmor, -far og lillebror var med under genforeningen, og tårene trillede fra start til slut. 

Celina og hendes lillebror sammen med adoptivforældrene Anders-Jørgen Petersen og Ann-Dorthe Ellegård.
Celina og hendes lillebror sammen med adoptivforældrene Anders-Jørgen Petersen og Ann-Dorthe Ellegård. Foto: Privatfoto.

- Min adoptivmor fik en sms, hvor der stod: "Jeg er her nu", og så begyndte mit hjerte bare at pumpe. Jeg havde egentlig været meget rolig op til, men da vi så får den besked, gik jeg fuldstændig i panik, og jeg begyndte at ryste, husker Celina og uddyber: 

Jeg glemte halvdelen af spørgsmålene, fordi jeg bare gerne ville kigge på hende og være i det

Celina Sol Ellegaard Petersen

- Det var som en film, hvor folk skal genforenes. Det hele foregik i slowmotion, og jeg tog hænderne op for munden og begyndte at stortude, da jeg så hende. Jeg kunne slet ikke styre det.

For Celina var det en utrolig fornemmelse at være sammen med det menneske, hun vidste var hendes mor, men som hun ikke kendte noget til.

- Jeg glemte halvdelen af spørgsmålene, fordi jeg bare gerne ville kigge på hende og være i det, husker Celina om mødet, der endte med at vare fire timer. 

Det viste sig, at hendes biologiske mor også havde tænkt på Celina gennem alle årene, og efter timevis af snak og tårer blev der sagt farvel og givet en gave. 

- Jeg fik et rigtig fint guldsmykke, som symboliserer uendelig kærlighed mellem en mor og en datter, fortæller Celina.

Og det smykke havde hun taget med sig til 5 Chair Challenge som en lykkebringer. 

Her synger den 15-årige 'X Factor'-deltager sangen 'Riptide' under 5 Chair Challenge. Dommerne har især rost Celina for hendes unikke stil.
Her synger den 15-årige 'X Factor'-deltager sangen 'Riptide' under 5 Chair Challenge. Dommerne har især rost Celina for hendes unikke stil. Foto: TV 2/Lasse Lagoni

Udfyldte hullerne

Mødet forandrede Celina og gav efterfølgende en kæmpe ro i hendes liv. Hun fik blandt andet at vide, at hun har arvet sin sangstemme og musikalitet fra sin biologiske far.  

- Der var ikke andre, der kunne svare på de ting. At møde hende, der har givet mig liv, udfyldte alle de huller, der var, fortæller Celina. 

Celina har sunget, fra hun var helt lille, og hun drømmer om at leve af musikken.
Celina har sunget, fra hun var helt lille, og hun drømmer om at leve af musikken. Foto: Privatfoto.

Hendes biologiske mor undskyldte samtidig flere gange for, at hun var nødt til give datteren fra sig, men det har Celina fuld forståelse for i dag, og der er ingen vrede, fortæller hun.  

- Jeg er godt klar over, at det også har været mega hårdt for hende, men jeg er overbevist om, at det var det rigtige, hun gjorde. Jeg har fået et ti gange bedre liv her, end jeg ville have haft, siger Celina, der nu har brug for tid til at mærke efter, om hun skal se moren igen en anden gang. 

Håber, at hun kigger med

Fredag aften toner den 15-årige 'X Factor'-deltager frem på skærmen i 5 Chair Challenge, og det har været vigtigt for hende, at hendes biologiske mor ved, at hun er med.

- Jeg fik min adoptivmor til at skrive det i en mail til hende. Hun har aldrig hørt mig synge, så det betyder virkelig meget for mig, fortæller Celina. 

Hun håber, at moren kan se, hvor sangtalentet kommer fra, men forklarer samtidig, at det ikke handler om at få anerkendelse. 

- Jeg ved, at hun vil elske mig, som jeg er, og mest af alt er glad for, at jeg har det godt. Men jeg vil gerne have, at hun hører mig synge, fordi sang er så stor en del af mit liv. Så lærer hun mig lidt bedre at kende på den måde. 

Se 5 Chair Challenge på TV 2 fredag klokken 20 eller se de tre auditionprogrammer lige nu på TV 2 PLAY.