Det så du ikke på tv: Stort drama i 'X Factor'

Albina Shyti måtte i virkeligheden synge en ekstra sang for at overbevise Ankerstjerne om, at hun fortjente en plads videre i 'X Factor'.

Dommerne smeltede, da de første gang mødte Albina med de store 'Disney-glugger' og en stemme, der blev sammenlignet med rindende vand. 

Siden gjorde den 20-årige 'X Factor'-deltager så stort indtryk på sine konkurrenter i den unge kategori, at hun fik tilnavnet "The queen". 

Men da Albina Shyti gik på scenen i sæsonens første 5 Chair Challenge, var hun ikke lige så overbevisende, som første gang hun tonede frem i 'X Factor'. 

Derfor var hun gennem et nervepirrende drama i kampen om en af de eftertragtede stole, der giver en plads videre i konkurrencen. Og dramaet var større, end seerne fik indblik i fredag aften. 

- Jeg skal have en stol

Her så man Albina – der kalder sig Albi – fortolke Frank Oceans 'Thinkin Bout You' på guitar.

Men dommeren Ankerstjerne var i tvivl om, hvorvidt han kunne give hende en stol. Det på trods af, at han forud for hendes optræden så hende som "måske den bedste" i den unge kategori. 

- Ankerstjerne, please, jeg skal have en stol, lød det fra Albina. Hun endte med at få Cecilies plads.
- Ankerstjerne, please, jeg skal have en stol, lød det fra Albina. Hun endte med at få Cecilies plads. Foto: Lasse Lagoni / TV 2

- Jeg har haft så store forventninger til dig i aften, og det er selvfølgelig svært at indfri, men jeg er udfordret, sagde han, inden Albina brød ind. 

- Jeg skal have en stol, insisterede hun fra scenen.

Hvad seerne ikke så var, at Albinas skæbne på det tidspunkt havde hængt i en tynd tråd i flere minutter. Hun sang nemlig ikke kun den sang, der blev vist i programmet.

Lånte sig til en guitar

I virkeligheden lagde Albina ud med sangen 'Warrior’ uden guitar, men det lykkedes hende ikke at imponere dommerne på samme måde, som hun gjorde til sin audition.

Blachman mente, hendes sang mindede ham om musik, der blev sunget i en hotel-lobby, og Ankerstjerne var enig.  

- Vi får ikke set dig nu, som jeg ved, du kan være. Du skal ikke være pop-prinsesse. Du er et menneske, og det skal vi se og mærke, lød det fra dommeren.

Jeg ville bare bevise, at jeg skulle have en stol

Albina, 'X Factor'-deltager

Derfor gav han Albina endnu en chance og bad hende synge en anden sang. Og den chance greb hun. 

- Må jeg låne en guitar?, spurgte hun ud i rummet, hvorefter konkurrenten Rasmus rakte hende sin.

Herefter spillede hun det nummer, som blev vist fredag aften. Og i det øjeblik glemte Albina alle andre end Ankerstjerne, fortæller hun til TV 2.

- Jeg glemte Blachman og Oh Land, jeg glemte publikum og de andre, der sad på de fem stole. Jeg ville bare bevise, at jeg skulle have en stol, lyder det fra Albina, der selv mener, hun begik en fejl i at løsrive sig fra sin guitar, da hun sang første gang. 

- Da jeg lånte Rasmus' guitar, var jeg tilbage i mit rette element, sagde hun efter oplevelsen. 

Albina var lettet, da hun endelig kunne sætte sig på en af de fem stole.
Albina var lettet, da hun endelig kunne sætte sig på en af de fem stole. Foto: Lasse Lagoni / TV 2/Lasse Lagoni

Gav ikke give op

Trods dramaet fik Albina dog en stol til sidst. Det skete, fordi Ankerstjerne fulgte sit hjerte, forklarede han fra dommerbordet. 

- Det er noget værre rod, men vi er nødt til at løse det. Det kan jeg mærke. 

Og selvom Albina langt fra var tilfreds med sin optræden, er hun i dag stolt af, at hun kæmpede for sin plads.

- Jeg føler ikke, jeg levede op til det, jeg skulle leve op til. Men jeg ville gerne vise, at jeg ikke er typen, der giver op. Det er det, jeg gerne vil have, at folk skal kende mig for, siger hun til TV 2.

Samtidig synes deltageren, det var helt symbolsk, at hun netop havde sunget sangen 'Warrior', og derefter selv måtte kæmpe for at komme videre i 'X Factor'.

Albina var gennem et større drama, før hun fik sin stol. Her er den optræden, som overbeviste Ankerstjerne - og som tv-seerne så i fjernsynet fredag aften. Video: Christian Sejer Rasmussen

- Den sang handler for mig om, at man skal være stædig omkring det, man gerne vil. Man skal fortsætte, selvom man får kritik og rigtig mange nej’er. Og det stod jeg jo ved, siger hun. 

Se om det lykkes for Albina at beholde sin stol, når de unges 5 Chair Challenge afgøres næste fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY