Tinkas juleeventyr

'Badehotellet'-stjerner med i ny Tinka-julekalender

Der bliver kamp om tronen i Nissernes Rige, når TV 2 blænder op for en helt ny julekalender den 1. december, hvor en række kendte navne er med.

Nissepigen Tinka måtte grueligt meget igennem i julekalenderen ’Tinkas juleeventyr’ fra 2017. Hendes amulet afslørede, at hun ikke var som andre nisser, hun måtte finde sin forsvundne far og søge hjælp hos det farligste væsen, nisserne kender. Mennesket.

Sammen med sin menneskeven, Lasse, fandt hun den magiske Julestjerne og sikrede fred i Nissernes Rige, hvor den onde prins Filias blev detroniseret og sendt i fængsel i Ensomhedens Tårn.

Nu kunne historien om Tinka slutte her. Men det gør den ikke.

Til jul vender hun nemlig tilbage i ’Tinka og Kongespillet’ på TV 2.

Josephine Højbjerg spiller igen nissepigen Tinka. Som hendes tro følgesvend, Lasse, vender Albert Rosin Harson også tilbage.

I den kommende julekalender hersker der fred i Nissernes Rige. Men freden er kortvarig. Da kongen ikke vender tilbage fra sin rejse, udløser det et ’Kongespil’. En konkurrence mellem rigets fire regioner, som hver stiller med deres stærkeste kombattant. Vinderen bliver nissernes konge.

Det lykkes Tinka at sikre sig en af pladserne. Men mørke kræfter forsøger at standse hende. I Ensomhedens Tårn sidder Prins Filias også med uhensigtsmæssige intentioner.

Mange af de gamle ansigter medvirker igen: Rosita Gjurup (Astrid), Neel Rønholt (Nille), Birthe Neumann (Maja), Martin Lindsten (Mikkel) og Ellen Hillingsø (Ingi), Paw Henriksen (Bjergi), Hadi Ka-koush (Skir), Peter Gantzler (Aamund) og Christian Tafdrup (Filias).

Nye ansigter

Udover alle de gamle navne fra den første julekalender kommer en række nye navne til 'Tinka og Kongespillet.

To skuespillerinder fra 'Badehotellet' er blandt de nye. Det drejer sig om Anne Louise Hassing og Ulla Vejby. De spiller henholdsvis Therese Madsen og Edith i 'Badehotellet'. Førstnævnte har medvirket i et hav af danske film og serier. For eksempel 'Jagten', 'Hvidstensgruppen' og 'Krøniken'. Ulla Vejby har, udover 'Badehotellet', medvirket i 'Sygeplejeskolen' og 'Der kommer en dag'.

De skal spille Gitte og Hilde, men hvad deres roller går ud på, vil TV 2 dog først afsløre til december.

Skuespilleren Esben Dalgaard er også ny. Han spiller den store, men ikke altid så kvikke nisse Grot fra en af regionerne i Nissernes Rige. Julekalendere er ikke helt nyt for Esben, som tidligere spillede Karsten i TV 2-julekalenderen 'Juleønsket' fra 2015. Han spillede også rollen som svindleren Casper i dokumentarfilmen 'En fremmed flytter ind' fra 2017. I øjeblikket medvirker han i dramaserie 'Bedrag 3' på DR.

En af de nye og stærke nisser er Falke, spillet af Viilbjørk Malling Agger. Hun er et nyere skud på den danske skuespillerstamme, men har allerede medvirket i filmen 'Jauja' med Viggo Mortensen fra 2014. Hun er datter af de danske skuespillere Søren Malling og Petrine Agger. Søren Malling har man senest kunne se i TV 2-serien 'Kriger'.

Derudover tilslutter Jakob Femerling (Birk) og Laurids Skovgaard Andersen (Pelle) sig også julekalenderen.

Optagelserne til ’Tinka og Kongespillet’ begyndte den 14. januar på Fyn og forventes afsluttet i slutningen af april.

Det er igen Cosmo Film, som producerer julekalenderen for TV 2.

Premieren på første afsnit af 'Tinka og Kongespillet' sendes den 1. december på TV 2.