X Factor

Hun har fået 269.000 likes på én video - men kan hun også imponere Blachman?

Det er fjerde gang, at Gina Michaells stiller op i et talentprogram. - Så længe jeg har talentet, bliver jeg ved, siger den 43-årige sanger.

Hun indtog rummet på ægte divafacon. 

Med lukkede øjne og store armbevægelser levede 43-årige Gina Michaells sig helt ind i sin sang foran 'X Factor'-dommerne. 

Og selvom hun så selvsikker ud, havde sangerinden med filippinske rødder i virkeligheden nerver på, fordi hun skulle stå ansigt til ansigt med Thomas Blachman. 

- Jeg er nervøs, hver gang jeg skal på scenen. Sådan skal det være. Men jeg var særligt bange for Blachman. Han er så hård, siger hun til TV 2 få dage før, hendes audition bliver vist på tv.  

Audition gik viralt

Gina Michaells har ellers sunget hele livet, og man kan argumentere for, at hun burde være en rutineret auditiongænger.

I efteråret sang hun sig til finalen i sangprogrammet 'All Together Now' på Kanal 5.

Før det stillede hun op i 'Danmark har talent' og fik et ja fra hele dommerbordet. Det samme skete, da hun i 2009 prøvede lykken i tv-programmets norske pendant 'Norge har talent'.  

Disse gange blev det hverken en til finale- eller semifinaleplads, men til gengæld er hendes optræden i 'Danmark har talent' blevet set over hele verden. 

Ginas version af Whitney Houstons 'Run to you' blev nemlig delt på programmets globale Facebook-side, og herefter gik sangerinden fra Brande viralt. I skrivende stund har hendes audition fået over 17 millioner visninger og høstet 269.000 likes

- Jeg forstår slet ikke, hvordan det er muligt, siger hun begejstret.  

Gina Michaells opdagede først, at hun var et hit på Facebook, da en ven delte videoen og taggede hende i den. 

Gina Michaells karriere

Stod på en professionel scene første gang, da hun var 15-16 år gammel.

Har blandt andet optrådt i sit hjemland Filippinerne samt Malaysia, Singapore, Japan og på ferieresorts på Bali og Maldiverne. 

Flyttede til Norge i 2008 med sin mand, hvor hun begyndte at arbejde med country-musik. Blandt andet indspillede hun flere singler i Nashville og blev et navn i country-kredse. 

Har deltaget i flere talentprogrammer, blandt andet 'Danmark har talent'. 

Har siden 2014 været forsanger i et festband, der spiller til private arrangementer. 

Udgav sin seneste single i oktober 2018. 

Siden har de 17 millioner visninger resulteret i et hav af beskeder og e-mails med ros og invitationer til at spille til fester over hele verden. Faktisk har Gina modtaget så mange henvendelser, at hun har opgivet at svare på dem alle.

Desuden gør livet som mor til fire det svært at rejse tværs over Atlanten for at spille til et bryllup. 

- Jeg vil høre mine sange i radioen

Det betyder dog ikke, at Gina Michaells er færdig med at drømme stort. Til daglig arbejder hun i et rengøringsfirma, men hun håber, at 'X Factor' kan lede til hendes store gennembrud. 

- Jeg vil gerne høre mine sange i radioen. Jeg vil gerne have min egen musik ud i verden, siger hun til TV 2. 

Vinder eller ej. I det mindste prøvede jeg, og jeg vil aldrig give op 

Gina Michaells, deltager i 'X Factor'

Gina tøvede dog en smule med at stille op i programmet, da hun skulle rejse sig efter oplevelsen i 'Danmark har talent'. Her kom hun ikke så langt, som hun havde håbet. 

- Jeg er ikke en crybaby, men jeg var lidt trist over det. Jeg havde det faktisk sådan, at nu gider jeg ikke mere. Jeg følte mig for gammel og ville ikke have, at folk skulle tænke: "Hvad laver hun nu i fjernsynet igen?". 

Men efter mange overvejelser og peptalks med sin mand genfandt Gina gejsten og troen på, at 'X Factor' måske kunne åbne døre. Og så besluttede hun sig for at stoppe med at bekymre sig om, hvad andre ville tænke i tilfælde af, at hun endnu engang ville tone frem på skærmen. 

- Hvorfor skal man stoppe, hvis man elsker det, man laver? Så længe jeg har talentet, bliver jeg ved, siger hun og tilføjer på engelsk: 

- Vinder eller ej. I det mindste prøvede jeg, og jeg vil aldrig give op.

Ja fra Blachman

Og der var især én dommer, som var glad for, at Gina Michaells nåede frem til den beslutning. Det var Thomas Blachman, som hun havde frygtet. 

- Du er overraskende, for det er sgu i orden, det du laver, lød det fra den rutinerede dommer, da Gina havde sunget sin version af Shirley Basseys 'I Who Have Nothing' fra 1963.

Han roste hendes evne til at levere et stykke "ordentligt musik" og konstaterede, at "det er det, tiden mangler". 

- Hvordan man så lige laver et twist på det, så det bliver cool og fantastisk, det er så det. Men der er så mange kvaliteter i det der, og du gør det, uden at det bliver super corny, sagde dommeren. 

Han sendte Gina Michaells videre, og det samme gjorde dommerkollegaerne Oh Land og Ankerstjerne.

Det havde 'X Factor'-deltageren slet ikke regnet med. Trods erfaringen fra de andre talentprogrammer, var der mere på spil denne gang. 

- 'X Factor' er større. Man får en helt anden vurdering, og de kan virkelig lytte til ens stemme og give kritik, så jeg var så overrasket over, at de sagde: "Selvfølgelig skal du videre". Det havde jeg slet ikke set komme, siger hun. 

Se 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY