Fødsel var tæt på at ændre Ankerstjernes 'X Factor'

Hvis Ankerstjernes kæreste gik i fødsel, var planen, at kameraet skulle have fulgt ham på vej mod hospitalet.

Det kunne være blevet et kæmpedrama på tv. 

Mens 34-årige Lars Ankerstjerne i oktober sad midt i et af sit livs største jobs ved dommerbordet i 'X Factor', gik hans kæreste, Lise Koefoed, hele tiden rundt i nærheden af de rullende kameraerne med sin store, gravide mave. Hun kunne gå i fødsel når som helst.

Det så seerne i fredagens afsnit af 'X Factor'. 

- Det var nervepirrende på alle måder, og alle på produktionen vidste, at jeg måske bare løb lige pludselig, siger Ankerstjerne til TV 2. 

Var det sket, stod et filmhold klar til at følge med dommeren. Ikke helt ind på fødestuen, men et godt stykke ad vejen.   

- Jeg havde sagt: "Hvis jeg får lov til at skride og være med til min datters fødsel, så kan I få lov til at se en mand, der panikker og kører fuldstændig usikkert gennem Aarhus' gader". Det var handlen, griner han. 

Det blev dog aldrig aktuelt. Ankerstjernes datter, Leona, blev født lige på den anden side af de lange auditiondage.

Men her fortæller 'X Factor'-dommeren, hvad han og holdet bag rent faktisk havde tænkt sig at gøre, hvis datteren havde meldt sin ankomst midt under optagelserne. 

- Jeg ringer, hvis jeg føder

Det var lige op over, at Ankerstjerne og kæresten skulle være forældre for første gang.

Derfor var Lise Koefoed med backstage under alle seks optagedage i Odense, København og Aarhus – og det var særligt spændende under de to auditiondage i Aarhus, da de bare lå få dage før hendes terminsdato. 

Her blev det en joke, at Lise sagde: "God dag på job, skat! Jeg ringer, hvis jeg føder".

Men parret havde på forhånd besluttet, at Ankerstjerne ikke selv skulle have en telefon på sig, når han sad ved dommerbordet.

- Jeg ville få hjertebanken, hver gang jeg fik en sms, siger dommeren. 

Derfor var det produktionslederen, der havde en direkte telefonlinje til Lise, som befandt sig i et andet rum end debutantdommeren. Hvis hun ringede, gik beskeden videre til den kommende far. 

- Stod der en deltager midt i en frasering, havde jeg sagt, at de lige skulle lade vedkommende synge færdigt, men ellers ville jeg gerne have det at vide med det samme, fortæller Ankerstjerne. 

Og hvis opkaldet pludselig kom, stod Ankerstjernes assistent klar til at køre parret mod nærmeste hospital. 

Tom stol ved dommerbordet

I så fald ville Ankerstjerne have efterladt et amputeret dommerpanel. Men optagelserne af de mange auditions måtte fortsætte, uanset om Ankerstjerne var til stede eller ej. 

Derfor overvejede dommeren og produktionsselskabet, om nogen skulle agere stand-in ved dommerbordet, indtil han kunne vende tilbage. 

- Vi vendte, om vi skulle ringe til nogle af mine kollegaer og bede dem gøre det. Det kunne have været Rasmus Seebach eller Burhan G. Men vi blev enige om, at det blev nødt til at være mig, der skulle sidde der, siger han. 

- Det var federe, at der stod en tom stol. Det blev mere ægte og rigtigt sådan. For jeg synes jo, der er en grund til, at det er mig, der er med i programmet, fortsætter han. 

Jeg prøvede at få det her til at passe ind i en kalender, og det gør det bare ikke

Ankerstjerne om fødslen

Derfor blev planen, at Ankerstjernes to meddommere, Thomas Blachman og Oh Land, skulle have fortsat auditiondagen uden kollegaen, indtil han forhåbentlig kunne vende tilbage, når datteren var kommet godt til verden. 

Undervurderede fødslen

I bagklogskabens lys er Ankerstjerne dog rigtig glad for, at det aldrig blev aktuelt. For han havde i den grad undervurderet, hvordan det var at komme igennem en fødsel.

- Jeg prøvede at få det her til at passe ind i en kalender, og det gør det bare ikke. Det er en af de helt store ting, der sker i tilværelsen. Og det passer bare ikke ind i et arbejdsskema, siger han. 

Derfor er han meget glad for, at datteren valgte at blive i maven, indtil han og holdet bag 'X Factor' havde lavet optagelserne af alle auditions og den efterfølgende udvælgelse af deltagere til programmets såkaldte '5 Chair Challenge'. 

Leona, som hun kom til at hedde, blev født 15. oktober – fem dage efter, at disse optagelser var i kassen og en uge inden, at hendes far igen skulle tilbage til dommerjobbet i 'X Factor'. 

- Derfor havde jeg lige en uge, hvor jeg bare kunne kigge på hende. Ikke fordi jeg så kom frisk og udhvilet tilbage på job, men hvor var det godt, at jeg kunne være der for dem begge to – ikke mindst for Lise. Det er fandme en vild omvæltning at blive forældre, siger Ankerstjerne. 

Datter holder ham i virkeligheden

Nu har den lille familie vænnet sig lidt mere til de nye omstændigheder, men 'X Factor'-dommeren lægger ikke skjul på, at det har været hårdt at blive far for første gang, samtidig med at han er 'X Factor'-dommer for første gang. 

- Det har jeg prøvet nu, og hvis jeg skal lave en sæson mere, behøver det ikke være der, jeg bliver far igen, griner han. 

Alligevel ændrer manglen på søvn ikke på, at Leona er det "bedste, der overhovedet er sket". Og Ankerstjerne er meget taknemmelig for at have sin lille datter til at holde ham fast i virkeligheden midt i al den opmærksomhed, der hersker omkring 'X Factor'-dommerne. 

- Det kan da godt være, at folk snakker om mig nu, og at mit fede fjæs er i fjerneren, men Leona er ligeglad. Hun skal puttes eller have mad, siger han og tilføjer: 

- Det er enormt fint at have det diametralt modsatte derhjemme. Det helt ægte og nære. 

Se ’X Factor’ fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.