X Factor

Han var kun med for at støtte sin ven - her får han 'X Factor'-dommerne til at juble

Benjamin havde overvejet at stille op i 'X Factor' selv, men troede han havde misset en deadline.

'X Factor'-dommeren Oh Land bøjede sig ned over bordet, mens hun råbte: "JA".

Meddommeren Ankerstjerne stemte i:  

- Ja, mand! Der var du jo. 

De havde lige lyttet til det talent, de havde ventet på at møde gennem timevis af auditions: 16-årige Benjamin.

Han var slet ikke dukket op til de indledende 'X Factor'-auditions for at synge selv. I første omgang var han med som opbakning for en god ven. 

Det fik da også Blachman til at tvivle på, hvor seriøs den unge fyr var, da han kom ind foran dommerne: 

- Er det noget, er det ikke noget? Er det seriøst, eller er det på kanten af det useriøse? spurgte han. 

- Det er noget, forsikrede Benjamin ham om.

Og det var det i den grad. 

16-årige Benjamin har en tysk mor og en far fra Madagaskar. Han flyttede til Danmark fra Berlin for omkring 10 år siden.

Kram af Oh Land

Benjamin tryllebandt dommerne, allerede inden han begyndte at synge.

Han jammede selvsikkert på sin guitar i op mod 20 sekunder, før han sang første linje. Og efter nummeret var Blachman da heller ikke i tvivl mere. 

- Du er så musikalsk, og du har virkelig noget at byde på. Virkelig fedt, lød det fra den tydeligt imponerede dommer.

Dommerne var dybt imponerede over Benjamins audition. Her ses de i øjeblikket efter.

Oh Land var desuden så begejstret, at hun rejste sig fra stolen og gav Benjamin et kram.

Noget, Benjamin i dag husker som det bedste ved hele sin audition, fordi han kunne mærke, at oplevelsen rent faktisk gjorde indtryk på Oh Land.

- Det var bare en af de vildeste ting i verden. Det betød i den grad noget for mig. Reaktionen fra Oh Land satte bare en kæmpe streg under, hvor fantastisk en oplevelse det var, siger han til TV 2.

Den 16-årige musiker havde slet ikke forventet så positiv en respons. I hvert fald ikke i denne sæson af 'X Factor'. Det var et tilfælde, at han overhovedet stod foran Ankerstjerne, Blachman og Oh Land.

Oh Land måtte kramme Benjamin, før hun sendte ham videre med et kæmpe ja.

Tog spontant til casting

Han var oprindeligt taget med for at bakke op om sin gode ven Stanislas. De to venner har gået i folkeskole sammen og spillede dengang tit musik i frikvartererne.

I sommer fortalte Stanislas sin ven, at han havde meldt sig til 'X Factor' og var blevet inviteret til en såkaldt precasting, der går forud for de rigtige auditions. Og det trickede lysten i Benjamin.

- Jeg havde også tænkt på at stille op, men jeg troede simpelthen, at jeg havde misset deadlinen, og tænkte, at det nok ikke var min tid nu, siger Benjamin.

Det var en mulighed, jeg simpelthen ikke kunne sige nej til

Benjamin, 'X Factor'-deltager

Men Stanislas spurgte, om han ville med ham til precasting, og her fik produktionsholdet Benjamin på andre tanker. Han fandt ud af, at det ikke var for sent.

- Det var slet ikke planlagt. Men det var en mulighed, jeg simpelthen ikke kunne sige nej til. Jeg tænkte: "Hvad nu hvis det her kunne blive til noget? Kommer jeg ikke til at fortryde det, hvis jeg siger nej?"

Benjamin og vennen Stanislas fik begge muligheden for at synge foran 'X Factor'-dommerne. Her møder de værten, Sofie Linde.

Musikskole fire gange om ugen

Benjamins drøm er nemlig at blive professionel musiker. Han har sunget altid og fik sin første guitar som syvårig. Året efter begyndte han i musikskole i sin fritid, og hurtigt fik han flere og flere timer.

I begyndelsen sang han, siden kom guitaren og sammenspil på, og i dag går han også på skolens talentlinje og er der fire gange om ugen.

Derfor var svaret klart. Han meldte sig til 'X Factor' og gik til precasting samme dag, selvom han ikke havde forberedt sig. Han måtte hive to sange op af baglommen, som han vidste, han kunne. Og det var godt nok til at få en plads foran dommerne.

Faktisk tror den 16-årige deltager, at det var en fordel, at det hele gik lidt stærkt. Så nåede han ikke at få bygget en helt masse forventninger op:

- Da jeg gik ind, tænkte jeg bare: "Lad os se, hvad der sker", fortæller han.

Se 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.