Murer forbløffede med vildt show i 'X Factor': - Jeg eksploderer foran et publikum

38-årige Luli forsøgte undervejs at få en af dommerne til at synge med ham.

Til daglig arbejder han med mursten og mørtel. Men 38-årige Luli har det allerbedst, når han "fyrer den af" med sine selvlærte dansetrin. 

Og det gjorde han i den grad til sin ’X Factor’-audition, som blev sendt på tv fredag aften.

Murermesteren satte sin hat godt på plads, før han drejede rundt, sparkede med benene, smed skoene og moonwalkede hen over gulvet.

Han snurrede rundt igen og hoppede ned på knæene klar til at levere sin dybfølte version af Michael Jacksons ’Man in the Mirror’.

Faktisk troede den nye dommer Lars Ankerstjerne, at mureren slog sig, da hans knæ ramte gulvet, men det var ikke tilfældet, forsikrer Luli. 

- Slet ikke. Det er en teknik, jeg har. Det skal se voldsomt ud. Jeg har gjort det på beton, trægulv og udenfor, og jeg ved, hvordan jeg skal lande, siger han til TV 2.

Luli har altid drømt om at performe på en scene. - Jeg eksploderer, når der er publikum på, siger han.
Luli har altid drømt om at performe på en scene. - Jeg eksploderer, når der er publikum på, siger han. Foto: BLU / TV 2

- Sikke et show

Showet affødte en klapsalve fra dommerne. Men Luli stoppede ikke der.

Han havde håbet at synge Burhan G og Ankerstjernes hit ’Tag hvad du vil fra mig’ sammen med Ankerstjerne selv og lagde derfor op til en duet med dommeren.

- Jeg havde forberedt det fedeste nummer, også fordi det var en drøm at synge med en stor stjerne som Ankerstjerne, fortæller Luli.  

Ud over Michael Jackson ser Luli også op til den danske sanger Burhan G. Her synger han 'Tag hvad du vil fra mig', som Burhan G har skrevet sammen med 'X Factor'-dommer Lars Ankerstjerne.
Ud over Michael Jackson ser Luli også op til den danske sanger Burhan G. Her synger han 'Tag hvad du vil fra mig', som Burhan G har skrevet sammen med 'X Factor'-dommer Lars Ankerstjerne. Foto: BLU / TV 2

Det blev dog ikke til noget, da Ankerstjerne i stedet brød ud i latter.

- Nej! Nej! Nej!, grinede dommeren og fulgte op med ”Sikke et show”.

Og hans kolleger ved dommerbordet var enige.  

- Sikke en iver og entusiasme. Sikke en viljestyrke. Hold kæft, du er en fest, udbrød Thomas Blachman, mens Oh Land konstaterede, at Lulis optræden havde ”mange gear”.

Livslang inspiration fra Michael Jackson

Trods de mange gear, afslører murermesteren over for TV 2, at koreografien til hans audition var "totalt improviseret". De Michael Jackson-inspirerede dansetrin sidder på rygraden. 

- Dans er intet problem for mig. Pludselig kan jeg lave de fedeste moves og det fedeste show. Det synes jeg i hvert fald selv.   

Luli har nemlig været fan af The King of Pop, siden han var helt lille.

Luli vandt i 2000 en konkurrence på Langeland, hvor han efterlignede Michael Jackson. Dengang boede han i Svendborg. Her ramte han forsiden af Fyns Amts Avis.
Luli vandt i 2000 en konkurrence på Langeland, hvor han efterlignede Michael Jackson. Dengang boede han i Svendborg. Her ramte han forsiden af Fyns Amts Avis. Foto: Privatfoto

Faktisk har han som barn tyndslidt flere VHS-bånd med Michael Jacksons musikvideoer for at nørde stjernens karakteristiske dansetrin.

- Når jeg danser og fyrer den af, så er det min tid. Det er inderst inde Luli, som brænder for noget, han virkelig virkelig elsker, fortæller han.

- Hvis jeg kunne lave en Michael Jackson-udgave af både dans og sang, så ville jeg have opnået min største drøm. Jeg eksploderer foran et publikum. 

Derfor har han også længe gerne ville stille op i 'X Factor'. Og i år fandt han modet.

- Det var ikke mit bedste

Trods iveren fik murermesteren dog ikke en plads videre i ’X Factor’. Dommerne mente ikke, at han var dygtig nok musikalsk. Og han forstår dem godt. 

- Jeg var så god indtil det sidste øjeblik, og det gik okay, men det var absolut ikke mit bedste. Mine følelser kammede over. Jeg tror, jeg blev for overvældet af, at "nu sker det", siger han.

'X Factor' er mig

Luli

Hans kone Ajnisha, som han havde med på auditiondagen, kunne heller ikke genkende sin mand.

- Hun spurgte, hvad jeg havde gang i, fordi hun ved, at jeg er bedre end det, siger han. 

Luli sammen med sin familie, hustruen Ajnisha og deres fem børn i alderen 17 til halvandet år. Alle synes, det var modigt, at far stillede op i 'X Factor'.
Luli sammen med sin familie, hustruen Ajnisha og deres fem børn i alderen 17 til halvandet år. Alle synes, det var modigt, at far stillede op i 'X Factor'. Foto: BLU / TV 2

Vil vinde næste år

Og Luli opgiver ikke ’X Factor’ her. Oplevelsen har blot givet ham mere blod på tanden.

Siden sin audition i efteråret har han fået sangundervisning, og han har tænkt sig at stille op igen næste år for at bevise over for både dommerne og resten af Danmark, at han er meget bedre end det, de fik lov at se denne gang.

- Jeg kommer videre næste gang. Det er hundrede. Jeg skal vinde det der. ’X Factor’ er mig, siger han.

Luli har ikke opgivet drømmen om 'X Factor'. Han vil lave comeback næste år.
Luli har ikke opgivet drømmen om 'X Factor'. Han vil lave comeback næste år. Foto: BLU / TV 2

Men hvad tænker du om, at der måske sidder nogen derude og tænker, at du ikke kan synge?

- Det forstår jeg godt, hvis de tænker om lige præcis det øjeblik. Men der er ikke noget, man ikke kan, hvis man virkelig vil lære det, siger han og tilføjer:

- Jeg fik også at vide, at jeg aldrig blev murer. Nu er jeg så blevet murermester. Alt kan lade sig gøre, hvis man bare bruger tid nok på det og øver sig rigtig meget.

Se ’X Factor’ fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.