'Hollywoods værste job' - Oscar-show mangler fortsat vært

16x9
Komikeren Kevin Hart har trukket sig som vært for næste års Oscar-uddeling. Det sker på på grund af protester over en række af hans tidligere udtalelser på Twitter, som kritikere kalder for homofobiske. Foto: Angela Weiss / Ritzau Scanpix

Komiker Kevin Hart genovervejer jobbet som Oscar-vært, efter at han i december trak sig på grund af protester fra LGBT-miljøet.

Om under to måneder finder årets Oscar-uddeling sted i USA, hvor årets bedste film, skuespillere og instruktører hyldes med fornemme priser. 

Men showet har fortsat ingen vært. 

- At man stadig ikke har en vært så tæt på showet, er meget usædvanligt. Det er en rigtig dårlig situation for akademiet, siger Jacob Ludvigsen, der er film- og tv-redaktør på mediet Soundvenue. 

Hollywoods værste job

Jacob Ludvigsen kalder tjansen som Oscar-vært for 'Hollywoods værste job', som ingen rigtig har lyst til at tage. 

- Dels er man sikker på at være med i en fiasko. Oscar-showet har faldende seertal år efter år, og folk synes ikke, at det er så spændende at være vært for en event, hvor overskrifterne bagefter er, at det igen har slået bundrekord, siger han og fortsætter: 

- Dels er det en meget svær balance, man skal ramme. Man skal have noget højtidelighed, men samtidig forventer folk, at man er sindssyg sjov og skarp. Med de rammer kan man næsten kun skuffe, siger Jacob Ludvigsen.

Trak sig efter homofobiske tweets

Det var ellers lykkedes at finde en vært. 

Den amerikanske skuespiller og komiker Kevin Hart blev præsenteret som Oscar-vært 5. december. Men valget af Kevin Hart fremkaldte protester på grund af en række næsten ti år gamle og ifølge kritikere homofobiske udtalelser fra ham på Twitter.

Han er blandt andet kritiseret for i 2010 at have sagt:

- Hvis jeg kan forhindre, at min søn bliver homoseksuel, så vil jeg gøre det.

Først nægtede Kevin Hart at undskylde udtalelserne, og efter to dages protester trak han sig som vært.

- Jeg vil ikke være en distraktion på en aften, der skal fejres af så mange fantastiske, talentfulde kunstnere. Jeg undskylder dybfølt til LGBT-miljøet for de ufølsomme ord fra min fortid, skrev han på Twitter.

Hart genovervejer værtskab

Men i et tv-interview med Ellen DeGeneres fredag lufter Kevin Hart nu muligheden for, at han alligevel vil være vært, skriver bbc.com.

- Der er ikke en perfekt knogle i min krop. Jeg har lavet fejl, og jeg har omfavnet dem alle, fordi jeg er en bedre mand i dag på grund af dem, siger han i interviewet.

Ellen DeGeneres, der selv er homoseksuel, bakker op om Kevin Hart, og efter interviewet udsendte hun et tweet, hvor hun skriver, at hun "tror på tilgivelse, tror på en chance til og tror på Kevin Hart."

- Det er ikke helt usandsynligt, at det kan være en affyringsrampe for, at han alligevel kan komme tilbage. Den støtte fra hende er den bedste støtte, han kan få lige nu, siger Jacob Ludvigsen.

Delt værtskab

Hvis ikke Kevin Hart ombestemmer sig, er det sandsynligt, at man vil se et Oscar-show med delt værtskab.

- Der har gået rygter om, at man vil gå med en løsning, hvor der ikke er én vært, men at man prøver at engagere en række af de store stjerner, der så skiftes til at stå for et indslag, siger Jacob Ludvigsen. 

- Det er lige nu den løsning, som flest tipper på. For det er meget sent på nuværende tidspunkt at skulle have en vært ind, der kan nå at skrive, øve sig og blive klar til det, siger han.

Værtskab er et politisk statement

Valget af vært er også besværligt, fordi der ligger et politisk statement i valget. Kevin Hart er afroamerikaner, og ifølge Jacob Ludvigsen er der ingen tvivl om, at akademiet "er gået benhårdt efter ikke at have en hvid mand som vært i år".

- Det vil efterhånden se lidt pinligt ud for akademiet, hvis man i disse tider ikke kan finde en kvinde eller en etnisk minoritet, der kan køre showet, siger han og henviser til både #MeToo og #OscarSoWhite.

Hashtagget #OscarSoWhite opstod op til Oscar-showet i 2015 og kritiserede den manglende alsidighed i de nomineredes etnicitet.

 - Akademiet har taget mangfoldighed meget seriøst de senere år og har prøvet at skabe forandring. Værten er et symbol på det, og det er et statement, man rigtigt gerne vil lave, lyder det fra Jacob Ludvigsen.

De nominerede til at modtage en pris bliver offentliggjort 22. januar. Selve Oscar-showet afholdes 24. februar 2019.