Har vi allerede set vinderen af 'X Factor' 2019?

16x9
Dommerpanelet i 'X Factor' 2019. Lars Ankerstjerne, Oh Land og Thomas Blachman. Foto: Lasse Lagoni / TV 2

En deltager fremhæves allerede som favorit efter det første auditionprogram. Det sker i TV 2s nye 'X Factor'-podcast. Hør den i artiklen.

- Nu har vi vendt alle dem, vi mener kan noget. Men har du set vinderpotentiale? 

Sådan spørger radiovært Sisse Sejr-Nørgaard i TV 2s nye podcast 'X Factor - Dagen derpå', der havde premiere lørdag. 

Podcasten udkommer gennem hele sæsonen dagen efter fredagens 'X Factor'-program. Og her vender værten stort og småt fra 'X Factor'-universet med sine gæster. 

Fast mand er programmets 'X Factor'-ekspert, Bjarke Charlie Serritslev, som har set alle danske og britiske 'X Factor'-programmer, der findes.

De to får hver uge selskab af forskellige kendte danskere, og i programmets første afsnit medvirker blandt andet Sigmund Trondheim, der deltog i sidste års 'X Factor'. 

Han er ikke bleg for at udråbe 20-årige Albina fra Padborg, der kalder sig Albi, som den deltager med mest vinderpotentiale:

- Jeg synes, hun var den dygtigste sanger i afsnittet i går. Hun gjorde Katy Perry's lidt plastik-agtige sang så smuk og rørende og følsom, og hendes øjne fortalte virkelig en historie, siger han. 

- Hun er virkelig bedårende. Og likeable. Og hvis man kun skal vælge ud fra talent og sang, så synes jeg, det er hende. 

Ankerstjerne måtte koncentrere sig om ikke at blive forelsket, da Albina dukkede op til årets 'X Factor'-audition. Med egen guitar og store, flotte øjne, vandt hun dommernes hjerter. Video: Kasper Søby Jensen

- Stå ved, hvem I er

Panelets anden deltager er skuespilleren Pelle Emil Hebsgaard, og han er til gengæld ikke lige så skråsikker.

- Jeg har favoritter, det er klart. Men vindere, det tør jeg simpelthen ikke udtale mig om endnu. Jeg mener, det er for tidligt. Der skal flere ting til, siger han. 

- Er de her måske nogle af dine favoritter?, spørger Sisse Sejr-Nørgaard dog og afspiller en lydbid med de to sønderjyske piger, Maria og Bea, som chokerede dommerne med deres attitude:

- Jo, de kunne faktisk noget. Jeg håber virkelig, at de gør noget sindssygt næste gang, siger Pelle Emil Hebsgaard, der derudover også fremhæver Albina som den deltager, der gjorde størst indtryk på ham. 

- Hun fortalte en historie, og jeg blev helt sendt ind i en anden verden. Det er 'X Factor' for mig. De der kæmpe dådyr-øjne sagde noget, siger han.

Skuespilleren tilføjer dog også, at en 'X Factor'-vinder i hans øjne skal gennemgå en stor udvikling. 

- Jeg gider ikke se et færdigt resultat fra starten, for så er rejsen bare kedelig. Jeg vil bare gerne se nogen, der udvikler sig. Og så for Guds skyld ikke falder i kommerciel-fælden. Stå nu ved, hvem I er, lyder opfordringen.

Sådan bliver 'X Factor' på TV 2

Premiere 4. januar 2019 klokken 20.

TV 2 og TV 2 PLAY:

  • Tre audition-programmer
  • Tre '5 Chair Challenge'-programmer
  • To 'bootcamp'-programmer
  • Seks liveprogrammer fra fredag 1. marts
  • 'X Factor - finale' fredag 12. april. 

TV 2 PLAY: 

13 'tæt på'-programmer fra søndag 27. januar. 

TV 2 ZULU:

Programmet 'Z Factor' sendes i forbindelse med liveshows fra fredag 1. marts. 

Podcast:

'X Factor - dagen derpå' fra lørdag 5. januar 2019. Her vil en vært og en 'X Factor'-ekspert hver lørdag tale med gæster om fredagens program. 

Fortæl historie gennem musikken

'X Factor'-eksperten Bjarke Charlie Serritslev er enig med Pelle Emil Hebsgaard og vil heller ikke nævne navne på de potentielle vindere, han så i årets første 'X Factor'-program. 

Her ses Ole Rolf og Klavess fra gruppen Dr. Rolf og Kanylerne, som åbnede 'X Factor' fredag aften.
Her ses Ole Rolf og Klavess fra gruppen Dr. Rolf og Kanylerne, som åbnede 'X Factor' fredag aften. Foto: Lasse Lagoni / TV 2

Men kenderen har mange rosende ord om flere deltagere, blandt andet gruppen Dr. Rolf og Kanylerne, der indtil videre er programmets alderspræsidenter.  

- Man kan virkelig tale om det grå guld, siger han. 

Derudover var der også rosende ord til rapperen Denis, der fortalte åbent om den konflikt hans seksualitet havde givet ham i forhold til hans forældre.

Bjarke Charlie Serritslev fremhæver da også særligt Albina og Denis, som to af de deltagere han ser som "kunstnere" frem for "sangere", netop fordi de formår at fortælle en historie gennem musikken.  

- Det er det, der gør, at vi gider høre dem igen og igen og igen, siger han. 

Afstemning

Lyt til 'X Factor - Dagen derpå' lige her