Se det første 'X Factor'-klip: Dommerne smelter, da pigen med Disney-øjne træder ind

Albina imponerede i 'X Factor' uden at hendes forældre anede noget om, at hun var der.

Telefonen ringede igen og igen. 20-årige Albina blev nødt til at tage den. Det var hendes far.

Hun rendte rundt på Strøget i Aarhus sammen med sin veninde. Det var i hvert fald hendes undskyldning for baggrundsstøjen fra de mange mennesker, der larmede omkring hende.

Men i virkeligheden havde hun lige talt med 'X Factor'-værten Sofie Linde, der fortalte hende, at hun allerede lignede en sanger.

Albina var nemlig på vej ind til ’X Factor’-audition med håbet om at komme et skridt nærmere sin store drøm. Musikken.

Men det måtte hendes forældre ikke vide noget om endnu.

- Jeg blev helt forelsket

Albinas audition er det første offentliggjorte klip fra den kommende 'X Factor'-sæson.

Hun nåede kun at spille de første toner af Katy Perrys 'The One That Got Away'  på sin guitar, før programmets rutinerede dommer Thomas Blachman brød ud i et ”yes” og gav sig hen til melodien.

Den nye dommer Nanna Øland Fabricius, der er kendt som Oh Land, sammenlignede Albinas stemme med ”rindende vand, der løber fuldstændig ubesværet”.

På en eller anden måde er det total feje hold at sidde med sådan nogle store Disney-glugger

Lars Ankerstjerne, dommer i 'X Factor'

Og Lars Ankerstjerne kunne ikke lade være med at knytte en kommentar til hendes øjne.   

- På en eller anden måde er det total feje hold at sidde med sådan nogle store Disney-glugger. Hvor er du bare smuk. Jeg bliver helt forelsket, lød det fra dommeren, før han sendte hende videre med det, han kaldte et "ægte ja".

Det samme gjorde de andre, og tårerne trillede ned ad Albinas kinder. 

- Det var ren lettelse. Jeg sad lidt med en alt eller intet-følelse. Enten kunne det gå rigtig godt, eller også kunne det gå helt galt, siger hun til TV 2, få dage før at hendes audition bliver vist på fjernsyn. 

Forældre anede ingenting

Albina har sunget hele sit liv. Alligevel skulle det være en overraskelse for hendes forældre, at hun valgte at prøve lykken af i ’X Factor’.

De er begge er musikere og har opfordret hende til at gå benhårdt efter drømmen om en sangkarriere, hvis det virkelig er det, hun vil. Derfor vidste hun, at det også ville betyde noget særligt for dem, at hun stillede op.

- Det her er helt klart min drøm, men jeg er heldig med, at det er en drøm mine forældre også selv har haft, og at det er noget, vi deler, siger hun.

Derudover er hun typen, der i sin omgangskreds er kendt for at overraske andre.

- Det var det samme, da jeg fik kørekort. Der sagde jeg heller ikke noget som helst, fortæller hun.

Og Albina er gået langt for at holde 'X Factor' hemmeligt.

Overrasker mormor

Hun vendte hjem fra en rejse Japan før tid uden at fortælle sine forældre, at det faktisk var, fordi hun skulle til audition på tv-programmet.

- Jeg løj bare så meget. Og vi er ellers altid nogen, der deler ting med hinanden, men jeg ville helt vildt gerne overraske dem, siger hun.

Hendes audition blev optaget i oktober, og Albina har efterfølgende fortalt sine forældre, at hun stillede op i 'X Factor'. På fredag samles for at se øjeblikket i fjernsynet sammen.

- Vi kommer til at sidde rigtig mange. Min mormor skal også være med. Hun er kommet til Danmark fra Kosovo, og hun aner ikke, at jeg er med. Så hun får et chok, griner Albina.

Hun glæder sig også til at genopleve øjeblikket. For hun husker overhovedet ikke sig selv synge.

- De minutter jeg var i gang, blackoutede jeg fuldstændig, griner hun.

Se sæsonpremieren på 'X Factor' 4. januar klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY