Barnestjerner fra julekalender i tårer efter optagelse: - Man kan se det på os

Martin Hempel Barkholt og Marie Højgaard husker tilbage på én scene i julekalenderen, hvor tårerne fik frit løb bagefter.

Du kan i øjeblikket se de to unge skuespillere i julekalenderen 'Tvillingerne og Julemanden' hver aften på TV 2. Den blev optaget i 2013, og det er første gang, den genudsendes.

Torsdag aften var de to hovedroller Martin Hempel Barkholt og Marie Højgaard på besøg i TV 2s studie, hvor de svarede på spørgsmål fra seerne. 

Et spørgsmålene handlede om hvilken scene, der var den sidste, Martin og Marie lavede. Det kunne de to unge skuespillere tydeligt huske. Den sidste scene er fra afsnit fem, hvor de snakker med julemanden Nicolas (Lars Hjortshøj) om at lave skueretter (fade med mad, som ser flot ud, red.). 

En scene som slet ikke er trist, men de to børn ser alligevel sørgmodige ud.

- Man kan jo se på os, at vi er kede af det, siger Martin. 

- Jeg græd bagefter, siger Marie.

- Jeg VAR ked af det. Så er det sagt, siger Martin. 

- Man skulle sige farvel til så mange ting bagefter. Jeg skulle sige farvel til at spille Peter igen, men vi skulle også sige farvel til hele holdet, som var blevet som en familie, fortsætter Martin.

Signe (Marie Højgaard) og Peter (Martin Hempel Barkholt) i deres sidste scene i 'Tvillingerne og Julemanden' fra 2013.
Signe (Marie Højgaard) og Peter (Martin Hempel Barkholt) i deres sidste scene i 'Tvillingerne og Julemanden' fra 2013. Foto: TV 2

 - Fra den ene dag til den anden har man været sammen i et halvt år, og så var det pludselig slut, siger Marie. 

For dem begge betød det pludselig, at de blev ramt af en tomhed. De skulle ikke filme mere. De skulle tilbage til skolen og være Martin og Marie igen. 

I over fire måneder havde næsten alle deres dage handlet om at lave julekalender, og nu vendte de hjem til sommer og venner, som ikke forstod, hvad de havde været igennem. Julekalenderen ville først blive sendt næsten et halvt år senere.

Fejl med vilje

Ofte laver man flere optagelser af en scene for at lave den helt rigtigt, og denne scene er ingen undtagelse. Faktisk overvejede Martin og Marie at lave en lille fejl, så de bare lige kunne tage optagelsen én gang til og trække deres exit fra arbejdet ud.

INFO OM TVILLINGERNE OG JULEMANDEN

Dansk julekalender fra 2013. 

Det er første gang, den genudsendes. 

Den er en uafhængig efterfølger til 'Ludvig og Julemanden', hvor historien igen følger den elskelige, men klodsede julemand Nicholas som mister alle sine ting, og hvis kone trylles om til en gås af den onde doktor Schwartz. 

Tvillingerne Signe og Peter ser det hele og skal hjælpe Nicholas med at finde Lysets Sten, så han kan bryde forbandelsen. 

Knap 1,1 million fulgte julekalenderen, da den blev sendt i første gang.

Det var første gang Martin Hempel Barkholt (Peter) og Marie Højgaard Andersen (Signe) medvirkede i en tv-produktion.

- Tilde Harkamp (instruktøren) sagde faktisk, at den var god nok, men jeg sprang efter hende og sagde, at vi godt liiiige kunne gøre det lidt bedre. Så fik vi lov igen, siger Marie.

Marie Højgaard og Martin Hempel Barkholt er i dag 16 og 18 år gamle.
Marie Højgaard og Martin Hempel Barkholt er i dag 16 og 18 år gamle. Foto: TV 2

Efter optagelsen var der gråd fra børnene, som nu vidste, at deres rolle endegyldigt var slut. Alle på holdet fik krammere, inden de vendte tilbage til familie, venner og lektier.

- Det var ligesom at stoppe på efterskole. Man er i en boble. Og så er man pludselig ude af den boble igen, siger Marie Højgaard. 

- Så skal man vænne sig til, at man skal være Martin og Marie. Og kun Martin og Marie - hver for sig, siger Martin Hempel Barkholt.

De to skuespillere boede sammen under optagelserne.

For dem begge var det meget mærkeligt at vende tilbage til dagligdagen igen efter fire travle måneder med arbejde fra morgen til aften. I skolen fik de nu fri klokken 15.00. 

Det var trods alt meget tidligere end under optagelserne. 

Du kan følge med i 'Tvillingerne og Julemanden' hver dag på TV 2. Du kan altid se et afsnit foran på TV 2 PLAY.